Уют в банята - как да го постигнем?

Публикувано на 15/07/2020 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 15/07/2020 | Видяно 4 315 пъти

През лятото свързваме банята с прохлада. Под душа намираме спасение от горещините, а вървенето с боси крака по студените плочки ни носи неописуемо удоволствие. Но щом навън захладнее, ситуацията се променя. Теракотът вече е ужасяващ и вкочаняващ тялото. Влизането под душа е предшествано с добро затопляне на стаята, в която ще изтичаме, веднага щом сме приключили с къпането. Всяка нотка на уют тутакси изчезва от банята. Но това не е единственият вариант.

Тук ще ви представим няколко прости идеи, с които да прогоните студа и да внесете уют в банята си през цялата година. А за още по-добри резултати, бихте могли да се обърнете към нашите електротехници, за да ви подсигурят топло и безопасно мокро помещение. 


Меко килимче срещу студа

Килимите не са предназначени единствено за хола, спалнята и т.н. Те са за всяко помещение, в което имаме нужда да се спасим от студенината на пода. А това се отнася с пълна сила за теракотената баня.

  • Традиционните килимчета за това помещение са малки, но ако вие намерите голямо, което е подходящо за вашия интериор, не се колебайте да го вземете. По този начин намалявате възможно най-много пространството от голи, ледени плочки, върху които ще ходите.
  • Друга роля на тези килимчета е, че лесно можете да подсушавате краката си, след като сте се изкъпали.
  • И не на последно място - те внасят пъстрота, уют, стил в банята ви. 


Хавлиени кърпи за разкош

Естествено във всяка баня има кърпи. Щом ще се мокрим, ще трябва и да се подсушим. Но дори в това отношение не бива да бъдем само практични. Естетиката е това, което превръща дома ни в шедьовър.

Вероятно сте виждали интересно сгънати кърпи в хотелските бани? Лебеди, цветя и други фигури ви посрещат, щом влезете през вратата. Е, много лесно може да имате и в дома си подобни красоти. В Интернет има лесни обяснения как и собственоръчно да направите такива фигурки.

Също така бихте могли да си поиграете с материите, шарките и формите на кърпите. И най-хубавото - с тяхна помощ сте в състояние да променяте обстановката в банята за не повече от няколко минути, винаги когато си пожелаете.

Вижте още: 5 уникални трика, с които ще запазите хавлиите у дома свежи и меки за по-дълго


Халат, за да ви е топло и удобно

За да не ви е студено, когато излезете от ваната или душа, е добра идея да имате халат под ръка. С него попивате влагата много по-лесно, отколкото с кърпа. Освен това бихте могли да постоите така, докато измислите какво да обличате.

Друг позитив на тази "дреха" е, че краси не само вас, но и банята ви. Закачените на стената халати внасят допълнителен уют с мекотата си. А ако са в красиви цветове и шарки, са чудесно естетическо допълнение към интериора ви. Бихте могли да ги съчетаете и с меки чехли, с които да подсушавате краката си и да преборвате студа докрай.


Наистина топла баня

Хавлиите, халатите, чехлите и килимите успяват да ви сгреят, но само повърхностно. Те не премахват студа, а само го изолират. Истинското решение за зимните месеци е отопление в банята.

  • Разбира се, за целта е препоръчително да разполагате със суха част в помещението си.
  • Печките за баня вече са широко разпространени. Те превръщат престоя в банята в пълен релакс, какъвто и трябва да бъде.
  • Тук ще споменем и така мечтаното от всеки джакузи. То със сигурност би ви помагало да се сгреете и отпуснете. Да се почувствате уютно. Стига да разполагате с необходимото пространство, бихте могли да си сложите дори и надуваемо такова, което да махате, когато ви пречи.

Ако се нуждаете от помощ за инсталацията на цялостно отопление в банята, бихте могли да се обърнете към професионалните електротехници, регистрирани при нас. Още сега може да изпратите заявка за проект, която е напълно безплатна и без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която е най-подходяща за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
20 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
20 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
14 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
14 извършени проекта
Completehomeworks
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Георги Тарашманов
Електроуслуги, София
8 извършени проекта