Меко килимче срещу студа

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 787 пъти

Килимите не са предназначени единствено за хола, спалнята и т.н. Те са за всяко помещение, в което имаме нужда да се спасим от студенината на пода. А това се отнася с пълна сила за теракотената баня.

  • Традиционните килимчета за това помещение са малки, но ако вие намерите голямо, което е подходящо за вашия интериор, не се колебайте да го вземете. По този начин намалявате възможно най-много пространството от голи, ледени плочки, върху които ще ходите.
  • Друга роля на тези килимчета е, че лесно можете да подсушавате краката си, след като сте се изкъпали.
  • И не на последно място - те внасят пъстрота, уют, стил в банята ви. 

Свързано:

Декорация за стена Уют в банята - как да го постигнем?

На колажа виждате четири различни предложения за килими за баня. Всички те са типично малки, тъй като това помещение се характеризира с високо ниво на влагата. Затова и големият килим би попивал твърде много вода, което би могло да доведе до поява на мухъл. Но ако разполагате с отделена суха част в банята си, спокойно бихте могли да се спрете и на по-голям вариант. Виждате, че формите биха могли да са напълно различни. В средата е показана снимка на весело килимче във формата на две лапи. Освен че е меко, то е и в кремав и шоколадово кафяв цвят, с което внася голяма доза уют в помещението. За същото служи и кръглото килимче в горния десен ъгъл. то е кръгло и имитира плитка. Цветовете му са по-ярки и весели. Те са характерните за банята сини нюанси, съчетан с бяло. В долния десен ъгъл виждате няколко килимчета от един тип, но в различни цветове. Те са едновременно закачливи и пъстри, но и непретенциозни, защото са едноцветни. А вляво е показано изображение на баня с мек бял килим. За уюта тук допринасят и многото запалени свещи.