ЗА или ПРОТИВ душ кабина за банята

Публикувано на 16/02/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 13 897 пъти

Варианти има всякакви - големи и малки, ъглови, тип параван, напълно отделени с 4 собствени стени, обли, правоъгълни и т.н. Много от душ кабините имат и специално изградено поддушово корито, но съвременните методи за интериорно и архитектурно строителство вече обновяват технологиите си и подобно корито понякога се смята за дискомфортно и ненужно. Затова са изобретени прагчетата и линейните сифони, които осигуряват по-лесно изграждане и поддръжка.

Виж още: Какво е важно да знаем за реденето на плочките на пода в банята


ЗА или ПРОТИВ душ кабина за банята

Отново ще обходим една от дебатните дискусии във форума "Направи сам", за да ви изложим всички налични аргументи за и против изграждането и използването на душ-кабина в дома. Ще ви запознаем с мнения на хора с практичен опит в областта и ще ви представим основните детайли, на които трябва да обърнете внимание, когато взимате своето решение. Във всеки един момент можете и да се включите в дискусията, за да прочетете още полезни мнения или да изложите своето. А дойде ли моментът да обновявате банята си, разчитайте на професионалистите в областта, за да се радвате на най-добрия и комфортен краен резултат.


Видове душ кабини спрямо нуждите на домакинството

Първото и най-важно е да се съобразите с индивидуалните особености на вашата баня, както и с нуждите, които имат членовете на домакинството ви. Изграждането на непрозрачна душ кабина е идеална за ситуации на едновременно съжителство на много хора, при които невинаги всеки се съобразява да чука на вратата на банята, преди да нахлуе. Уединението в някои случаи е приоритет. Ако обаче банята ви е прекалено малка, поставянето на подобен голям и масивен компонент в нея, излишно би я лишило от въздух, а почистването става безкрайно трудно.


Какви са предимствата при душ кабина в банята?

Във форума голяма част от потребителите споделят приятни емоции от употребата на душ кабина. Ето основните ползи, които се посочват:

  • Първото и основно предимство е контрол над водните капки. Използвайки затворено отделение за къпане, при всички случаи ще намалите значително количеството вода в банята както по пода, така и по стените наоколо.

  • Следващата полза идва с температурата през зимните месеци. Малко помещение като кабината се отоплява в пъти по-бързо и е необходимо само да си нагласите приятна температура на водата - допълнителни източници на топлина не са необходими.

  • Уединението, за което вече ви споменахме, също е безспорно предимство на този тип решение за банята.

Виж още: Как да изберем бойлер за вкъщи?


А защо има и мнения "против" душ кабина в банята?

Всяко хубаво нещо си има и своите недостатъци. Ето най-основните проблеми, с които можете да се сблъскате, ако монтирате душ кабина в банята си:

  • Ограничено пространство. Тук обаче надделяват коментарите в полза на твърдението, че това не е особено голям проблем по време на къпане.

  • Изисква се редовна поддръжка. Хубаво би било след къпане да попивате капките от душ кабината с кърпа, за да не се появи бързо мухъл.

  • И все пак, почистването понякога е трудно. Ако не сте помислили за изграждането на добра вентилационна система и изборът ви е от типа затворена кабина, със сигурност ще имате неприятности и затруднения с почистването.


Заключение при избора на душ кабина за баня

Изграждането на качествена душ кабина и редовната й поддръжка, която в крайна сметка не е чак толкова затормозяваща, със сигурност би могло да ви осигури много комфорт в банята. Необходимо е обаче да се съобразите с размерите на пространството, с което разполагате, също и да потърсите специалист, който да ви осигури правилен подход при избора на кабина и нейния монтаж. Направете безплатна заявка за изпълнение на проект, за да получите конкурентни оферти от водещи специалисти в областта. Разгледайте ги, научете повече за дейностите на всяка от фирмите и вижте оценките от техните клиенти, за да вземете едно добре информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта