Разпознайте себе си чрез цветовете, които сте избрали за спалнята си!

Публикувано на 07/07/2019 от Спасиана | Последна редакция на 17/07/2019 | Видяно 1 378 пъти

Ако си спомним старата сентенция „Моят дом е моята крепост“, какво остава да кажем за спалнята? Тя е сърцевината на крепостта, може би най-интимното място в дома, мястото за отдих и сън. Но спалнята не е само това. Тя може да бъде място за обличане, за четене, а ако разполагаме с по-малко пространство може в нея да бъде приспособен и работен ъгъл. Във всеки случай спалнята е мястото, където прекарваме поне една трета от денонощието. Ето защо тя трябва да е пространство, което импонира на своя обитател, успокоява го и му помага да почива.

Въпрос на лични предпочитания е как сте обзавели, или как възнамерявате да решите вашата спалня. Но интериорът  винаги говори за своя обитател и разкрива черти от характера и начина му на живот. Представяме ви няколко идеи за обзавеждане на спалня, а ако вие ги припознаете като свои или просто да се разпознаете в тях, не се колебайте да се обърнете към интериорните специалисти, регистрирани в нашата платформа. 

Започваме с класическото бяло. То, както и огледалните повърхности, е неизбежно, ако искате да спечелите пространство и светлина. Но освен това белият цвят олицетворява съвършенството и завършеността, демонстрира абсолютното и окончателно решение, пълната свобода на възможностите и позволява разнообразни дискретни съчетания с други цветове.


Елегантното черно

Черният цвят от дълбока древност олицетворява нощта и идеята за съня. Той скрива в себе си това, което носи, загадъчен е и често капризен в съчетание с други цветове. Едновременно с това черното носи обещание за тишина и спокойствие.

  • Черното в спалнята обикновено се съчетава с бяло, за да не бъде съвсем мрачно пространството. Черно-бялата комбинация е класически пример за елегантност и стил. Хората, които я предпочитат обикновено са подредени и леко педантични. Те държат на собствения си стил на живот.
  • Запомнете, че интериорните решения в преобладаващо черно са особено взискателни по отношение на осветлението. Осветителните тела трябва да бъдат повече и да са разположени така, че да предотвратят недостига на светлина.


Сиво към сребърно

Сивият цвят е роден от черния и белия. Носи стабилност и хармония. Често помещенията в дома, които играят двойна роля са аранжирани в гами на сивото. Хората, които го предпочитат, обикновено са практични и не вярват, че емоциите могат нещо да решат. Те смятат, че емоциите могат да се проявяват само при определени обстоятелства.

За хората, които го предпочитат е характерен стремежът да открият  идеалните чувства и усещания, които носят вътрешна хармония и спокойствие. Този цвят дава сила на слабия и уязвимия, но ако се прекали с него, интериорът може да стане или прекалено строг, или да навява тъга и меланхолия. Сивото със сребърни нюанси е устойчиво, намалява вълнението и освобождава от емоционалната скованост.

Вижте още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят


Червено с балдахин

Другото значение на думата „балдахин“ е престол. Хората, които предпочитат спални с покривало са широко скроени, бохеми и царствени. Държат на своето положение и предпочитат ярките и топли цветове в дома си. Червеното и пурпурното са обичайни спътници на балдахина  Тези цветове олицетворяват могъществото, силата, волята за победа.

Хората, които харесват червеното, винаги постигат онова, което искат, винаги са в движение, винаги са извор на енергия. Обичат да бъдат първи, но невинаги могат да бъдат – това зависи от разрушителните им качества. Червеният цвят символизира страстта.  Почитателите на пурпурната гама са склонни към импулсивни постъпки, необмислени предварително, този цвят ги кара да бъдат активни  във всичко, вдъхновява и насочва силите за продължаване на започнатото. Тези хора винаги привличат вниманието, те са демонстративни и прями.


Розово с дантели

Комбинацията от розови нюанси и дантели в интериора на помещение като спалнята носи много нежност и деликатност. Можете да ги поканите в стаята си за отдих като боядисате поне една от стените в романтичния цвят или изберете такова шалте за леглото си. Дантеленият елемент добавете чрез покривка върху нощната масичка например.

Почитателите на дантелите обикновено харесват ретро стиловете и са много привързани към семейството си. Розовият цвят означава романтика, доброта, любов, страст. Той предизвиква чувство на комфорт, успокоява, спасява от натрапчиви мисли, помага в криза. За хората, които го харесват, е характерна извънредната чувствителност. Тези, които са почитатели на цветовата гама на орхидеята, имат ярка индивидуалност, а понякога – излишна екзотичност и непреклонност.


Топли кафяви нюанси

Това е цветът на дървото. Обикновено в спалните в тази гама стените или мебелите са преобладаващо дървени. Понякога дървените елементи могат да присъстват под формата на подходящо стенно пано. Дървото като материал придава уют на помещението. Цветовете в кафявата гама са наричани земни. Кафявото изразява жизнеността на тялото.

Хората, които предпочитат този цвят, желаят физически отдих и покой. Топлите кафяви нюанси стабилност, преданост, успокояват по време на тревога и вълнения. Влияят много добре при нервно изтощение, когато на човек му се струва, че ситуацията е неразрешима.

Ако сте разпознали в тези няколко идеи вашата спалня, не се колебайте, заявете своя проект напълно безплатно и регистрираните в нашия сайт специалисти по интериорен дизайн ще се свържат с вас, като ви изпратят своите оферти. За да се ориентирате по-добре на кого от кандидатите да се спрете, ви препоръчваме да разгледате бизнес профилите на кандидатите, където ще видите техния рейтинг, а също и отзиви, оставени от предишни клиенти за тяхната работа. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта