Стаята за вашето пораснало дете

Публикувано на 21/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 21/12/2020 | Видяно 4 154 пъти

„Живееш си, живееш и изведнъж бам, на 25... ама не ти, а децата ти!“… Неизбежно всеки родител е изправен пред това децата му да растат като гъби и време за всичко никога да не стига. Мисията по организиране на отделна стая е много по-лесна, когато децата са малки. Тогава е ясно – имате нужда от много играчки, анимационни герои, любими книжки, удобно легло, мебели за дрехи и всякакви кутии за съхранение на колички, кукли, стикита и какво ли още не. Нещата обаче минават в малко по-сложно ниво, когато в дома си имате тийнейджър.

Наред с всички хормонални сътресения и променливи настроения, ще трябва да изтърпите и непрестанното мрънкане „Ама аз вече не съм бебе. Искам нова стая“. И точно тогава трябва да стиснете зъби, за да не изгоните още сега човека (разбирайте – вашето дете, което е на границата между детската градина и зрелостта), за да се оправя както знае. За такива ситуации, днес ще ви покажем няколко чудесни идеи за организиране на стаи за тийнейджър. Едно е сигурно – в тях ще се влюбите и вие и вашият тийнейджър. Е, при него може би ефектът ще е по-кратък, тъй като в следващите години влюбванията ще бъде неизменна част от живота му. Ако харесате някоя идея и имате нужда от професионална помощ за нейното реализиране, не отчайвайте! При нас ще намерите правилния специалист за вашия дом.


Стая с повдигнат под

Този дизайн е няколко идеи нестандартен. И определено няма да е по вкуса на всеки родител. От една страна, заради нетипичността, а от друга – заради финансовия въпрос. И все пак не можем да отречем, че е много атрактивен.

  • На пода е изграден повдигнат под. В него има място за матрак, където да се обособи леглото. Но има и няколко допълни ниши, в които да се слагат всякакви неща. Точно заради тях, това предложение е удачно за помещение с ограничена квадратура.
  • Огледалните стени освен че създават усещане на простор, те са и най-верните приятели на всеки тийнейджър.
  • Осветителните тела са в голямо количество, така че в стаята да има достатъчно светлина.
  • Саксийната растителност се вписва много добре в целия дизайн. Имайте предвид обаче едно – по всяка вероятност детето ви няма да полага сериозни грижи за нея (освен, ако сте от онези късметлии, които в дома си имат един отговорен тийнейджър).

Вижте още: Как да създадете перфектната стая за тийнейджър?


Тийнейджърска стая със скандинавски полъх

Тухлените стени са едни от най-лесните начини да реализирате скандинавски декор. И тук не говорим за класическите бели, а тези в по-нетипични тонове.

  • В тази стая една от сетните е изцяло с тухлени стени. За по-бюджетна алтернатива може да използвате PVC пана или изкуствен камък. Ефектът ще бъде почти същият.
  • В помещението се побира огромна легло. Един съвет – най-добре забравете за единичните легла. Те вече няма да устройват вашето голямо дете.
  • Акцент в този стил са розовите кресла и килим. Този цвят съвсем спокойно може да се замени с жълти или сини тонове, в зависимост от предпочитанията на тийнейджъра. Не забравяйте, че и неговото мнение е от голямо значение за подреждането и цветовата гама в стаята.


Бутикова стая

Да постигнете бутиков ефект понякога може да се окаже толкова трудно, че да не знаете откъде да започнете. Но стига да имате идея и желание няма невъзможни неща.

  • Ако детето ви силно се вълнува от модерни течения и актуални тенденции, то със сигурност трябва да помислите много добре върху подобно предложение за стая.
  • Добра алтернатива е гардероб със стъклени витрини. Разбира се, отправната точка, от която трябва да тръгнете е да сте сигурни, че подредеността е в кръвта на детето ви. Няма да е никак добре, ако дрехите са разхвърляни и това се вижда непрестанно.
  • Тематични плакати и картини също ще ви бъдат от полза, за да сътворите този прекрасен бутик. Най-добре се доверете на детето си и неговите предпочитания. Дори може заедно да изберете какви да бъдат те.


Тийнейджърски оазис

В този случай в стаята има само неща, които наистина са необходими за един тийнейджър. Няма нищо излишно, нито като мебели, нито като декорация.

  • Вграденият гардероб на цялата стена ще даде възможност на детето ви да прибере всички свои вещи. В този вариант изобщо няма причина да ви притеснява дали тийнейджърът си подрежда дрехите, просто защото те не са на постоянен показ. От друга страна мястото е предостатъчно за съхранение на всякакви предмети.
  • В подобна организация на стая, няма да ви се налага да повтаряте по няколко пъти всяка сутрин „Оправи си леглото“, просто защото то изглежда страхотно дори с всички завивки и възглавници върху него.
  • В стаята е позициониран и стол, който може да се използва както за четене на книги, така и за работа с лаптоп. 

Подреждането и интериора в стаята за тийнейджър може да се окаже едно сложно математическо уравнение с множество неизвестни. Най-добре е да се съобразите с интересите на вашето порастващо дете. По този начин и то ще бъде доволно, а и вие ще сте удовлетворени от крайния резултат. Ако имате нужда и от професионално съдействие, то винаги може да потърсите съвет от специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете една от тях.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта