Новите смарт устройства за твоя дом

Публикувано на 05/10/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 05/10/2023 | Видяно 2 686 пъти

Събуждането и отиването на работа преди изгрева е трудна задача през зимата. Но с помощта на интелигентните домашни устройства можете автоматично да си подобрите настроението, независимо дали става дума за лесно включване на любимите ви мелодии, осветяване на коридорите или пускане на чайника за приветлива чаша горещ чай, която е готова, когато влезете в кухнята.

Ако сте технологичен ентусиаст, вероятно вече имате няколко "умни" уреда. Дори все още да нямате смарт устройство, може би се замисляте дали да не си купите такова. Умният дом е най-популярната тенденция, свързана с ремонта на дома, наблюдавана в TikTok, с приблизително 4,2 милиарда гледания. За сравнение, видеоклиповете, свързани с втория по популярност термин за обновяване на дома ("подобрени външни пространства"), са събрали сравнително незначителните 260 900 гледания. Ето някои от най-популярните смарт устройства за вашия дом.


Интелигентни електрически крушки и ключалки

Когато вечер скочите в леглото, никой не иска да става, за да изгаси лампите. А когато се опитвате да заспите, искате светлините ви да са по-слаби и по-уютни. Интелигентните крушки решават и двете неудобства - освен това ви позволяват да програмирате различни периоди от деня за включване или изключване - чрез гласово управление или избор на приложение.

Ако не искате да криете ключовете под някой камък в къщата си, това е умен ход. Но когато трябва да пуснете някого да влезе, интелигентната ключалка ви помага да спестите време и главоболия. Никога повече не се притеснявайте за гледачите на домашни любимци или за приятелите, които трябва да влязат, докато ви няма. Но ако ще си взимате такава, купете модел, който отвън не изглежда като интелигентна ключалка, за да предотвратите опитите на някого да надхитри клавиатурата.


Управление на напояването с Wi-Fi

Да имате пищна, обширна градина звучи чудесно - докато не се наложи да я поливате с маркуч през всеки горещ летен ден. Дори ако разполагате с площ за засаждане само на една къща, инсталирането на интелигентни системи за управление на напояването ви позволява да се наслаждавате на плодовете и зеленината без ежедневното управление на водния поток. Интелигентният таймер за поливане контролира въртенето на крана и ви позволява да автоматизирате поливането - и дори да го спрете, ако в прогнозата има дъжд.


Интелигентна душ глава

Не е лесно да се съобразявате с потреблението на вода, да не говорим за енергията, необходима за нейното загряване, когато отделяте време за себе си под душа. Вече има интелигентни душ глави, които могат да мислят вместо вас с програмируеми индикатори за температура и потребление на вода, които мигат в различни цветове, когато сте достигнали зададените граници. Освен това дизайнът от неръждаема стомана, без канали, прави почистването лесно, така че в дългосрочен план ще използвате още по-малко вода.

Още статии на тема устойчиво развитие и нови технологии можете да намерите тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
59 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта