Кухня на открито – едно добро решение

Публикувано на 28/05/2020 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 28/05/2020 | Видяно 2 984 пъти

Да имате кухня на открито има много сериозни плюсове, които не можете лесно да пренебрегнете. Един от тях е, че добавяйки я към домашното си пространство, вие всъщност разширявате цялата си кухня, без да изразходвате твърде много средства.

Също така това е чудесен начин да имате ново място към дома си, което е перфектно за релаксация с цялото семейство. Не е за подценяване и фактът, че това добавя стойност към имота, ако някога решите да го продавате. Голямо предимство е, че външната кухня и трапезария предлагат възможност за приемане на повече гости, с които да се забавлявате и да прекарвате приятно времето си. И това са само няколко от позитивите.

За постигането на такъв резултат можете да имате неоценимата помощ на безспорни професионалисти, регистрирани в платформата MaistorPlus. Те знаят точно какво да направят, за да реализирате идеите си по най-добрия начин.


Какво трябва да има външната кухня?

Материалът, от който ще изградите външната си кухня, ще говори, че това не е временен проект, който да използвате в някои летни вечери.

  • Камъкът, обработената, калена и неръждаема стомана, дървото, ако решите да го използвате за плот, представят новото решение за вашия дом като пълноценен и пълноправен участник в ежедневието ви в домашното пространство.
  • Плотът и шкафовете са неизменна част от всяка кухня, било то в пределите на вашия дом или в градината.
  • Мивка, котлони с опции за газ или ток, хладилник – както разширение на вътрешната ви кухня, така и отделно място да развихрите кулинарните си таланти. Какво повече му трябва на човек?

Вижте още: Колекция от 11 очарователни външни кухни, които ще повдигнат летния ви дух


Приготвяне на храна под пергола - защо не?

Просто и елегантно – дизайнерско дърво, перфектна декорация, ненатрапващи се фенери. Приготвяте храната за семейството и гостите под непретенциозно, но излъчваща топлина, но не от котлоните, а от пергола.

  • Кухнята оборудвана с всичко необходимо, готварските плотове изградени от камък... Грилът и шкафовете от неръждаема стомана... Трапезария, очакваща да бъде изпълнена с хора и вкусна храна... Нищо излишно, но пък напълно достатъчно за вашите кулинарни подвизи.
  • Топлите тонове на дървото ще направят мястото като част от дома, в който можеш дори само да си почиваш, без да готвиш.
  • Допълнително предимство на перголата е, че има място къде да закачиш кухненски прибори и инструменти.


Непринудено, атрактивно и удобно място за приготвяне на вкусотии

Нищо не придава на кухнята навън повече характер от нейната непринуденост в дизайна.

  • Този тип решение предлага варосани тухли, които внасят усещане за домашност и винтидж.
  • Настроението се допълва от сивия акцент на кухненски плот.
  • Колкото до подовата настилка – какво по-добро от грубия камък.
  • Като подчертаване на целия стил са колоните от дърво, които поддържат цялата структура.
  • Предимството също е, че използването на стари материали, които няма да паснат другаде, тук са добре дошли – счупени тухли, криви греди, бетонни остатъци и парчета. Очарованието ще се подсили и вие и гостите ви ще имат уникално преживяване на такова място.


Свеж въздух по време на готвене

Ако поради наличието на други екстри в двора ви нямате достатъчно място за кухня навън, минимализмът е вашето решение. Важно е да придъждате към правилата за минимализъм и всичко ще бъде наред.

  • Включете в кухнята най-важните неща – керамичен грил и диспенсър за водата.Не забравяйте и шкафове, но ако те не са достатъчни, винаги може да съхранявате временно продукти, посуда и инструменти в мобилни шкафчета.
  • Понякога семплостта е по-атрактивна, особено ако има друго какво да хване окото наоколо. Присъствието на воден басейн наблизо ще разхлади не само шеф готвача.


Домашното огнище навън

Припомним ли си за домашно огнище, пред погледа ни изплува старата печка, дървата, тухлите. Тук все пак това е осъвременен вариант, но настроението и уюта са осезаеми. Просто е, симпатично е, но и елегантно.

  • Грилът не е на баба, но всеки момент може да се появи и тя до него.
  • Подправките са в плетената кошница, медни канчета висят на металната рамка, можете да си откъснете и прясна люта чушка от саксията вляво.
  • Топлите тонове на дървото подканят към приятно прекарване в тази кухня, където ще забравите всичко, което не е радостно, и ще се върнете към радостта от детството при баба.

Апетитът идва с яденето, така че след като загряхте с няколко интересни идеи за това как да си направите кухня на открито, можете да прецените, че искате повече. Ще получите безценни съвети в тази насока от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, сравнете получените оферти и вземете правилно решение.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта