Как да направим приказен детски кът в двора?

Публикувано на 09/07/2021 от Ралица Братанова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 6 258 пъти

Едно от най-големите предимства на дворните пространства е възможността да създадем детски кът, който да поддържа най-малките членове на семейството физически активни и психически ангажирани. Има стотици примери за изграждането на приказни детски площадки, но когато дойде време за действие често не знаем как да започнем.

Предлагаме ви няколко идеи, които ще ви помогнат да изградите приказен детски кът!

Ако пък вече сте харесали дизайн за детски замък от дърво или пък практична беседка за чаени партита на най-малките членове на семейството, потърсете професионална помощ за реализирането на проекта от специалистите за дърводелски услуги, регистрирани в MaistorPlus!

Виж още: За какво трябва да внимаваме при покупка на жилище?


Изберете подходяща настилка

Безопасността е ключова при изграждането на дворно пространство за деца, а първата стъпка, за да я осигурим, е да изберем подходяща настилка.

Подходящ избор са естествените зелени тревни площи, гумените настилки, повърхностите от мулч, както и пясъчните настилки. Тези повърхности осигуряват безопасна среда за децата и спомагат за създаването на приятна атмосфера на детските площадки. 


Вземете съоръжения за игра

Тук разнообразието е огромно, а идеите зависят предимно от възрастта на вашите деца.

Пясъчник

Едно от най-подходящите съоръжения за най-малките е пясъчникът. Играта в него спомага за развитието им, тъй като чрез копаене, пълнене на кофички и изливане на пясък те развават важни двигателни умения. 

Дървен баланс

Следващото съоръжение, което ви предлагаме, е дървеният баланс. Както подсказва името, това помага на децата да подобрят своите умения за стабилност.

Пързалка и люлка

Нека си го кажем, пързалката и люлката са задължителни елементи на всеки детски кът. Изборът е огромен и всичко зависи от мястото, с което разполагате.

Дъска на стената

Дъската е чудесен избор, когато децата трябва да си починат от тичането и да успокоят топката. Рисуването и писането развиват едновременно и въображението, и фината моторика. Можете да изберете черна дъска с тебешир или бяла дъска с маркери.

 


Подредете всичко и украсете

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, е позиционирането на детския кът. Препоръчително е той да се намира на място, където ще е сянка през по-голямата част от деня, така че да не се притеснявате дали децата ще изгорят.  Освен това трябва да се намира далеч от електрическото табло и всички уреди, които могат да се окажат опасни.

След като поставите настилката и подредите съоръженията, идва ред на украсата. Дайте свобода на креативността и въображението си. Може да окачите детски рисунки, гирлянди, да сложите малка масичка и столчета, да добавите кош за играчки, така че винаги да са ви под ръка.

За да бъдете сигурни, че ще успеете да съчетаете правилно практичност и стил в екстериора, потърсете съдействие от доказаните професионалисти за дърводелски услуги, регистрирани в нашата платформа! Направете заявка в сайта и сравнете оферти на опитни майстори напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта