Интериорни решения - остъклена тераса

Публикувано на 30/03/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 30/03/2020 | Видяно 7 793 пъти

Остъклената тераса е чудесен начин да създадете различна атмосфера у дома. Освен това са перфектни за целогодишно ползване. През лятото може да отворите прозорците и да се насладете на прекрасното време, а през зимата имате защита от студа. Преди да предприемете остъкляването на терасата си, бъдете сигурни, че няма да си създадете проблеми със съседите и общината. Технически вашата тераса е част от фасадата на сградата, което означава, че трябва да поискате разрешение при промяната ѝ. Закритата тераса означава, че ще имате още няколко квадратни метра за ползване.

Ако идеята ви допада, но не сте сигурни по какъв начин точно трябва да се изпълни, потърсете професионално мнение от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Определете предназначението й

Когато променяте терасата си, помислете какво точно искате да постигнете. Имате възможността да създадете няколко различни зони или да добавите допълнително пространство в дома си, което значи и повече опции за вас и вашето семейство.

  • Помислете за предназначението – за деца, приятели, семейството или пък зона за почивка и релакс.
  • Определете предназначението й – децата ви имат нужда от място, където да си играят или пък вие имате нужда от пространство, на което да тренирате. Това е ключовият момент за визията на вашата тераса. Ако сте наясно за какво ще я използвате, много по-лесно ще направите правилна трансформация.
  • Терасата е вашето поле за изява. Не е задължително тя да изглежда като останалата част от дома ви. Може да бъде коренно различна - такава, каквато ви доставя истинско удоволствие.


Трансформация на терасата в домашен офис?

Остъклената тераса е перфектният домашен офис. Създайте си кът, в който да работите или да учите, или пък го използвайте по няколко предназначения. 

  • Поставете бюрото си под прозореца, а пък в другия край на терасата обособете кът за релакс – с масичка и столчета, където да си взимате необходимата почивка. 
  • Малкото пространство ще бъде истинско вдъхновение за вас. Използвайте подходяща декорация и семпли органзайзери. 
  • Когато залагате на това пространство за по-сериозни дейности, потърсете специалисти, които да поставят качествена дограма, която да шумоизолира. 

Вижте още: Как да превърнем малката тераса в домашен оазис?


Една остъклена тераса - много възможности!

Един от плюсовете на закритата тераса е това, че добавя допълнително място в дома ви. С други думи имате възможността да уголемите помещението.

  • Например, ако вашата спалня има тераса, можете да приспособите остъклената тераса като дрешник или пък да премахнете стената и да стане по-голяма.
  • Ако пък терасата ви е към дневната, обособете две различни зони. Така ще имате възможност да съберете повече хора, когато правите домашно събиране. 
  • Превърнете терасата в домашна фитнес зона. Със сигурност няма да имате достатъчно място за всички уреди, но пък има мултифункционални, които биха ви били полезни.
  • За да направите терасата забавен кът за игра за децата ви е необходимо само да поставите мек килим и играчки. Поставете телевизор, на който да гледат детски филмчета и няколко барбарона. Вместо килим може да поставите и изкуствена трева.


Превърнете терасата си в малка и кокетна кухня

Вашата тераса може да се превърне в малка и красива кухня. Направете я във вашия малък рай за готвене.

  • За да бъде напълно функционална ще ви бъдат необходими – хладилник, печка, абсорбатор.
  • Спрете се на най-важните уреди и възможно най-функционалните шкафове. Безспорно няма да имате огромни варианти за обзавеждане и кухнята ще бъде малка. По-скоро във вид на кухненски бокс. Но пък по този начин ще имате и отделно място за трапезария.
  • Реализацията на тази идея ще ви помогне да освободите място в апартамента.
  • Съобразете се с мястото, което разполагате и преценете кой е най-добрият начин да разположите кухнята – кухненски ъгъл, успоредно или на една стена.

Остъклената тераса има безкрайно много ползи. Освен че ще ви даде допълнително пространство, с нейна помощ ще постигнете и допълнителна изолация на апартамента. В големите градове тази трансформация наистина си заслужава. Ще ви спести шума от трафика, мръсния въздух и огромното количество прах, което всеки ден залива терасата ви. Ако сте решили да предприемете тази крачка, но имате нужда от професионална помощ - обърнете се към доказаните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходщата за вас.


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта