Как да организираме мокрото помещение в 4 стъпки

Публикувано на 21/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 21/10/2021 | Видяно 3 088 пъти

 

Разбира се, мокрото помещение може и да не е най-важната стая във вашия дом. Но въпреки това проектирането на функционално пространство, би направило времето, прекарано в него по-продуктивно и би подобрило атмосферата в иначе малко по-неприятната зона на дома. 

Факт е, че често пренебрегваме организацията и идеите за подобряване на функционалността на пералното помещение. А именно те могат да направят пространството по-приято за ползване. Кои са най-добрите начини да направите пералното помещение хем красиво, хем приятно за ползване, хем практично, ще разберете сега. 

Ако пък имате нужда от още професионални съвети, които да ви помогнат да организирате дома си, се свържете с опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Направете пространството красиво

Вероятно няма да ви изненадаме, ако кажем, че е по-вероятно да прекарате повече време на място, в което царят красота и ред, отколкото на такова, в което преобладават хаосът и бъркотията. И, колкото и да не ни се иска, необходимостта от наличието на кътче за пране е безспорна. Затова без значение с каква площ разполагате, е добре да направите мокрото си помещение по-приветливо и да внесете глътка свежест и красота в него.

  • Не е нужно да купувате нищо. Просто почистете повърхностите, премахнете непотребните вещи, освободете подова площ, измийте прозорците (ако имате такъв). Създайте ред в кътчето. 
  • Ако имате нужното място, може да създадете още по-приятна атмосфера, като добавите растение или друг тип декорация.
  • Боядисайте шкафовете, обновете изгледа на помещението… Именно тези малки промени могат да направят голяма разлика. 

 


Бъдете хитри по отношение на организацията

Организацията е изключително важна за всяка част от дома. Как обаче да организирате мокрото помещение така, че да извлечета максимално много ползи от него? 

  • Интересен начин да го направите е, като сортирате и приберете най-необходимите предмети в прозрачни стъклени буркани. В тях можете да съхранвяате както праха за пране, така и щипки за простиране на дрехи например. По този начин не само ще улесните работия си процес в помещението но и ще го направите приятен и удобен. 
  • За да оптимизирате максимално и без това ограниченото пространство в мокрото помещение, можете да използвате вертикални решения за съхранение. Това може да се случи като монтирате плаващи рафтове или стелажи по стените на помещението. Така не само ще увеличите мястото за съхранение, но и ще използвате и оптимизирате всеки милимерър площ. 
  • Още една свежа идея е да монтирате вградени рафтове, в които да държите по-малки кошове за дрехи. 

Вижте още: Как да се предпазим от алергени в дома?


Сортирайте прането си

 

Трябва да сортирате прането си, но пространството ви е толкова малко, че нямате място, където да приложите гореспоменатите идеи? Е, имаме решение и за вас. На пазара се предлага огромно разнообразие от практични идеи за съхранение. Една от тях са висящите чанти за пране. Те са бюджетни, много практични и идеални са по-малко мокро помещение. Освен всичко, с тяхна помощ ще успеете да сортирате прането си.  Например можете да отделите кърпи и чаршафите, бялото от цветното пране, по-деликатните от по-здравите материи и т.н.


График за пране

Всеизвестен факт е, че прането има способността да трупа доста бързо. Вместо да се изправяте срещу планина от мръсни дрехи в неделя вечер, поемете ангажимент да правите по едно пране на ден. Така не само ще се улесните, но и ще разполагате с повече чисти дрехи, когато имате нужда от тях.

  • Ако семейството ви е многочленно, всеки негов член може да има свой ден за пране. Така всеки в определен ден ще получава кошница с чисти дрехи. 

  • Друг начин за оптимизиране на графика е да всеки тип пране да има свой собствен ден. Например понеделник е ден за цветното пране, сряда - за бяло. петък - за чаршафи и кърпи, неделя - за деликатни тъкани и т.н.

Макар и малко, мокрото пространство също може да се превърне в красива и много функционална част от дома. Най-важното при организирането му е да се въоражите с добри идеи и много хъс да ги превърнете в реалност. Ако пък имате нужда от професионална помощ за постигането им, по всяко време можете да потърсите експертното мнение на специалистите, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка още сега, а в отговор ще получите няколко оферти, от които да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта