Създайте перфектната романтична спалня за двама!

Публикувано на 20/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 19/02/2018 | Видяно 4 511 пъти

Когато човек живее сам, е лесно да обзаведе жилището си по собствен вкус. Избира мебелите, които му харесват, подрежда ги така, че да му е удобно, подбира любимите си цветове и организира порстранството според собственото си светоусещане. А какво се случва, когато станете двама? Животът заедно с половинка е чудесен начин да се надгради една връзка, но е и предизвикателство спрямо дома ви. Той ще се нуждае от промяна и нова интериорна концепция, която да е комфортна за всички. Затова днес ще ви представим няколко идеи, с които да направите спалнята си подходяща за двойка. Ако те ви допаднат и смятате, че апартаментът или къщата ви се нуждят от преобразяване – майсторите, регистрирани в платформата ни, с радост ще се заемат със създаването на проект по ваше желание. 


Организирайте пространството и изберете подходящи мебели

Организирането на пространството е ключово, когато става дума за комфорт, подредба и удобство. Намирането на подходящи мебели, които да пасват на мястото, също е от значение. Седнете и премислете добре възможностите си – размери на стаята, налични мебели, както и нуждите на всеки от вас. Направете план и определете бюджета, с който разполагате. По този начин по-лесно и безконфликтно ще можете да реализирате желаните резултати.

  • Позиционирайте голямо спално легло в средата на помещението. По този начин ще имате свободен достъп до него и от двете му страни. 
  • Поставете нощно шкафче за всеки. Така и двамата ще имате удобно решение за вещите, които са ви необходими през нощта, като нощна лампа, любима книга, интересна декорация. 
  • Предвидете място за голям гардероб. Той също е важна и обемна мебел, за която да предвидите място. Добре е да разполага с двеотделни крила, както и с оледало.
  • Добавете скрин с чекмеджета или удобно за сядане кресло. Това можете да си го позволите, ако наличното пространство е достатъчно.  Прекрасно допълнение е и тоалетката с по-малко огледало, както и ракла за завивки.


Изберете подходяща цветова гама за спалнята

Компромисите са важни във всички отношения в това число и в интериорния дизайн. Обсъдете и стигнете до обща концепция за цветове и стил, които да носят спокойствие и усещане за уют и на двама ви. Ако това се окаже по-трудно от очакваното, ето няколко лесни за изпълнение идеи:

  • Неутралните цветове. Те са изключително подходящи за спалня, а на техния фон можете да откроите само леки цветни акценти.
  • Топли и светли тонове. По този начин ще се отвори помещението и ще се превърне в място за отпускане и почивка.
  • Меки и пастелни нюанси. Чудесно решение, ако се стремите към спокойствие и релакс.
  • Студени - сини и зелени багри. Ще внесат в личното ви кътче свежест и енергия.  
  • Червени детайли. Бъдете премерени с тях и ще имате своята щипка романтика и страст. 

Изберете най-подходящите за вас цветови комбинации и ги комбинирайте в елегантен дизайн.


Подчертайте характера на спалнята със специфични декорации

Може да не са задължителни елементи в обзавеждаето, но е факт, че присъствието им в спалнята значително ще подчертае усещането за индивидуалност и характер. Ето за какво говорим:

  • Мек килим около леглото. Той ще ви помогне да си осигурите комфорт, а и в студените месеци ще прави по-топла стаята. 
  • Достатъчно плътни завеси. Поставете ги така, че едновременно в помещението да влиза достатъчно светлина, но и да имате възможност да ограничите любопитните съседски погледи.
  • Специфични декоративни елементи. Можете да подсилите романтиката с красиви декоративни възглавнички, ароматни свещи, рамки със снимки от общите ви приключения или вълнуващи спомени.
  • Хармония от осветителни тела. Решете осветлението в стаята си така, че да имате разнообразие от варианти, според настроенията си. 


Заложете на естествените материали и качеството

Обзавеждането на спалнята е инвестиция, която е дълготрайна и заслужава да ѝ се отделят внимание и средства: 

  • Подберете достатъчно голямо и комфортно легло. Нека то да е високо и удобно, за да бъде пълноценна почивката ви.
  • Инвестирайте в удобен за двама ви матрак. Това е предпоставка за здравословен сън.
  • Възползвайте се от предимствата на мултифункционалните мебели. Удачен избор, особено ако пространството в спалното ви кътче е ограничено, както е при повечето съвременни жилища. 
  • Заложете на естествените материали. Те са по-издържливи, създават по-малко рискове от алергии и са по-стилни и практични.
  • Ограничете техниката в помещението. Желателно е то да е единствено за почивка и да няма уреди, които да ви разсейват и отнемат вниманието ви.

Създайте общата си спалня мечта, в която да се усеща хармония и разбирателство. Изгответе и изпратете проект, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще получите от регистрираните в MaistorPlus интериорни дизайнери различни оферти. Сравнете цени, срокове и условия за работа, запознайте се и с препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали да наемете изпълнител измежду кандидатствалите, а след осъществяване на ремонтните дейности, можете да оставите своята оценка в сайта. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта