5 начина да се събуждате по-щастливи в спалнята

Публикувано на 04/02/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 08/08/2016 | Видяно 7 106 пъти

На всеки му е познат моментът, когато будилникът звънне и ни изважда от сладките сънища. Но все пак има начини да направим този ежедневен ритуал малко по-приятен. Ключова роля в това играе обликът на спалнята. Предлагаме ви 5 начина да се събуждате по-щастливи, усмихнати и отпочинали и да започвате деня си с лекота.


Боядисайте стените на спалнята в свежи цветове

Доказано е, че свежите цветове повдигат настроението и духа и настройват към активна дейност. Спалнята се свързва най-вече с отпускане и почивка, но играта на слънчевите лъчи по весело оцветени стени е прекрасна гледка при събуждане. Затова помислете за стени в меко портокалово, нежно синьо, светло зелено, а защо не и в слънчевото жълто.


Осигурете достатъчно естествена светлина в спалнята

Притокът на достатъчно количество естествена светлина е решаващ фактор за доброто настроение. Изберете за спалня помещение с широки прозорци, а ако живеете на уединено и по-прохладно място–изобщо не ги покривайте. Тук неминуемо ще се сблъскате с гледната точка на любителите на по-сенчести и тъмни помещения. Никой обаче не отрича необходимостта от добро проветряване и свеж въздух в спалнята. Компромисното решение е да поставите красиви щори или пердета и да откривате или закривате прозорците според сезона, времето или конкретната ситуация.


Сложете в спалнята си масичка за кафе

Мирисът на прясно сварено кафе е едно от най-приятните сутрешни ухания. Затова може да поставите в спалнята си масичка за кафе, дори и кафеварка. Ако предпочитате чай - заменете с термо-кана и цветна чаша за чай. Така ще започвате деня си с кратък ритуал в компанията на любимата ви напитка.


Поставете будилника или телефона с алармата на приятно място

Събуждането може да стане много по-приятно, ако поставите будилника или телефона на прозорец с хубава гледка или пред любима картина. Изберете телефонът да ви събужда с нежна мелодия или весела фраза, а не просто стряскащо звънене. Може да се спрете на добрия стар будилник от детството ви, свързан с приятни спомени. Направете така, че първото нещо, което виждате пред вас при събуждане, да е нещо красиво.


Направете в спалнята си кът за четене

Сложете в спалнята си кресло или малко диванче с масичка отпред. Събудете се 15 минути по-рано, седнете удобно и прочетете няколко страници от интересен роман, разгледайте списание с красиви илюстрации, прегледайте вестник или ако вече не купувате хартиени издания–влезте в интернет или вижте прогнозата за времето от телефона или лаптопа. Тези на пръв поглед рутинни действия, но извършени в уютен кът от спалнята, ще ви донесат спокойствие и лекота за старта на деня.

Ако желаете да приложите на практика някоя от тези идеи за спални, в MaistorPlus ще откриете подходящ специалист и съвет за всеки ваш интериорен проект за дома. Пуснете заявка напълно безплатно и изберете най-добрата за вас оферта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта