Превърнете стаята в магична приказка

Последна редакция на 28/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 006 пъти

Превърнете детската стая в магично приключение.

  • Изберете любимата приказка на вашия мъник и пресъздайте тази атмосфера.
  • Обособете отделен кът за игри и място за забава.
  • Заложете на светлите нюанси, за да създадат една хармоничен и успокояващ дизайн.
  • Трябва да се помисли и за практичността и удобството, за да може детето да има достатъчно пространство. Това може да бъде постигнато чрез избора на легло на два етажа, което е функционално и не отнема от мястото. Такава роля играе и вграденият гардероб, които става все по-актуален избор за модерния дом.
  • Не пропускайте да добавите различни детайли и елементи по стените – това може да са плакати, изображения или красиви декорации.

Вижте още: Детски легла, вдъхновени от приказките

Свързано:

Идеи за детска Превърнете детската стая в място за вдъхновение и креативност

Приказните елементи присъстват силно в малките момиченца. Те от малки мечтаят за замъци, принцове и пищни балове. В това няма нищо лошо, а дори е чудесна идея да зарадвате най-любимия си малчуган. Представеният колаж ни пренася в една принцеска стая на малки госпожици. В нея властват приказното, магичното и невероятното. Подът е от дървени летви, а стените са боядисани в бледо синьо. Останали основни цветове са розово и бяло. Деликатната им визия очарова. Леглата са допрени до стената и са разположени едно над друго, като всяко от тях има завеса за отделяне. Гардеробът е вграден, а външната му част е огледална. Това създава дълбочина на стаята и създава усещане за свобода и необятност. Бюрата са свързани, а всеки елемент, който го обособява има за цел да придаде автентичност. Има отделено място за приготовление, както и стилно заоблено огледало. Непосредствено до големия прозорец е поставена детска палатка. Около нея са разпръснати декоративни възглавнички. Впечатление правят отделните детайли. Те са навсякъде и създават истинска хармония и разчупват визията. Те са по стените под формата на интересни елементи, или са над леглата, за да забавляват. За всичко е предварително премислено. Лампата не остава по-назад, благодарение на нестандартността си.