Как да боядисаме къщата отвън: съвети и идеи за перфектната палитра

Публикувано на 08/03/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/03/2024 | Видяно 1 419 пъти

Независимо дали фасадата ви изглежда малко износена или искате да придадете на дома си цветна премяна, можете да го направите много привлекателен, ако знаете как да го боядисате отвън. Преди да се заемете с боядисването, най-напред трябва да вземете решение за цветова схема. Има много варианти, в зависимост от предпочитанията ви и желания ефект. Днес ви споделяме няколко идеи за цветове и съчетания, които са в крак с тенденциите за новата година.


Земни и неутрални

Неутралният цвят може да служи като фон за други дизайнерски елементи, като озеленяване или архитектурни детайли. Помислете за стила на вашия дом и стеснете кръга на вашите възможности за цветове, които биха допълнили архитектурата. Разгледайте околностите. Органичните нюанси, които имитират цвета на глина, пръст или камък, позволяват на екстериора да се слее безпроблемно със заобикалящата среда, вместо да се откроява. За домове, сгушени сред тучно озеленяване, опитайте наситено шоколадово кафяво като естествена дървесна кора, докато топлите тонове като сепия изглеждат страхотно в домове в по-сух климат.


Бяло и кремаво

Нюансите на бялото и кремавото продължават да остават популярни цветове на екстериорната боя. Но вместо да изберете ярко бяло, изберете по-приглушена опция, която носи спокойна енергия. Чистите бели стени тихо преминават към по-нюансирани бели, които стоят по-меко. Чудесен пример е Shaded White с неговия нежен зелен тон. Усеща се по-малко остър и изглежда изискан, когато се комбинира с драматичен тъмен, като Studio Green. Опушеното бяло също е добра опция.


Тъмно синьо

Tъмносиньото е най-популярният избор за собствениците на жилища, които искат да тушират екстериора си в ярък цвят. Newburyport Blue на Benjamin Moore е традиционен нюанс, който осигурява модерно излъчване. Той е идеален както за класически, така и за съвременни фасади и се съчетава добре с няколко контрастни акцента, като наситено жълто или текстури от естествено дърво. Тъмно синьо-сивото е друга опция, вдъхновена от морето. За тези, които търсят спокойно синьо със сиви нюанси, Naval е чудесен избор.

Ако се нуждаете от бояджия, свържете се с някой от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта