Как да превърнем малката тераса в домашен оазис?

Публикувано на 28/04/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 28/04/2020 | Видяно 7 050 пъти

Всяко лято идва моментът, в който си казваме колко хубаво би било да пием сутрешното си кафе или да се съберем на вечерно питие с приятели на домашната тераса. Идеалното място, на което да се насладим на прекрасното време, ако не можем да отидем на почивка. Често това пространство се оказва огромно предизвикателство, тъй като повечето жилища разполагат с малки тераси. Основната идея в момента, в който обмисляме ремонт именно на тази част от дома си е, това да разполагаме с всичко необходимо. Днес ще ви представим няколко идеи, затова как да превърнете именно това малко пространство в райски кът за отдих. 

Разгледайте нашите предложения. Ако имате колебания, не се притеснявайте да се свържете със специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашия сайт, за още полезни съвети и насоки как да постигнете желания от вас резултат. 


Как да оптимизираме максимално пространството си?

Ако вашата тераса е наистина малка по размери, има няколко решения, които биха ви били от полза, за да оптимизирате максимално пространството. Добавете пейка с място за съхранение. Винаги можете да закупите готова, да направите такава по поръчка с точни размери или дори да е вашият нов „направи си сам“ проект. Рафтовете, прикрепени на стената използвайте, както за съхранение, така и за декориране с красиви вещи и цветя, които да придадат още по-голям уют на вашето местенце. Вместо столове сложете възглавници на пода, така, когато нямате нужда от тях, можете да ги приберете.

Вижте още: 7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче


Как да превърнем терасата си в красива градина?

Освен красиво, също така е и полезно за здравето ни да има повече растения около нас. Едно от първите неща, които трябва да обмислим, е с какво изложение е нашата тераса и какви растения биха били подходящи да отглеждаме на нея.

  • Лесен и достъпен вариант е дървена решетка, на която с помощта на кукички да закачите саксиите си.
  • Следващата идея не е трудна за изпълнение, а изглежда изключително ефектно: За да направите така наречената „жива стена“ ви трябва система за вертикално озеленяване. Предимството на този вариант е капковото напояване. Така дори когато заминете на почивка няма да се притеснявате за растенията си. Последната ни идея отново е проект „направи си сам“. За целта ще са ви необходими дъски или палети.

Вижте още: Билкова градина подходяща за малки пространства


Подовата настилка като красиво допълнение

Ако са ви омръзнали често срещаните подови настилки за тераса, тези идеи биха ви били полезни. Декинг настилката е изключително актуална. Тъй като се използва основно за външни пространства, дори терасата ви да е открита няма да имате причина за притеснение и при мокро време. Комбинирайте декинг и камъчета за по-интересен ефект. Интересна възможност е да бъде поставена и изкуствена трева, която предлагат във всяка строителна верига. Важно е да се отбележи, че преди да се постави, каквато и да е настилка, предварително трябва подът да бъде изравнен.


Вмъкнете пъстри цветове в дизайна на терасата

Внесете допълнително настроение с малко цвят. Било то цветна стена, мебели или декорация. Не се притеснявайте да експериментирате с шарки, мебели и аксесоари в открояващи се цветове.

Ако смятате, че не бихте се справили сами, винаги имате възможността да потърсите професионална помощ в лицето на регистрираните специалисти в MaistorPlus. Единственото, което трябва да направите, е да заявите безплатно своя проект и в най-кратък срок някой от тях ще се свърже с вас, предлагайки ви оферта. Разгледайте офертите им и изберете тази, която ви допада най-много.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта