Соларна система за зареждане на мобилни устройства пристига в България

Публикувано на 03/09/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 2 103 пъти

Тази година Международният технически панаир ще предложи на своите посетители изключително интересни изобретения и иновативни системи, сред които и Соларна станция за мобилни устройства. Тя се захранва от слънчевите лъчи и дава възможност за денонощно зареждане на мобилни телефони, таблети и лаптопи директно на улицата.


Зареждането на мобилните устройства ще бъде безплатно

Системата използва специални фотоволтаични панели, които преобразуват слънчевата енергия в електричество. Вътрешната батерия, която съхранява получения ток, пък прави ненужно свързването към електромрежата и по този начин предоставя една страхотна възможност да заредим устройствата си напълно безплатно. Подобни станции вече можем да видим по улиците на някои от най-големите градове в САЩ и Европа, като се надяваме те скоро да навлязат и в България.


Мястото е Пловдив, а времето - от 28 септември до 03 октомври

Освен "Енеко", на Международния технически панаир ще намерят място и други специализирани изложби, като "Автосвят", "Аутотех", "Акватех", "Машиностроене", "Елтех", "Инфотех", "Интермин експо" и други. Панаирът ще се проведе в Пловдив от 28 септември до 3 октомври, като се очаква той да бъде посетен от повече от 50 000 души.


"Енеко" ни представя още много технологии от бъдещето

Соларната станция за мобилни устройства ще бъде представена като част от изложбата за енергетика и екология "Енеко". Там ще видим още иновативни електрически скутери със соларно зареждане, инфрачервени отоплителни панели, технологични решения за използване на възобновяеми енергийни източници и много други интересни устройства.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
14 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта