Превърнете детската стая в място за вдъхновение и креативност

Публикувано на 13/07/2020 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 13/07/2020 | Видяно 10 498 пъти

Искате да създадете една креативна и творческа среда, която да стимулира детето ви да твори и да внася индивидуалността си във всяко нещо? Създайте им приятна и неповторима атмосфера в дома, където всичко това да бъде възможно.

Детската стая е най-подходящото място, необходимо е само да заложите на добри организационни решения. Потърсете идеи от нашите предложения и не се колебайте да ги приложите и във вашия дом. Изберете от квалифицираната помощ на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus за реализиране на всеки проект.


Превърнете стаята в магична приказка

Превърнете детската стая в магично приключение.

  • Изберете любимата приказка на вашия мъник и пресъздайте тази атмосфера.
  • Обособете отделен кът за игри и място за забава.
  • Заложете на светлите нюанси, за да създадат една хармоничен и успокояващ дизайн.
  • Трябва да се помисли и за практичността и удобството, за да може детето да има достатъчно пространство. Това може да бъде постигнато чрез избора на легло на два етажа, което е функционално и не отнема от мястото. Такава роля играе и вграденият гардероб, които става все по-актуален избор за модерния дом.
  • Не пропускайте да добавите различни детайли и елементи по стените – това може да са плакати, изображения или красиви декорации.

Вижте още: Детски легла, вдъхновени от приказките


Семплите нюанси създават елегантна и хармонична стая

Изборът на цвят в интериора на детската стая е първото решение, което се взема. Той винаги е съобразен с пола, интересите и предпочитанията на мълчугана.

  • Не се страхувайте да заложите на бялото, което често бива избягвано, заради семплостта си. Понякога може да се окаже, че то не е толкова лоша идеи. Благодарение на него лесно може да се добавят интересни детайли и нестандартни комбинации.
  • Освен това, то е идеалната основа за бързопроменящите се вкусове и предпочитания на детето. Това дава бърз начин за промяна на интериора без да се налага цялостна реновация.


Изберете функционална мебели, които да комбинирате бързо и лесно

Мебелите, които имат повече от едно предназначение са чудесна идея. Те са функционални и ще спестите средства.

  • Изберете гардероб, който са бъде едновременно и шкаф за принадлежности, така че на мъника да му бъде удобно.
  • Стаята за близнаци е предизвикателство от към разполагаемо пространство и общата тематика, особено ако интересите на децата се различават. Изберете това, което е общо харесвано и от двете и го интегрирайте в интериора под различни форми.
  • Шарените тапети не са демоде!  Особено, когато са съчетани със спалното бельо и мебелите. Към тях прибавете възглавници в цветни щампи, подредете любимите играчки и книги на децата, и създайте очарователна и впечатляваща детска стая.

Вижте още: Как правилно да разположим мебелите в детска стая със средни размери?


Добавете индивидуалност

Един от най-подходящите цветове за детската стая е синият. Той внася хармония и спокойствие. Аристократичният тон може да обгърне помещението или да бъде част от различни елементи.

  • Комбинацията му със сиво, жълто и бяло са най-подходящи.
  • Дизайнерите предлагат все по-интересни начини за декориране, като леглото на втория етаж. Мястото отдолу може да бъде използвана за разполагане на диван или шкаф.
  • В случай че искате пространството да остане свободно постелете пъстър килим, добавете плюшени играчки и подходящо осветление.

Готови сте да експериментирате и имате нестандартна идея за обзавеждане? За изпълнението се доверете на доказаните изпълнители, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете вашата заявка напълно безплатно и сравнете между различни оферти, които ще получите в рамките на 24 часа.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ВодПро
ВиК Услуги, София
140 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
140 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
11 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
11 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
20 извършени проекта