Преди и след ремонта: 4 помещения изгряват с нов и свеж облик

Публикувано на 04/07/2018 от Михаела Генчева | Последна редакция на 11/02/2019 | Видяно 5 212 пъти

Доза вдъхновение никога не е излишна, когато ни предстои козметичен или по-мащабен ремонт в жилището. Без значение дали ще променяме отделно помещение или сме се насочили към цялостно обновление на дома, това неминуемо се предхожда от предремонтна треска. За да ви стимулираме да предприемете подобна смела крачка без излишно отлагане, тук ще ви вдъхновим с няколко примера за успешно извършени реновации. Не се колебайте да се обърнете към препоръчаните специалисти, регистрирани в нашия сайт, за да осъществите и своите ремонтни планове.  

Първият ни пример е за тази видимо освежена дневна:

  • В предишния ѝ вид забелязваме стена, боядисана в ярък цвят, който като че ли запушва помещението и спира светлината от прозореца. Диванът е поставен в ъгъла на помещението, като по този начин се ограничава свободното пространство около него и се нарушава баланса в стаята.
  • След ремонта виждаме, че не са направени генерални промени, но стаята има съвсем друг вид. Меката мебел е преместена към средата н стената и това отваря пространството. Стените са вече меки пастелни тонове, които имат свойството да отразяват светлината и създават усещане за по-голям простор. Лампата, поставена в ъгъла, е добро допълнение към основното осветление. На пода е поставен килим в неутрален цвят, който се вписва идеално, без да се натрапва и внася мекота и уют в помещението. Цветните възглавници и картината разчупват атмосферата и придават завършен вид.


Безличното празно пространство оживява в бежова дневна

В разглеждания тук случай собствениците имат на разположение празно помещение, в което са свободни да поставят мебели където пожелаят, без да се съобразяват с вече наличните. Цялото помещение е изцяло в бежовата гама. Този цвят не е претенциозен и пасва на почти всичко.

  • В разглежданата дневна го откриваме върху плочките, килима, стените и фотьойла. По този начин, когато всичко е в един цвят, се създава усещане за безкрайност. Окото минава от пода към тавана, през мебелите без да се спира никъде.
  • На централно място е поставен диванът, който се откроява с цвета си и е стилен акцент. Лампите от двете му страни осигуряват равномерна и мека светлина.
  • Виждаме, че преди ремонта отворът на късата стеничка, която отделя двете помещения, е бил затворен с вратичка. В последствие последната е премахната и има директна връзка между двете помещения, което внася повече светлина и създава усещане за по-просторна стая.


Пурпурното избледнява в нова светла спалня

Следващото вдъхновение идва с промяната на тази спалня. Виждаме голяма и просторна стая, която дава възможност за реализиране на доста идеи.

  • В първия ѝ вариант леглото е сложено централно срещу прозореца, което е добра идея, но в този случай играе ролята на преграда за светлината. Таблата при краката сякаш спира светлинния поток и това притъмнява стаята. Още едно условие за по-сумрачния вид на помещението са боядисаните в пурпурно стени. В комбинация с тъмния дървен под прихлупват помещението и го правят неприветливо.
  • Виждаме каква голяма разлика има след ремонта. Стените са в светъл цвят и в стаята е много по-просторно. Леглото е преместено и вече светлината може да преминава свободно в стаята. Шкафът, който преди стоеше до прозореца, сега е преместен на отсрещната стена и огледалото може да отразява естествените слънчеви лъчи, идващи от прозореца. Това винаги е добро решение, особено ако пространството е ограничено.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Зелената спалня се превръща в синя

Последният пример, за това как без много усилия можем да променим облика на една стая, идва с още една обновена спалня:

  • Първоначалният ѝ вид създава впечатление, че стаята е пълна с мебели и няма много възможност да се преминава свободно. Леглото е на подходящо място, но диванът, който е сложен пред него, затруднява движението. Шкафът до леглото също допълнително стеснява пространството и прави трудно както преминаването покрай леглото, така и отварянето на самия шкаф. Зеленият цвят на стените седи добре, но някак не пасва на цялостната визия.
  • След малка намеса виждаме каква голяма разлика можем да получим. Леглото е оставено на същото място, но е отстранен диванът. Така в помещението се освобождава ценно пространство. Стените са боядисани в светло синьо и способстват за получаването на една приветлива атмосфера. Шкафът до леглото е сменен и поставен към стената, което пести място и прави отварянето на чекмеджетата много по-удобно. Виждаме как добавянето на нощни лампи може коренно да промени визията. Сините завивки и пердета са приятен акцент и допълнение, а килимът в средата добавя топлина и уют.

Вероятно се уверихте, че понякога не е необходимо много, за да променим изцяло облика на една стая. С добри идеи и внимателно подбрани детайли можем да получим прекрасни резултати. Ако имате ясна представа какво искате да постигнете след ремонта, и единственото, което ви липсва за осъществяването му са доказани професионалисти, решението е да заявите проект още сега, напълно безплатно. В отговор ще получите конкурентни оферти от изпълнители във вашия район и ще можете сами да изберете кого да поканите на оглед и евентуално да наемете. Не пропускайта е разгледате и бизнес профилите на кандидатствалите по заявката ви, където има и отзиви от предишни клиенти, за да е изборът ви максимално информиран. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта