Умните домове и сигурността са акцент в предстоящото изложение СТРОЙКО 2020

Публикувано на 29/01/2020 от Радина | Видяно 1 259 пъти

От 25 до 29 март 2020 година ще се състои специализираното търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане, провеждано в България – СТРОЙКО ЕКСПО. Със своя 27-годишен опит СТРОЙКО решават да погледнат в бъдещето, без да пренебрегват традиционното.

Акцент в изложението ще бъде визията за високотехнологичния дом и град, като в центъра на вниманието остава човекът. Мотото на панаира тази година е „Да покажем заедно бъдещето“, като за първи път официален партньор е Министерство на вътрешните работи.

През месец март в Национален дворец на културата ще разберем доколко иновациите са навлезли в живота ни, доколко информирани сме за тях и най-важното – умеем ли да ги използваме.


Бъдеще и сигурност

Освен направленията, които са запазена марка на СТРОЙКО, тази година на изложението ще бъдат представени и още две различни такива – бъдеще и сигурност. Ще се предоставят решения за умния дом, който може да се управлява от разстояние и ще се наблегне на сигурността и опазването на собствеността и направените инвестиции.

„Това е едно изключително събитие по своята същност. Отворено е изцяло към масовия потребител, а основната ни задача е да покажем как домовете и градовете ни могат да се превърнат в умни“, заяви Борислав Игнатов - председател на Управителния съвет на Камара на архитектите в България.


Родните ни компании могат да получат до 85% финансиране за участие в СТРОЙКО 2020

Партньор на изложението е и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, която финансира до 85% участието на български производители на пролетното издание на изложението.

Срокът за кандидатстване е удължен до 7 февруари, а нужните за попълване документи, могат да бъдат открити в сайта на Агенцията . Процедурата по разглеждане трае около два дни. До момента 7 компании покрили напълно изискванията на агенцията и ще получат финансова подкрепа. Финансирането зависи и от предишен брой участия на фирмите в такива проекти, както и от наличието на допустими кодове за икономическа дейност в сферата на производството. Според Бойко Таков, изпълнителен директор на Агенцията, „хора с желание и изисквания към себе си ще се заинтригуват от подобни предложения на всяка цена“. Г-н Таков допълни че институцията ще поема разходите на предприятията за изложбена площ и щанд, оборудване, регистрационни и медийни такси, консумативи и други, като се изисква символично самоучастие от страна на компаниите. „В търсене на високотехнологичния дом и град“ е темата на 53-то изложение СТРОЙКО ЕКСПО, което ще се проведе от 25 до 29 март в НДК


Очакват ни интересни изненади

По време на тазгодишния панаир МВР ще запознаят заинтригуваните с технологични решения за опазването на дома и имуществото. Ще се представи и техника за анализ и управление на трафика в градовете, а също така всеки ентусиаст ще има възможността да провери своите контролни точки, санкции и актове, които може да заплати на място.

Специализираният отряд за борба с тероризма също ще представи техника - робот за обезвреждане на взривни вещества.

Ще бъдат организирани и забавни игри за най-малките посетители.

Най-важният ресурс в днешно време е информацията и точно затова СТРОЙКО и партньорите им ще се постараят да я предоставят в изобилие.

„Най-голямата ценност на българина е дома му, така че е изключително важно да гледаме на дома като на част от града, за да живеем колкото можем по-приятно“, добавя Борислав Игнатов.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта