Трансформации на трапезария преди и след ремонта

Публикувано на 27/08/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 22/10/2019 | Видяно 3 252 пъти

Хубавата трапезария помагала за подобрение за вкуса на храната. Или по-скоро помага по-лесно да се приеме някой кулинарен провал. Несъмнено всяка минута, прекарана с любимите хора е много ценна. Още по-приятно е, когато е в компанията на вкусни ястия. И къде другаде освен в трапезарията може да се случи това?

Вие и семейството ви заслужавате това помещение да бъде хармонично, стилно и комфортно. Днес ще ви представим различни трансформации, през които са преминали няколко трапезарии. Намерете вдъхновение и трансформирайте и вашата. В случай че имате нужда от професионално съдействие, потърсете регистрираните при нас специалисти в интериорния дизайн.


Просторна трапезария - напълно възможно!

Трапезарията е може би едно от местата, на които цялото семейство прекарва най-много време заедно. Поради тази причина това любимо място трябва да бъде уютно и комфортно. Дори и вашата трапезария да е много голяма, има няколко трика, с които да я направите да изглежда по-просторна:

  • Както можете да видите на снимката, след ремонта много от елементите в стаята са премахнати - декоративни възглавнички, огледало, различни по-дребни предмети и аксесоари и т.н. По този начин погледът „не се разсейва“. Премахването на килима създава оптическата илюзия за по-голямо пространство. 
  • Променена е и декорацията на прозорците. Преди са използвани щори, а след това пердета. Така количеството светлина, което прониква в стаята е повече. 
  • Вече ремонтираната стая е по-светла и заради новия полилей, които допълнително акцентира върху масата. 
  • Премахнати са два от столовете, използвани преди това, което дава възможност да още малко пространство.


Малко цвят променя всичко

Реализираният проект показва ясно как не ви е нужна смяна на всички мебели, за да промените много от вида на вашата трапезария. Цветовете и десените са незаменим помощник в тази мисия. Боядисването на мебелите или стените е лесен и достъпен начин за трансформация.

  • Пребоядисването на стените и основните мебели в стаята променя изцяло интериора. Топлите тонове: прасковено, керемидено, кафяво са заменени от по-студените: сиво и бяло. Това дава елегантен и класически вид на новата трапезария. 
  • Тапицерията на столовете може да не е променена, но са поставени бели калъфи. Те допълва усещането за промяна и изтънченост. 
  • Премахната е картината от стената, както и други по-дребни детайли, които не са в съзвучие с новия интериор. Полилеят е подменен с такъв с по-нестандартна визия, но с винтидж елементи. 

Вижте още: Преди и след ремонта: 4 помещения изгряват с нов и свеж облик


Индивидуалност и комфорт

Има трапезарии, чието пространство не е никак лесно за трансформация. Такива са тези, които са свързани в дневната или кухнята. В този "Преди-след" проект ясно се очертава основната нишка в интериора - добавяне на много стил и индивидуалност. Напук на факта, че кухнята е в съседство.

  • Обемната и неелегантна пейка, а също и столове в бяло са подменени със стилни и семпли столове в приятен пастелен цвят.
  • Просторната маса е запазена, но е подходящо съчетана с новите мебели. 
  • Шкафът с отворени рафтове е заменен с такъв с врати в топъл кафяв цвят. Той придава един подходящ акцент и позволя прибирането на дребни неща, далеч от любопитните погледи на гостите. 
  • Избрано е и по-абстрактно осветително тяло, което разпръсква светлина в различни посоки на стаята. Всички детайли сякаш разказва приказка за  собственика на това жилище. 

Вижте още: Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни


Нови мебели за нови спомени

„За да си създадете нови спомени, изхвърлете старите“ - това важи с особена сила за мебелите. Снимките ясно показват промяната:

  • Старите столове са подменени с нови. Нестандартните им седалки придава свеж и неангажиращ вид на стаята. 
  • Промяната на осветителното тяло преобразява цялото помещение, като осветява стаята много по-добре, заради разнопосочността и увеличения брой електрически крушки. 
  • Шкафът за посуда е заменен от няколко по-ниски шкафове, върху които е разположен малък диван. 
  • Щорите са заменени с нови, по-свели. С тяхна помощ помещението изглежда по-просторно.

Начините, по които можете да преобразите трапезарията си са безброй. Сигурни сме, че сте се влюбили в поне едно от предложенията и искате да го пренесете и във вашия дом. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се обърнете към опитните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта