Няколко идеи за впечатляващи кухни в лофт стил

Публикувано на 27/11/2019 от Радина | Последна редакция на 27/11/2019 | Видяно 3 179 пъти

Обичате ли да готвите? Въпреки това, обичайният интериор на кухнята вече не ви е по вкуса? По всяка вероятност сте изправени пред задачата да изберете стил, който ще ви накара да се почувствате различно. Помислете за кухня в стил лофт! Именно той става все по-популярен и дава възможност да обзаведем жилището си по един страхотен начин, придавайки му нестандартност, пространственост и много чар. Как да организирате кухня в стил лофт? Отговорите на този въпрос вижте по-долу, а при нужда от експертно мнение, допитайте се до професионалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Какво е стил лофт?

Лофт стилът е вдъхновен от индустрията и използваните в нея решения. Характеризира се с открити пространства, в които се появяват елементи като тръби, червени тухлени стени и бетон.

  • Осветлението играе важна роля в интериора в стил лофт - доминират прожекторите и осветителните тела, произвеждани преди много години. В повечето случаи са с черен цвят.
  • Строгостта в аксесоарите също е характерна за този стил. 

На каква кухня в този стил да заложим?

  • Красивият цвят на кухненските мебели, необработените стени и интересните ретро аксесоари създават оригинален декор. Ако се интересувате дали е възможно да комбинирате класическия, елегантен стил с лофт стила, то тогава продължете да четете надолу.

Вижте още: Артистичен лофт в Лион


Бяла кухня в лофт стил

Как да комбинирате бяла кухня с лофт стила? На пръв поглед изглежда почти невъзможно, но на практика може да се реализира и то много стилно и красиво. Така модерният бял цвят, който често асоциираме с нещо типично и скучно, може да придобие различен характер, ако добавите към него страхотни акценти.

  • Мебелите не са необичайни – типичните шкафове и съвременните кухненски решения се вписват перфектно.
  • От друга страна обаче е хубаво да се наблегне и на нещо малко по-неочаквано. Използвайте бетон за тавана и тухли по стените. 
  • Също така си заслужава да обърнете внимание на лампата. За лофт стила от съществено значение е осветлението в индустриален стил. Такива с висящи кабели, дебели въжета, малко по-груби, но едновременно с това нестандартни и красиви.


Акцент в лампите и столовете

В лофт стила от огромно значение са лампите и столовете. Много често само с тяхна помощ може да се постигне индустриален полъх в кухнята, без да се налага да правите други кардинални промени.  

  • Привлечете вниманието с големи лампи, висящи над масата. Добре е да ги пуснете максимално надолу. Но и бъдете внимателни. Все пак не трябва да ви пречат, когато седнете да вечеряте. Формите са по-груби, а цветовете - тъмни.
  • Столовете могат да бъдат отличен индикатор за индустриална кухня. Те приличат на леко повдигнати офис столове. Външният им вид обаче не е за сметка на удобството. Затова правете добър избор, когато купувате столове.
  • Мебелите, изработени от метални части, несъмнено изживяват нов живот и това е чудесно, защото благодарение на тях кухнята в стил лофт може да заинтригува всеки един.

Вижте още: Трапезни столове с неповторим дизайн


Кухня - трапезария

Доста често модерните кухненски помещения са заедно с трапезария. Тази част от интериора е чудесна и за декорация в стил лофт. Задачата може да е трудна на пръв поглед, тъй като стаята трябва да бъде разделена на функционални зони, но не е и невъзможна.

  • Разбира се, масата е важна. Тя е в централната част на интериора, така че трябва да бъде идеално интегрирана в стила. Маса от метал, за предпочитане с черни крака и дървен плот е перфектният избор.
  • Столовете могат да бъдат метални или дървени. Най-добре би било да има съчетание с черен метал, който добре съответства на индустриалния стил.
  • Акцентите в помещението са много важни. Тухлените стени допълнително допринасят за лофт стила и внасят неповторим чар.


Нетипична лофт кухня

Разбира се, ако въображението ви е голямо и имате достатъчно пространство в дома си да го развихрите, то със сигурнoст може да бъдете смело експериментатори. Заложете на нещо нетипично, което ще направи кухнята ви различна и много стилна.

  • Заложете на повече стъкло, хром, минимално количество кухненски прибори и, разбира се, високотехнологично оборудване: съдомиялна машина, модeрна печка, фурна или кафе машина. Освен всичко това стилът предполага наличието на различни комбинации от стъкло и бетон, например стъклена повърхност върху бетонна стена може да бъде интересно решение.
  • Мебелите в кухнята могат да бъдат във всякакви цветове. В същото време задължително изискване е компактност и функционалност. 
  • Комбинацията с рустик елементи е много удачен вариант. Дървени греди, мебели от масивно дърво - чудесно ще се впишат във всяка лофт кухня.

Ако този стил ви допада, то помислете как можете да обзаведете и собствената си кухня с подобни акценти. Чудесно е да влизате в нея с желание. Ако имате нужда от съдействие и професионален съвет, то експертите, регистрирани в MaistorPlus, могат да ви помогнат. Направете своята безплатна заявка, сравнете предложенията, които ще получите и изберете най- доброто на вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта