Уют в банята - как да го постигнем?

Публикувано на 15/07/2020 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 15/07/2020 | Видяно 1 285 пъти

През лятото свързваме банята с прохлада. Под душа намираме спасение от горещините, а вървенето с боси крака по студените плочки ни носи неописуемо удоволствие. Но щом навън захладнее, ситуацията се променя. Теракотът вече е ужасяващ и вкочаняващ тялото. Влизането под душа е предшествано с добро затопляне на стаята, в която ще изтичаме, веднага щом сме приключили с къпането. Всяка нотка на уют тутакси изчезва от банята. Но това не е единственият вариант.

Тук ще ви представим няколко прости идеи, с които да прогоните студа и да внесете уют в банята си през цялата година. А за още по-добри резултати, бихте могли да се обърнете към нашите електротехници, за да ви подсигурят топло и безопасно мокро помещение. 


Меко килимче срещу студа

Килимите не са предназначени единствено за хола, спалнята и т.н. Те са за всяко помещение, в което имаме нужда да се спасим от студенината на пода. А това се отнася с пълна сила за теракотената баня.

  • Традиционните килимчета за това помещение са малки, но ако вие намерите голямо, което е подходящо за вашия интериор, не се колебайте да го вземете. По този начин намалявате възможно най-много пространството от голи, ледени плочки, върху които ще ходите.
  • Друга роля на тези килимчета е, че лесно можете да подсушавате краката си, след като сте се изкъпали.
  • И не на последно място - те внасят пъстрота, уют, стил в банята ви. 


Хавлиени кърпи за разкош

Естествено във всяка баня има кърпи. Щом ще се мокрим, ще трябва и да се подсушим. Но дори в това отношение не бива да бъдем само практични. Естетиката е това, което превръща дома ни в шедьовър.

Вероятно сте виждали интересно сгънати кърпи в хотелските бани? Лебеди, цветя и други фигури ви посрещат, щом влезете през вратата. Е, много лесно може да имате и в дома си подобни красоти. В Интернет има лесни обяснения как и собственоръчно да направите такива фигурки.

Също така бихте могли да си поиграете с материите, шарките и формите на кърпите. И най-хубавото - с тяхна помощ сте в състояние да променяте обстановката в банята за не повече от няколко минути, винаги когато си пожелаете.

Вижте още: 5 уникални трика, с които ще запазите хавлиите у дома свежи и меки за по-дълго


Халат, за да ви е топло и удобно

За да не ви е студено, когато излезете от ваната или душа, е добра идея да имате халат под ръка. С него попивате влагата много по-лесно, отколкото с кърпа. Освен това бихте могли да постоите така, докато измислите какво да обличате.

Друг позитив на тази "дреха" е, че краси не само вас, но и банята ви. Закачените на стената халати внасят допълнителен уют с мекотата си. А ако са в красиви цветове и шарки, са чудесно естетическо допълнение към интериора ви. Бихте могли да ги съчетаете и с меки чехли, с които да подсушавате краката си и да преборвате студа докрай.


Наистина топла баня

Хавлиите, халатите, чехлите и килимите успяват да ви сгреят, но само повърхностно. Те не премахват студа, а само го изолират. Истинското решение за зимните месеци е отопление в банята.

  • Разбира се, за целта е препоръчително да разполагате със суха част в помещението си.
  • Печките за баня вече са широко разпространени. Те превръщат престоя в банята в пълен релакс, какъвто и трябва да бъде.
  • Тук ще споменем и така мечтаното от всеки джакузи. То със сигурност би ви помагало да се сгреете и отпуснете. Да се почувствате уютно. Стига да разполагате с необходимото пространство, бихте могли да си сложите дори и надуваемо такова, което да махате, когато ви пречи.

Ако се нуждаете от помощ за инсталацията на цялостно отопление в банята, бихте могли да се обърнете към професионалните електротехници, регистрирани при нас. Още сега може да изпратите заявка за проект, която е напълно безплатна и без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която е най-подходяща за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
44 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
3 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
44 извършени проекта
Д. Бонев
Електроуслуги, София
39 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
25 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
13 извършени проекта