Трапезни столове с неповторим дизайн

Публикувано на 13/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 12 784 пъти

Цветни и красиви, пластмасовите трапезни столове са подходящи за тези от вас, които не се страхуват да проявят креативност в интериора. Тези симпатични мебели могат да придобият всякакви форми и дори да следват извивките на тялото за постигане на максимално удобство по време на хранене. Преди да оборудвате кухнята или трапезарията с подобни колоритни столове обаче, уверете се, че дизайнът им е съвместим с този на масата.

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Елегантни и впечатляващи тапицирани столове

Червеното и бялото едва ли са били по-успешно съчетавани в интериора, като тази уникална маса за хранене и трапезни столове са самото доказателство за това. Макар да носят известна претенциозност, подобни мебели придават отличителен почерк на всеки модерен дом, а леко извитата им облегалка ще ги направи и достатъчно удобни, така че да не ви се иска да приключвате с вечерята.


Екзотичен полъх в кухнята с мебели от ратан

Трапезните столове от ратан са практични, удобни и невероятно достъпни. Освен с изумителната си издръжливост и огромното разнообразие от цветове, тези мебели ще ви грабнат и с очарователния си дизайн, който придава на всяка кухня или трапезария известна екзотика. Съчетайте ги с масивна маса от дърво и елегантни декорации за още по-зашеметяващ резултат!


Столове от дърво с класически дизайн

Неслучайно дървото е един от най-често използваните материали за направата на трапезни столове. То е една наистина традиционна идея, която може да придобие доста съвременни черти, като смели извивки и интересни декорации. Освен богатият избор на цветове, дървото печели симпатиите ни и със своята устойчивост и непретенциозност, както и с възможността да разчупите еднобразния дизайн с меки подложки и възглавници.


Трапезни столове с неповторим дизайн

Едва ли има по-приятен момент от този, в който цялото семейство се е събрало около масата за хранене. Тя е сборен пункт за обмен на идеи, съвети и приятни разговори, за които обаче трябва да се настаним наистина удобно в трапезни столове с подходящ размер и приветлив дизайн. Независимо дали зоната за хранене у дома е в кухнята или пък в отделна трапезария, нашите предложения за трапезни столове изчерпват всички възможности! Подберете точното решение за своя дом, а ремонта на кухнята оставете в ръцете на квалифицираните специалисти на MaistorPlus!


Металните трапезарни столове със седалка тип решетка

Металът е не по-рядко срещан материал за столове от дърво, въпреки че се слави като по-неудобен. Храненето трябва да носи и удоволствие, затова не е изненадващо, че повечето метални трапезни столове са допълнени с меки подложки от кожа или плат, които да компенсират за хладната им натура. Препоръчително е подобни столове да бъдат комбинирани с трапезна маса със стъклена повърхност и метална основа, като гарантираме, че този впечатляващ комплект ще придаде стил и изисканост на цялото помещение!


Изненадващо красиви и ярки дървени столове

Традицията среща новаторството в тези невероятни столове от дърво с нестандартен дизайн. Те са удобни, стабилни и наистина впечатляващи, благодарение на очевидния стилен синхрон, който създават с масата за хранене. Не забравяйте обаче, че наситените тонове изискват тихото присъствие на по-меки нюанси, които да създават онзи цветови баланс, заради който харесваме подобни смели решения в интериора толкова много.


С или без облегалки за ръце?

Столовете, които имат облегалки за ръце определено са по-удобни от тези, които нямат, но пък заемат значително повече място, което ги прави неподходящи за малки маси. Затова, ако броят места около масата е по-важен от комфорта, заложете на трапезни столове без облегалки за ръцете, като първо се уверите, че са достатъчно стабилни. Златният компромисен вариант е поставянето на стол с облегалки за ръцете начело на масата, а от двете и страни да подредите такива без.


Измерете подходящата височина и разстояние между тях

За да бъдат удобни, трапезните ви столове трябва да бъдат с подходящи размери и да имат определено разстояние помежду си. Седалката на подобен стол трябва да е с минимална ширина от 46 см, докато оптималната й височина спрямо пода трябва да е между 46 и 50 см. За да е свободно движението на ръцете по време на хранене пък разстоянието между трапезните столове трябва да е поне 55 см. В този смисъл преценете внимателно колко стола можете да подредите около масата за хранене в зависимост от нейната форма и дизайн.


Невероятни столове с масивна основа и кожена тапицерия

Кожената тапицерия съвсем не означава еднообразие в дизайна, затова се запознайте и с по-интересните представители на този вид трапезни столове. Масивната им основа гарантира устойчивост, докато тапицерията намеква за многобройните цветови възможности, които кожените мебели предлагат. Ако държите на симетрията и вярвате, че в кухнята не трябва да има нищо излишно, това са точните трапезни столове за вашия дом!

Виж още: Как да изберем кухненски нож


Кожени столове с метален завършек за стилен дом

Макар да са капризни, кожените мебели си остават сред доказано най-удачните решения за съвременния дом. За да не се промени цветът им преждевременно и да не се напука кожата, изберете тапицирани трапезни столове от качествени материали. Столовете с метална основа, кожена тапицерия и интригуваща форма със сигурност ще приковат вниманието на вашите гости, но за да гарантирате дългия им експлоатационен живот, почиствайте ги редовно и отстранявайте веднага възникналите петна от храни и напитки.


Тапицираните столове остават категоричен лидер

Някои елементи в интериора никога не излизат от мода и сред тях безспорно са и тапицираните трапезни столове. Те са абсолютният победител по отношение на комфорта, а многобройните им разновидности откъм дизайн са още една причина да подредите именно тях около масата. Заложете на столове със стабилна основа от дърво или метал, като подберете с внимание цвета и материята на тапицерията, за да съответства на интериора в цялото помещение. В този смисъл за жилище, подчинено на минимализма, препоръчваме едноцветни столове с изчистени линии, а за по-артистично излъчване - столове, обагрени с интересна текстура.


Преценете големината на помещениетo

При избора на трапезни столове изключително важно е с колко голямо помещение разполагате. Ако нямате обособена трапезария и зоната за хранене е в кухнята, заложете на кръгла маса и столове с обли седалки, които да й подхождат. В случай че сте от късметлиите, които имат повече от достатъчно място - поставете масивна маса за хранене и столове със забележителен дизайн, като тук е удачно те да бъдат с квадратни седалки.

Виж още: Как да включим палетите при обзавеждане на кухня?


Няколко допълнителни детайли, на които да обърнете внимание

Преди да преминете към същинското закупуване на трапезни столове, уверете се, че те са достатъчно здрави - при преместване седалката и облегалката в никакъв случай не трябва да скърцат или да се люлеят. Удобството е другият важен фактор, на който трябва да обърнете внимание, като за целта изпробвайте столовете на място. Не правете компромис с обновяването и обзавеждането на цялата кухня, като откриете подходящите специалисти за нейния ремонт. Просто направете безплатна заявка в MaistorPlus и се уверете, че добрите интериорни решения са само на ръка разстояние!


Тагове:

Столове

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта