Приказна детска стая в стил Хари Потър

Публикувано на 11/07/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 24/07/2019 | Видяно 732 пъти
Приказна детска стая в стил Хари Потър

Магическият свят на Хари Потър дава отражение в различни сфери на живота. Потърманията е навсякъде: тениски, ключодържатели, топки, магически аксесоари. Дори и в интериорния дизайн - става дума за: мебели, текстил, тапети, постери, картини и различни декоративни детайли, които са свързани с книгите и филмите за малкия вълшебник. Някои от младите татковци и майки, които са фенове на приказните романи, решават да направят стая за малкото си дете в стила на истински магьосник. За целта те могат да се обърнат към интериорните дизайнери, регистрирани в сайта на MaistorPlus за смели и оригинални идеи.

Детска стая по романите на Дж. К. Роулинг

Детска стая по романите на Дж. К. Роулинг

В продължение на години - и дори и до днес - Хари Потър има доста голяма фен база. За колко годишни деца е подходящо да се направи такава приказна стая? Някои родители искат чувството за магия да обгръща бебето от раждането му. Повечето от тях се надяват, че децата им ще имат интереси, които отразяват техните собствени, което невинаги е така.

Други родители са на мнение, че стая в стил Хари Потър е чудесно решение за по-големи деца - чак до навършване на 15-16 години. Според вътрешните дизайнери такава детска стая е по-подходяща за дете, което е по-голямо и наистина харесва Хари Потър като приказен герой. Всъщност това е индивидуално решение. Но пък темата е доста благодатна и дава възможност за безкрайни вариации в интериора на детската стая. Разбира се, че това не е лесна задача и първо трябва да е налице визия за това как ще изглежда помещението. За целта може да се нарисуват скици или да се изготви дизайнерски проект.

Вариант 1 за детска стая в стил Хари Потър

Вариант 1 за детска стая в стил Хари Потър

Този вариант е за бебета и много малки деца - той наистина изразява желанието на родителите да отглеждат от ранна детска възраст отрочето си в приказна детска стая. Ясно е, че такива мами и татковци са обзети все още от потърманията.

Всичко в детската стая е изчистено и е в топли наситени цветове. Кафявото дървено легло хармонира с  керемидения цвят на стените. Налице са декоративни елементи, които въпреки че не са много, създават усещане за приказната атмосфера в романа на Хари Потър. 3 D тапетите са основен акцент - в случая те дават атмосфера с магичен нюанс, който се подсилва от стилния полилей на тавана. Възглавницата е отличен елемент в декорацията на представената детска стая.

Вариант 2 за детска стая в стил Хари Потър

Вариант 2 за детска стая в стил Хари Потър

Вторият вариант за детска стая в стил Хари Потър е в духа на Хогуортс и включва легло с  балдахин, както и  възглавници с магически заклинания. Наистина леглото е страхотно и текстилът създава неповторима атмосфера. Оригинално решение е дървеният скрин от светло дърво и бялата сова на пода. Като декоративен елемент са романите за приказния герой, които са на пода и оформят оригинален акцент.

Стените са в гълъбовосин нюанс и наистина правят детската стая светла и оптически по-голяма. Това се постига и с помощта на огледалото, което е в красива позлатена готическа рамка. Подът е с красив ламинат. На стената може да има постери от филма, които са в златисти дървени рамки, както и снимки на детето, което е облечено като Хари Потър.

Прочетете още: Превърнете детската стая в забавна образователна зона

Вариант 3 за детска стая в стил Хари Потър

Вариант 3 за детска стая в стил Хари Потър

В този вариант акцентът пада стените, които с помощта на тапети имитират старинна мазилка. Така помещението се доближава до магическата атмосфера в замъка.

И още…Таванът в Голямата зала на Хогуортс е вълшебен и показва нощното небе, така че може да се закупи специална лампа, която да създаде този ефект или да се сложи подходящо осветително тяло. Една настолна магическа лампа в случая е оригинално решение, което се допълва от дървена закачалка, на която виси магическо наметало.

Библиотеката с книги и скринът са от дърво, те идеално контрастират на фона на по-светлите стени. Дървените легла са оригинално решени в минималистичен стил. И само с няколко малки декорации може да се завърши стайлинга на стаята. На леглата просто се поставя текстил с щампи от романа за Хари Потър.

Не правете тези грешки и се консултирайте с интериорен дизайнер

Не правете тези грешки и се консултирайте с интериорен дизайнер

Все пак някои родители в желанието си да създадат точно атмосферата от книгите и филма за Хари Потър допускат грешки при организирането на детската стая, които развалят цялото внушение. Ето най-често срещаните от тях:

  • Прекалено мрачна стая;
  • Излишни декоративни елементи;
  • Претрупана стая със стари мебели;
  • Липса на свободно организирано пространство за учене и игра;
  • Ефект на музей.

В крайна сметка това е детска стая и е важно да може детето да се чувства добре в нея. За да сте спокойни, че взимате правилни решения за обзавеждането на дома си, заявете проект напълно безплатно и се доверете на интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Те могат да помогнат със свои идеи в организирането на пространството по оригинален начин в детската стая. Разбира се, че трябва да бъдат съобразен проектът и с индивидуалните предпочитания. Така наистина ще се получи една магическа стая.

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник