За всекиго по нещо: какъв стил балкон да изберем?

Публикувано на 09/04/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 09/04/2020 | Видяно 4 718 пъти

Балконите са едни от най-приказните и магични кътчета в дома. Те са най-малките пространства вкъщи, които обаче могат да разкрият вашата личност точно толкова, колкото и вътрешността на вашия дом. Те също така предлагат прекрасни места за почивка след дълъг работен ден. Да не говорим за факта, че те са чудни за малки събирания с приятели или семейство. И щом е така, защо не обърнем малко повече внимание на балкона и да го направим точно толкова съвършен и стилен, колкото и останалата част на дома ви?

Балконите са перфектното място за изразяване на вашата креативност. Те могат да бъдат декорирани и обзаведени по всевъзможни начини. А целта е една - да се превърнат в любимото ви място за пиене на сутрешното кафе и вечерната чаша вино, да бъдат мястото, на което четете хубава книга или пък се наслаждавате на тишината. Мястото, където разговорите са винаги сладки, а пълнята релакс е задължително условие. И тъй като всеки човек има собствен вкус, тук сме подготвили няколко идеи за тераси в различни стилове. За всекиго по нещо.

А за създаването на перфектен външен оазис, се доверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus!


За любителя на цветя

Растенията са живот. Буквално. И освен това, те са изключително добър начин да добавите цвят и да вдъхнете живот във всяко кътче на дома. Те могат да бъдат и фокусна точка на декора на балкона. Чудесен начин да се потопите в тази идея е да използвате стелажна система от саксии. Така цветята хем ще красят обстановката, хем ще придават и чудесен аромат. Добавете стилни столове, сложете външни килими и няколко саксии на нивото на земята и voila - имате прекрасно цветно кътче. Важно е и да се уверите, че всички растения, които използвате, виреят през конкретния сезон. Трябва да съобразите и количеството слънчева светлина, която балконът ви получава по всяко време на деня.

Вижте още: Мебели за малък балкон


За любителя на светлина

Ако сте любител на декорацията със светлина, вероятно вече сте установили, че имате огромно поле на избор. Това от една страна е чудесно, а от друга пък е доста неприятно. За балкона, чийто фокус е осветлението, имате възможност да избирате от богата гама варианти за декорация. А защо да не изберете всичките? Може вашият източник на светлина да бъде комбинация от неща като висящи лампи, крушки със струни, фенери, свещи без фиксатори или малки светлинки. Съчетаването им с най-обикновена масичка, топли одеяла, външен килим и растение в саксия, води до създаването на прекрасна атмосфера. Обстановката ще бъде сякаш извадена от романтичен филм - топла, уютна, мечтателна и много красива. 


За любителя на вечния релакс

Вероятно обожавате моментите, в които просто сте далеч от света, алармата за следващата сутрин е изключена, телефонът е на тих режим, а вие сте сгушени в уют? Ако е така, то защо не създадете ваше място за вечен релакс на балкона? Така ще се се наслаждавате на щастливи моменти, когато поискате, особено през месеците, когато времето е топло и спокойно. За да накарате балкона ви да крещи думи като “релакс”, “уют” и “спокойствие”, то са ви нужни само няколко неща. За да постигнете това блаженство, ви трябват:

  • Подходящо място за развихряне на въображението;
  • Подложка за "леглото", която да използвате за основа; 
  • Няколко завивки, които могат да “виреят” на открито;
  • Възглавници, меко осветление, външен килим и ето…

Кътчето за вечен релакс е налице.

Вижте още: Бохо стил - вдъхновение за малък балкон!


Няколко съвета за всеки

При декорирането на балкон в какъвто и да е стил, има няколко важни правила, които трябва да знаете:

  • Уверете се, че външният декор е устойчив на атмосферни влияния и плесен.
  • Вземете под внимание размера на вашия балкон. Не избирайте мебели, които биха го претрупали. Все пак ще се имате нужда от пространство, за да се движите и забавлявате.
  • Растенията, които избирате, трябва да бъдат съобразени с начина ви на живот и количеството работа, което сте готови да вложите в отглеждането им.
  • Проверете колко точно е осветен балконът ви. Това ще определи какъв вид осветление ще трябва да изберете.
  • Не се страхувайте да смесвате и съчетавате елементи от различни интериорни стилове. Или пък да създадете ваш собствен.

И сега, докато всички тези идеи са все още са пресни в главата ви, можете да потърсите професионалист за изпълнението им. Заявете проект, напълно безплатно и сравнете получените резултати, вижте мненията на други клиенти и изберете най-доброто за вас.


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта