6 полезни идеи за пространства за съхранение в кухнята

Публикувано на 28/05/2020 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 28/05/2020 | Видяно 3 520 пъти

Кухнята е онова място от дома, към което се отнасяме с много любов. Пространството, в което може да се развихрите и да приготвите любимото блюдо за любимите хора.

Поддържането на организирани кухненски шкафове и принадлежности е често предизвикателство пред всяка домакиня. Ако имате усещането, че в кухнята ви е настъпил пълен хаос? Не съумявате да я подредите, така че да ви е удобно? Всичко ви се вижда разхвърляно или трудно достижимо? Не се отчайвайте, за всичко си има решение.

В следната статия ще ви запознаем с няколко полезни идеи и хитри трика, които ще ви помогнат да се спасите от настъпилия хаос и бъркотия и да съумеете да намерите подходящо място за всеки предмет. 

Ако се чувствате вдъхновени от нашите идеи, или пък имате нуждата от още съвети и насоки как да превърнете кухнята в приятно, организирано и подредено пространство за кулинарните ви изяви, можете да се обърнете към специалистите по ремонти и поддръжка, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви заредят с още повече практични идеи и насоки, спрямо индивидуалната ви личност и наличния кухненски интериор.


Измервателни мерни единици на гърба на шкафа...

Ако обичате да приготвяте сладки лакомства или пък да омесите хляб за цялото семейство, сигурно имате множество измервателни кухненски принадлежности, чието място не съумявате да откриете.

  • Лесно и удобно можете да промените това, като напишете измерванията за рецепти и окачите измервателните чаши и лъжици на гърба на вратите на вашия кухненски шкаф, за да си помогнете и едновременно с това да спестите място. Бързо може да намерите преобразуванията на измерванията, които обикновено търсите.
  • Ако не желаете да отделяте толкова време и усилия, можете да си закупите готови етикети и лепенки, които да поставите. Експериментирайте с цветовете, подхождащи на интериора на вашата кухня.
  • По този начин създавате изключително удобство при използването на необходимите за вас измервателни кухненски принадлежности, които ще можете лесно да откриете, а и да приберете на подбраното от вас място веднага след ползване. Така вече няма да ги складирате разхвърляни в някой шкаф.


Помощен рафт в кухненски шкаф

Ако разполагате с малко пространство, то тогава изключително подходящо е използването на допълнителен помощен рафт в кухненските шкафове. Това е един от най - лесните начини да създадете допълнително пространство.

  • Изисква много малко усилия, но може буквално да удвои количеството на рафтовете, които имате на разположение в кухненските шкафове.
  • Вземете малък, среден или голям помощен рафт, съобразен с пространството, който да поставите в шкафа. По този начин организацията в кухнята става още по - лесна и икономична. И вече няма да ви се налага да се сблъсквате с недостатъчното място за вашите вещи.

Вижте още: Ергономия в кухнята - всичко необходимо на една ръка разстояние


Пластмасови кутии с етикети

Ако трудно откривате вещите си в кухнята, това със сигурност изключително много ви затруднява. За да си спестите затрудненията, можете да използвате прозрачни или пластмасови кутии с етикети, надписващи вещите, които се съдържат в определената кутии.

  • Това ви помага лесно да откриете всяка кухненска принадлежност и улеснява запазването на организацията, като всяка вещ има своето определено място.
  • Етикетите можете да направите сами или да си закупите такива, като се предлагат в най - различни шрифтове, размери и цветове, което ги прави красиви и интересни.
  • Кутии с етикети можете да поставите по рафтовете, в шкафовете или в хладилника.


Папка за бутилки

За да предотвратите падането на тромави водни бутилки или термоси от шкафовете всеки път, когато отворите вратичката, съхранявайте ги отстрани, използвайки папка за файлове или списания.

Така от ненужните вещи, ще си измайсторите иновативно удобство за съхранение на бутилки и вече няма да ви се налага да им търсите място или да ги бутате всеки път, когато ви се пречкат. Съхранението им става много по-удобно, а кухнята още по-подредена.

Вижте още: Принадлежности необходими във всяка кухня


Бар за кърпи във вътрешната стена на кухненския шкаф

Ако пространството, с което разполагате е ограничено и искате да използвате всеки инч... Ако се чудите къде да подредите всички почистващи пособия, необходима за вашата кухня... То тогава изключително иновативна идея е да използвате бар за кърпа като държач за бутилките за спрей, когато е окачен над вратата на шкафа.

  • Така можете лесно да ги съхранявате, да бъдат изключително удобни за изваждане и ползване, както и ще имате своето специално място.
  • Подходящо е да използвате шкафа под мивката. Така почистването на кухнята ще се превърне в удоволствие.

Надяваме се идеите ни да си вдъхновили да запретнете ръкави и с помощта на няколко допълнителни рафта, мини кошници или всякакви други принадлежности да превърнете кухнята в мечтаното спретнато място. Ако все пак се нуждаете от съдействие или от допълнителна помощ за организацията на вашата кухня, на среща са, регистрираните в нашия сайт, професионалисти по ремонт на кухня. Можете напълно безплатно да направите заявка и да сравните получените оферти. Така ще подберете онези, които подхождат най - много на вашите желания и очаквания.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта