Как да добавите селски чар в модерните пространства - кухня в стил farmhouse

Публикувано на 19/01/2024 от Люси Любомирова | Последна редакция на 19/01/2024 | Видяно 2 601 пъти

Не е нужно да живеем в истински старо селско имение, за да се насладим на очарованието на кухнята в стил farmhouse. Без значение къде се намира вашето жилище или какъв е неговия стил в момента, винаги можете да пресъздадете не остаряващата харизма на кухнята в стила на селска къща.

Тези няколко дизайнерски идеи може да ви вдъхновят. 

Ако обмисляте да ремонтирате вашата кухня, ние можем да ви помогнем. Заявете проекта си още сега и разгледайте списъка с майстори в тази област. Доверете се на техния професионализъм!  


Рустикално възраждане

Рустикалният стил е може би този, който най-много свързваме с живота на село. Той се характеризира с мека комбинация от естествени материали, натуралност и простота на елементите. Типични за такава кухня са дъбови греди на тавана, обхващат дължината на тази кухня, а тъмните плочки придават на пода износена от времето текстура. Плотовете са мраморни и създават елегантен контраст с бронзови смесители и обков на кухненските шкафове във подчертан винтидж стил. 

Модерните уреди се вписват безпроблемно в античния чар на пространството, за да създадат хармония между старото и новото. Може да поставите кухненски остров, но може и да го замените с характерната голяма кухненска маса, в центъра на стаята, за да посрещате семейните събирания в сърцето на вашия дом. 


Малка, но пълноценна кухня в стил farmhouse

Малкото пространство не трябва да ви пречи да създадете кухнята в любимия ви стил. С няколко трика и предварително планиране може да увеличите визуално пространството, като същевременно подчертаете естетиката на стила.    

Използвайте височините до тавана и заложете на отворените рафтове на една от стените, за да засилят усещането за простор. Изберете светлата гама за малката кухня в стил  farmhouse. Класическа кухня в селска къща е облицована с бели плочки с тъмна фуги, контраста от което създава текстура и акцентна фокусна точка. 


Място за семейство и приятели

Приветливата и успокояваща атмосфера е от съществено значение за всяка кухня в селска къща. В такава кухня, отворена към съседната трапезария, голям остров с високи столове или маса, приканва приятелите и семейството да се съберат и да прекарат извество време заедно в приятни разговори и похапване на вкусни ястия.  

Големите прозорци и откритите рафтове подсилват усещането за естественост и простор. В цевотвата гама се залага на контраста отново между бялото и черното, като черните осветителни тела и дограмата контрастират на характерните за farmhouse стила бели шкафове и стени. 


Топло посрещане

За да обгърнете кухнята на селската стил в уютна топлина изберете смел цвят. Ако използвате наситен цвят за шкафовете, внесете баланс с дървени подове в естествен нюанс. Използвайте същия нюанс и за плотовете.  

Добра идея е да се изберете стъклени вратички на горните шкафове, в които да подредите красивите си съдове, докато медните осветителни тела осигуряват светлина и блясък отвисоко.  

Може да изберете и съвременни уреди, ще паснат идеално, а може и да се спрете на винтидж модели, които ще допълнят безупречно вашата кухня в стил farmhouse. 


На фокус е цвета

Шкафове в дълбок и наситен цвят придават модерен облик на тази непреходна кухня. Месинговите дръжки на чекмеджетата блестят на фона на яркия цвят и изглеждат като истински бижута.

На фона на всичко това осветителните тела от млечно стъкло придават така характерната и необходима за стила носталгия. Важна е и естествената светлина, за да изпъкне красотата на цвета, затова не трябва да ограничаваме достъпа й. За всички детайли и метални повърхности е добре да се заложи на златото, което освен че се съчетава отлично с дълбоките цветове, е и много характерно за farmhouse стила. 


Модерна farmhouse кухня

Какво може да искаме повече от това - всички предимства на модерната кухня съчетани с носталгията на селския стил. Линиите са изчистени, материалите отново естествени, но липсват контрастите и месинговите детайлите.  

Тази модерна кухня се характеризира с много светлина и стъклени вратички на шкафчетата, за да разкрият цялата красота на модерните съдове и сервизи. Цветовата схема е спокойна и изтънчена в бяло, сиво и черно, допълнена от натуралните тонове на дървото, хладното докосване на мрамора и сребристия блясък на метала. Класическите тонове се въплъщават в носталгичния и стоплящ farmhouse стил. 

Добавянето на селски чар в модерните пространства може да бъде един отличен начин да внесете уют и топлина във вашия дом. Съчетаването на естествени материали, прости форми и традиционни елементи може да създаде уникална атмосфера, която е и съвременна, и уютна.

Независимо дали предпочитате какъв стил предпочитате, има много начини да включите чарът на farmhouse стила във вашия интериор. В крайна сметка, най-важното е да създадете пространство, което отразява вашия личен стил и ви кара да се чувствате комфортно.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта