Лазерен нивелир с кръстосани линии „Parkside“ - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 29/11/2019 от Реклама | Последна редакция на 29/11/2019 | Видяно 32 640 пъти

Знаем, че добрите инструменти и машини са от основна важност за добрата и професионално свършена работа. Няма значение дали сте професионален майстор или просто майстор – любител, сигурни сме, че щом сте запретнали ръкави, значи искате всичко да е по конец.

Едно от най-важните и незаменими приспособления за всяка една строително-ремонтна дейност е нивелирът. Тези измервателни машини правят работата по-точна, достъпна и прецизна. Когато става дума за монтаж на кухня, лепене на плочки, поставяне на гипсокартон, изграждане на електрически инсталации и каквото още се сетите – навсякъде е нужна точност. 

Съществуват различни видове нивелири със специфични показатели. Ако се питате на какво трябва да обърнете внимание при избора на нивелир и кой е най-подходящият вариант, ние ще се опитаме да ви съдействаме. Срещаме се с майстор с дългогодишен опит и множество проекти зад гърба си, с който ще изпробваме нов такъв уред,  наличен на добра цена на в магазините на Lidl – лазерния нивелир с кръстосани линии "Parkside".

 


Първи впечатления, които довереният ни майстор за теста споделя:

“Лазерът е опакован без излишни кашони, в прозрачна опаковка, през която ясно се вижда какво ще си закупят потребителите:

  • самия нивелир;
  • трикрак статив;
  • алкални батерии АА 1.5 V;
  • ръководство за употреба.

Ясно е обозначена и характеристиката на продукта: 

  • Клас на лазера: 2;
  • Работен обхват на лазера: 8 m;
  • Обхват за самонивелиране: ±4°;
  • Точност на нивелиране: ±0,5 mm/m;
  • Проекционни режими: самонивелиращ се/произволни ъгли.

Продуктът, има идеален баланс между всички важни параметри за постигането на оптимални резултати при работа в домашни условия - достатъчен обхват, отлична точност и два ключови режима на работа".

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва да си направим сами окачен таван от гипсокартон и да си поръчаме изработкат


Детайлен поглед отвътре

“При изваждане от кутията лазерният нивелир създава усещане за удобен, качествен уред с функционален дизайн, а забелязвам, че трикракият статив е проектиран с изтеглящо се рамо.

Главата с вграден нивелир се върти и настройва, което ще осигури голяма свобода на движение при работа с уреда. В ежедневната ни работа това е от особена важност".

Включваме нивелира, за да разберем как работи на практика. “Машината е снабдена с два бутона за включване, изключване и превключване на режимите, поставени от горната страна, което е удобно за работа. Червената светлина на лъча е достатъчно ярка и проектира прецизно две кръстосани линии – една хоризонтална и една вертикална." 

Според характеристиките на продукта работният обхват е 8 м., което потвърждавам и на практика, премествайки нивелира чак в другия край на стаята. “За съжаление често подадените спецификации за нивелирите са подвеждащи или не отговарят на описанието си – обхватът на работа или е по-малък от очакваното и е необходимо да се закупи допълнително устройство за достигането на обявения, или пък маркиращите линии стават  труднозабележими дори в затворени помещения.” 

"Parkside" ни изненадва и с точността си на нивелиране – само  +- 0.5мм/м, което само по себе си означава, че ще бъде полезен и за работа в по-големи мащаби. 

Вижте още: Как сами да направим окачен таван от гипсокартон?


Впечатления от работния процес

Майсторът ни се довери на нивелира "Parkside" за лепене на плочки на стената. В тази дейност се изисква особена прецизност и само точното око не е достатъчно. Нашите познания за работа с нивелир не се оказаха големи, но знаем, че уредът трябва да се постави на сравнително равна повърхност.

„Приятно ме изненада функцията самонивелиране, която работи много по-бързо от очакваното. Линиите автоматично се подравняват на 100%, за което, за продукт с толкова достъпна цена, честно казано бях скептичен. Работата със статива на машината е много лесна, а с помощта на изтеглящото се средно рамо успях да регулирам работната височина до 65 см. без практическа загуба на стабилност на нивелира".

След работа с 25 кв.м. професионалистът ни в заключение сподели, че не е забелязал никакво отклонение в измерванията на конструкцията, а употребата на нивелира се е оказала изключително удобна. Светлината му не е примигнала нито веднъж и е останала все така ярка до изключването му. Функцията самонивелиране е работила безпогрешно с максимална точност до края.

"Мнението ми за нивелира на "Parkside" е, че това е изключително удобен, практичен и качествен уред на достъпна цена, който може да бъде от полза на всеки майстор или любител, който се стреми да създава перфектни неща.“

В заключение можем да обобщим, че нивелирът с крастосани линии “Parkside” e рационален и предпочитан избор, който съчетава в себе си баланса между качество и цена. Уредът ще може да бъде закупен в магазините на Lidl от 05.12.19 до изчерпване на количествата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта