Впечатляваща двуетажна къща в модерен стил

Публикувано на 06/02/2020 от Радина | Последна редакция на 11/02/2020 | Видяно 2 522 пъти

Най-вероятно след дългите студени месеци, всички с нетърпение очакваме пролетта, ярките цветове, слънчевата светлина и доброто настроение. Именно тези очаквания, вплетени в интериора на един прекрасен дом, ще ви представим сега.

Това е един просторен двуетажен дом, който е създаден за голямо семейство. В него всеки може да намери място за уединение и в същото време може да се наслади на семейния уют. Това жилище е изградено не просто красиво, но и функционално. Леко консервативният, но и в същото време модерен стил на сградата, ни предизвиква да я разгледаме детайлно.


Снежнобялата фасада

Доста просторната веранда на главния вход е декорирана прекрасно. Оранжевият тон на вратите и градинските мебели, където е мястото за отдих на чист въздух, придават консервативната нотка на жилището, но присъстват и акцентите на игривост и положително настроение. Разнообразието от цветя в саксии с различни форми и размери помага за това ефективно да се завърши атрактивният образ на входа.

  • От дневната и кухнята има достъп до задния двор, където под голяма козирка е построена дървена платформа с кът за сядане.
  • Благодарение на впечатляващото разширение на покрива, меката мебел, която е поставена, не зависи от метеорологичните условия навън.
  • Пред платформата е организирана зона за семейни вечери или посрещане на гости.
  • Цветята, подредени навсякъде, придават тържествено настроение, а растенията в малката цветна леха, сред която са инсталирани градински фигури, придават известна игривост на самата къща.

Вижте още: Най-добрите идеи за оформяне на двор


Впечатляваща всекидневна!

Преместваме се към хола, откъдето има достъп до задния двор. Стъклените плъзгащи се врати създават надеждна защита от атмосферни условия от една страна, но от друга - позволяват да се усеща простора, дори и на закрито. Да не говорим за слънчевите лъчи, които заливат стаята.

  • Голямата всекидневна е декорирана по семпъл, модерен, но същевременно уютен начин. Меката мебел срещу камината и видео зоната ни предизвикват да си починем и да се отпуснем.
  • Просторният диван изглежда впечатляващо на фона на естественото дърво, използвано за настилна за пода.
  • Малката масичка за кафе със стъклен плот и оригиналното кресло с ярка мека облегалка ефективно допълват мястото за почивка.
  • Цветният килим се явява вид посредник между отделните интериорни елементи.

Невероятно светлата стая изглежда още по-просторна поради големия брой прозорци, през които прониква светлината, която се отразява в белоснежните повърхности на стените. Визуалното разширяване на пространството се улеснява и от контрастната комбинация от тъмни подови настилки и светлите облицовки на стени и тавани.


Семпла и функционална кухня

На първия етаж на къщата се намира не само просторният хол, но и кухнята с трапезарията. Функционалните сегменти са много условно зонирани - само с помощта на мебели, килими и цветови схеми. Отвореното оформление позволява да се поддържа простора и свободата на движение между зоните.

  • Съвременната кухня, която е много минималистична сама по себе си, без излишни декорации и акценти, е прекрасно завършена с дървен под и стъклени прозорци.
  • Всичко нужно е прибрано във функционални шкафове за съхранение.
  • В тази кухня е вградено стоманено оборудване, което й придава блясък и създава контраст в дизайна на чистия бял тон.

Вижте още: Къща в планината – проект за модерна интерпретация


Стълбището...

На фона на белоснежния фон на стените, дизайнът на стълбището от тъмно дърво изглежда особено впечатляващ и контрастен. Интересно е, че столовете на бара са избрани в същия тон.

  • Дървените парапети със сигурност привличат вниманието, като таванът отгоре също е изработен от дърво.
  • Вградените светлини придават завършеност, а на нас ни остава само да се изкачим нагоре.


Вторият етаж от къщата

Продължаваме разходката си на втория етаж, където се намират самостоятелните стаи - спални и баня.

  • Интериорът на основната спалня може да се нарече наистина оригинален. Освен помещение за почивка, спалнята се явява и работен кът.
  • Организирана е видео зона, като е инсталирана и система за камина.
  • Освен въртящия се работен стол, в интериора присъстват и два меки и удобни стола, придружени от кокетна червена масичка, която е в тон със спалния комплект.
  • В допълнение към богатото обзавеждане и функционалност, помещението за спане има оригинален завършек - снежнобелите повърхности се преплитат с тухлена зидария, което повтаря облицовката на някои от стените в задния двор на дома.

Вижте още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалнята


Детска стая, оцветена в лилаво

В детската стая цари лилавото. Пастелната декорация на стените плавно се слива с неутралния тон на килима. Прекрасен избор, който излъчва хармония откъдето и да го погледнем. 

  • Дървеният скрин с огледало се допълват по забележителен начин и носят естествена топлина в прохладната палитра на стаята.
  • Големият бял прозорец придава свежест, а дърветата, които се виждат отвън, са прекрасен повод за доброто настроение на децата.


Стилна баня

Минималистичните детайлите и формите, присъстващи в тази баня, я правят да изглежда толкова привлекателна.

  • Цветът на плочките на пода, които се простират чак до спалнята, се допълва изключително добре от тъмните масивни шкафове. А бялата мивка придава нужния приятен контраст.
  • Цялата феерия е завършена с порцелановия плот и стъклената преграда за душ.

Със сигурност всички мечтаем за подобен дом, изпълнен с уют, функционалност и пространство. Модерната нотка в никакъв случай не се губи, а напротив – изцяло характеризира тази къща. Ако тази виртуална разходка ви е вдъхновила и обмисляте визията за своя дом, но имате нужда от експертно мнение, то специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus са насреща. Пуснете своята безплатна заявка за проект и получете различни оферти. Сравнете ги изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта