Хавлиени кърпи за разкош

Последна редакция на 25/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 761 пъти

Естествено във всяка баня има кърпи. Щом ще се мокрим, ще трябва и да се подсушим. Но дори в това отношение не бива да бъдем само практични. Естетиката е това, което превръща дома ни в шедьовър.

Вероятно сте виждали интересно сгънати кърпи в хотелските бани? Лебеди, цветя и други фигури ви посрещат, щом влезете през вратата. Е, много лесно може да имате и в дома си подобни красоти. В Интернет има лесни обяснения как и собственоръчно да направите такива фигурки.

Също така бихте могли да си поиграете с материите, шарките и формите на кърпите. И най-хубавото - с тяхна помощ сте в състояние да променяте обстановката в банята за не повече от няколко минути, винаги когато си пожелаете.

Вижте още: 5 уникални трика, с които ще запазите хавлиите у дома свежи и меки за по-дълго

Свързано:

Декорация за стена Уют в банята - как да го постигнем?

На изображението са представени няколко варианта за кърпи в банята. В горния ляв ъгъл виждате най-обикновени хавлиени кърпи, които са сгънати и подредени на купчинки. Те са основно в кремави и непретенциозни цветове. Ако си купите един такъв комплект кърпи, ще сте в състояние през ден да променяте поне малка частица от интериора в банята си. Би било чудесно и ако държите в банята си повече от една кърпа. Голямото им количество внася уют. В долния ляв ъгъл виждате натрупани по подобен начин няколко кърпи. Това е прекрасен начин да посрещнете гости в дома си. Всеки от тях ще може да си избере кърпа в любимия си цвят. В средата на колажа е представен и вариант със специално оформени в панделки кърпи. Една голяма и една по-малка са използвани, за да се направи фигурката, която да служи за поставка на кърпата, предназначена за ползване. С този елементарен трик бихте могли да внесете уют, стил и оригиналност на банята си за минути. Също толкова интересни са и шарените кърпи с качулки вдясно.