4 практични, свежи и цветни решения за повече светлина в кухнята

Публикувано на 29/06/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 29/06/2020 | Видяно 3 102 пъти

Всички знаем, че кухнята е едно специално място във всеки дом. И като такова, то трябва да има неподражаема и особена атмосфера, която да ни зарежда с необходимата енергия, да ни успокоява, да ни кара да се чувстваме уютно и специално.

За да се създаде подобна атмосфера в кухненското пространство невинаги традиционният бял цвят е достатъчен – все повече хора все по-често търсят практични, цветни и свежи решения, които същевременно допринасят за това в тяхната кухня да влиза повече светлина. Ако искате да се сдобиете с кухнята, за която винаги сте мечтали или сте решили да преобразите старото помещение, можете да се доверите на регистрираните в нашия сайт висококвалифицирани и опитни специалисти.


Жълт цвят в кухнята - гаранция за повече светлина

Когато говорим за цветни решения и светлина, няма как да пропуснем жълтия цвят. Жълтото е интересно и провокативно решение за повече светлина и придава естетика на всичко онова, до което се докосне.

  • Жълтото може да се използва за шкафове, част от тях или да се интегрира в цветни аксесоари и кухненска посуда.
  • Идеално се комбинира със сиво, бяло, бежово и кафяво. 
  • Изглежда еднакво добре за шкафове с матов или гланцов ефект. 

Вижте още: Свежа жълта кухня: 5 лесни стъпки към създаването й


Традиционната кухня в селски стил – нещо, което не е за подценяване

Друго добро и практично решение за озаряване с повече светлина на вашето кухненско място, е т.нар. традиционна кухня в селски стил. Тя е колкото традиционна, толкова и модерна.

  • В нея, няколко цветни и свежи акцента засилват предимно бялото пространство, отредено за готвене.
  • Освен стандартните полилеи, за повече светлина може да добавите лунички или скрито осветление под шкафовете или рафтчетата. 
  • За реализиране на подобен стил кухни най-често се използват по-светли цветове с ефект дърво. Това допълнително ще даде нотка свежест в пространството.
  • Да, традиционната кухня в селски стил в никакъв случай не е за подценяване!


Ретро стил – спомени за старото време

Няма как да не отбележим и кухнята в ретро стил. Тя е израз на едно отминало време, в което има толкова много спомени, толкова много емоции! Трудно човек може да остане безразличен към ретро кухнята.

  • Стилът на шкафовете е изключително подходящ за всяко помещение - от големи до малки.
  • Основният цвят на стените е добре да бъде в светъл цвят. Това допълнително ще разшири стаята и ще я направи по-светла.
  • Сините нюанси успокояват обстановката, карат ни да се чувстваме изключително комфортно, осветляват и отварят цялостното пространство и допълват усещането за старото време – носител на незабравими преживявания.


Кухня в тюркоаз - стил, елегантност и светлина

Сред по-нетипичните избори за цветове, които имат способността да придадат неподражаем стил на помещението в тюркоазаният. Освен чудесен дизайн, с негова помощ ще имате и допълнителна светлина в стаята. Особено ако заложите на гланцови шкафове. 

  • В допълнение тюркоазените уреди създават усещането за веселие и жизненост. Имайте предвид обаче, че ако заложите на тях, ще ви бъде няколко идеи по-трудно да ги намерите. От друга страна цените им са малко по-високи, което ще се отрази на бюджета ви.
  • Всеки аксесоар в подобна кухня трябва да бъде много добре обмислен. Най-важно е да се комбинират цветово нещата, така че да бъдат в хармония. Хубавата новина е, че с тюркоазаеното много добре се съчетава почти всеки друг цвят - от светли нюанси на бежово до червено и жълто.

Представихме на вашето внимание само част от цветните и свежи решения, които ще ви помогнат да превърнете кухнята си в специално помещение с много светлина. Ако е дошло време да реновирате кухнята или ви предстои ремонт, винаги може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. Вие имате възможността за избор на конкретни изпълнители и сравняване на различни оферти, при това – напълно безплатно. Освен това, разполагате с опцията да разглеждате на бизнес страниците на изпълнителите, където можете да намерите техни препоръки, снимков материал, информация за услугите, които предлагат, както и възможността да оставите обратна връзка, след приключване на дейността, което стимулира по-качественото изпълнение на проекта.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта