Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня

Публикувано на 31/07/2015 от Елица Христова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 11 076 пъти
Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня

Забелязали ли сте как един цвят може да повлияе на настроението ви? Въпреки че съществуват неписани правила относно нюансите, които са най-подходящи за спалня, всеки човек има собствени предпочитания и вкусове. Не трябва да забравяте, че в тази стая прекарвате голяма част от времето си, затова е от изключително значение багрите да са в пълна хармония с вашия характер. Подготвили сме ви няколко основни цвята, които носят определена символика, за да изберете най-подходящия за вас. Що се отнася до боядисване на спалня, може да се доверите на нашите квалифицирани специалисти, които ще ви помогнат с преобразяването ѝ.

Успокойте сетивата със зелено

Успокойте сетивата със зелено

Зеленото от край време се слави като пълноценен цвят. Хората, които го избират, са търпеливи, а хаотичният живот ги изкарва от равновесие. Затова те се опитват да компенсират липсата на спокойствие в ежедневието с дзен спалня.


Вижте още: Големи идеи за малка спалня

"Гмурнете" се в необятното синьо

"Гмурнете" се в необятното синьо

Макар синята боя да се предлага в най-различни нюанси, то всичките ѝ фенове имат по нещо общо - нужда от повече хармония. Те обичат да чистят и организират дома си по начин, който ще им улесни всекидневните задължения. Ако сте се спрели на този цвят, може би ее добре да обособите и допълнително място за съхранение на важните за вас неща.

Дайте си почивка със сиво

Дайте си почивка със сиво

Ако сте сред почитателите на сивото, то лесно бихте се впечатлили от минималистичен дизайн и високотехнологични джаджи. Стените, боядисани в сив цвят, създават усещане за спокойствие и отдалеченост от света. Нюансът е изключително подходящ за хора със забързано ежедневие, които вечер си мечтаят за няколко часа тишина.

Вижте още: 5 начина да се събуждате по-щастливи в спалнята

Бъдете ексцентрични с оранжево

Бъдете ексцентрични с оранжево

Оранжевият цвят издава за собственика, че е социален човек, обичащ приключенията. Всички нюанси на портокаловото се асоциират с топлота и ентусиазъм. Ако се чувствате привлечени от тази багра, значи ви е време да добавите малко забавление в живота си.

Повдигнете настроението с жълт цвят

Повдигнете настроението с жълт цвят

Хората, които избират жълтия цвят, обикновено са перфекционисти и мечтатели. Въпреки че са надарени със способността да успокояват и предразполагат околните, те самите имат нужда от повече време за релакс и сън.

Отпийте чаша гореща мока

Отпийте чаша гореща мока

Изборът на този пастелен тон означава, че сте здраво стъпили на земята. Цените простите неща и с любов декорирате дома си. Ако се чувствате привлечени от нюансите на кафе, то значи трябва да забавите темпото и да прекарвате повече време сред природата.

Избрахте ли най-подходящия цвят, с който да боядисате и освежите спалнята си? Потърсете професионалист в тази сфера, който да ви помогне да осъществите всичките си интериорни идеи. В MaistorPlus имате възможност да направите безплатно запитване и да сравните офертите и репутацията на различни майстори.