Превърнете детската стая в място за вдъхновение и креативност

Публикувано на 13/07/2020 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 13/07/2020 | Видяно 6 911 пъти

Искате да създадете една креативна и творческа среда, която да стимулира детето ви да твори и да внася индивидуалността си във всяко нещо? Създайте им приятна и неповторима атмосфера в дома, където всичко това да бъде възможно.

Детската стая е най-подходящото място, необходимо е само да заложите на добри организационни решения. Потърсете идеи от нашите предложения и не се колебайте да ги приложите и във вашия дом. Изберете от квалифицираната помощ на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus за реализиране на всеки проект.


Превърнете стаята в магична приказка

Превърнете детската стая в магично приключение.

 • Изберете любимата приказка на вашия мъник и пресъздайте тази атмосфера.
 • Обособете отделен кът за игри и място за забава.
 • Заложете на светлите нюанси, за да създадат една хармоничен и успокояващ дизайн.
 • Трябва да се помисли и за практичността и удобството, за да може детето да има достатъчно пространство. Това може да бъде постигнато чрез избора на легло на два етажа, което е функционално и не отнема от мястото. Такава роля играе и вграденият гардероб, които става все по-актуален избор за модерния дом.
 • Не пропускайте да добавите различни детайли и елементи по стените – това може да са плакати, изображения или красиви декорации.

Вижте още: Детски легла, вдъхновени от приказките


Семплите нюанси създават елегантна и хармонична стая

Изборът на цвят в интериора на детската стая е първото решение, което се взема. Той винаги е съобразен с пола, интересите и предпочитанията на мълчугана.

 • Не се страхувайте да заложите на бялото, което често бива избягвано, заради семплостта си. Понякога може да се окаже, че то не е толкова лоша идеи. Благодарение на него лесно може да се добавят интересни детайли и нестандартни комбинации.
 • Освен това, то е идеалната основа за бързопроменящите се вкусове и предпочитания на детето. Това дава бърз начин за промяна на интериора без да се налага цялостна реновация.


Изберете функционална мебели, които да комбинирате бързо и лесно

Мебелите, които имат повече от едно предназначение са чудесна идея. Те са функционални и ще спестите средства.

 • Изберете гардероб, който са бъде едновременно и шкаф за принадлежности, така че на мъника да му бъде удобно.
 • Стаята за близнаци е предизвикателство от към разполагаемо пространство и общата тематика, особено ако интересите на децата се различават. Изберете това, което е общо харесвано и от двете и го интегрирайте в интериора под различни форми.
 • Шарените тапети не са демоде!  Особено, когато са съчетани със спалното бельо и мебелите. Към тях прибавете възглавници в цветни щампи, подредете любимите играчки и книги на децата, и създайте очарователна и впечатляваща детска стая.

Вижте още: Как правилно да разположим мебелите в детска стая със средни размери?


Добавете индивидуалност

Един от най-подходящите цветове за детската стая е синият. Той внася хармония и спокойствие. Аристократичният тон може да обгърне помещението или да бъде част от различни елементи.

 • Комбинацията му със сиво, жълто и бяло са най-подходящи.
 • Дизайнерите предлагат все по-интересни начини за декориране, като леглото на втория етаж. Мястото отдолу може да бъде използвана за разполагане на диван или шкаф.
 • В случай че искате пространството да остане свободно постелете пъстър килим, добавете плюшени играчки и подходящо осветление.

Готови сте да експериментирате и имате нестандартна идея за обзавеждане? За изпълнението се доверете на доказаните изпълнители, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете вашата заявка напълно безплатно и сравнете между различни оферти, които ще получите в рамките на 24 часа.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Мартин Петков VIP
Шпакловки, София
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
54 извършени проекта
Мартин Петков VIP
Шпакловки, София
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
84 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта