5 интериорни решения, които ще ви стоплят в студения сезон

Публикувано на 20/11/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 20/11/2023 | Видяно 3 024 пъти

 


Есента е време на промяна не само в околната среда, но и в дома ни. В този сезон дните са разкошни, все още искаме да сме навън и да се радваме на забравените от лятото слънчеви дни, но вечерите стават хладни, рано се стъмнява и у нас се появява желание да имаме повече уют и топлина в дома ни. 

Няма да повярвате, но с няколко лесни интериорни решения може да се направим интериора у дома по-топъл, по-уютен и атмосферен. Подобно на природата, която се “преоблича” в есенни тоалети в очакване на настъпващата зима, можете да подчертаем смяната на сезоните с приятни промени у дома, които ще зарадват окото и ще добавят уют през целия студен сезон. 

Вижте и това: Завладяващият чар на есенния интериор: как да подготвим дома си за предстоящия сезон

Нека поговорим за тях по-подробно.  


Закачете плътни завеси

Първата стъпка към създаването на "топъл" интериор е изборът на подходящи завеси. Ако през топлите месеци ефирните пердета са предпочитани, то с настъпването на хладното време е добре да изолираме малко по-добре прозорците.

В студените дни такива завеси ще станат не само красив елемент на декорацията, но и ефективна изолация, която ще затопли атмосферата и ще ни предпази от течения. За есенно-зимния сезон си струва да изберем завеси с добра топлоизолация, изработени от плътна материя, а дължината на завесите за предпочитане е да е от тавана до пода. 


Повече топла светлина

Преди началото на студения сезон си струва да се погрижите за удобно и достатъчно осветление у дома. Лампиони, LED ленти, настолни лампи психологически ще заменят слънчевите лъчи и ще направят интериора по-уютен и по-атмосферен, дори когато навън е мрачно, а времето хладно и дъждовно. И още нещо - такива декоративни елементи като гирлянди, фенери и свещи ще създадат комфорт и приятна романтична атмосфера в апартамента. 

Идея - през есента и зимата топлата светлина винаги е добро решение. 


Текстил в топли нюанси и сгряващи материи

Това съвсем не ново! Някак си инстинктивно в хладното време посягаме към топлото одеяло и сменяме калъфките на декоративните възглавници на дивана с по-пухкави и топли. Сгряващи могат да бъдат не само материите, но и цветовете. Добавете текстил в червени, оранжеви, жълти и други топли нюанси към интериора вкъщи.  

Поставете мек и приятен на допир килим на пода, който приятно ще затопля краката ви в студеното време. Метнете небрежно и любимия си шал на дивана, така ще ви е под ръка във всеки един момент, в който решите да излезете за глътка свеж въздух на терасата, а освен това ще бъде елегантно допълнение към декорацията. 

Идея - изобилието от топли материи и различни изделия от тях ще създаде усещане за повече топлина и комфорт. 

Може да е интересно за вас: Изкуството на избора на килим: как да съчетаем стил и функционалност 


Обградете се с растения

Носталгията по разходките в природата и времето навън с приятели често ни завладява през студения сезон. И с това може да се справим! На помощ ще дойдат стайните растения и есенните букети от свежи и сухи цветя. "Зеленият ъгъл" ще украси всяка стая и ще ни напомни, че "след зимата винаги идва пролет". Цветята в къщата са не само приятни за окото, но и могат да подобрят атмосферата в къщата и да донесат практически ползи.

Те пречистват въздуха от вредни вещества, а някои видове, като иглолистните видове например, са в състояние дори да го дезинфекцират. В резултат на всичко това в жилището се създава здравословна атмосфера, която има положителен ефект върху благосъстоянието.   


Намерете правилните аромати

Ароматите имат голяма роля за “стоплянето” на интериора вкъщи. Сред затоплящите аромати са масла и ароматизиращи композиции с карамфил, канела, индийско орехче, борови иглички, джинджифил, кардамон, кафе, ванилия. Всеки аромат, който е свързан с нещо горещо и приятно, ще свърши работа, независимо дали е масло от мандарина или аромат на бисквити с шоколад. А защо не и всичко, което ухае на Коледа...какво по-стоплящо усещане от това. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Павел
Боядисване и декорация, София
95 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта