Свежа жълта кухня: 5 лесни стъпки към създаването й

Публикувано на 08/10/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 18/10/2019 | Видяно 2 361 пъти

Ако вашата кухня копнее за естествена светлина или пък просто се нуждае от малко топъл цвят тук и там, имаме перфектното решение за вас и вашите интериорни нужди. Заложете на жълтия цвят! С него не само ще обновите пространството, но и ще донесете много слънчево настроение в кухнята. Не си мислете обаче, че това значи да боядисате цялото помещение в лимонено жълто.

Жълтите кухни дават огромно поле за творчество, тъй като свежият цвят може да бъде поместен във всяка една зона - от шкафовете, през плотовете, до стените. Точно тази гъвкавост ви позволява да създадете кухненското пространство от вашите мечти. За да ви вдъхновим да оживите кухнята си и да внесете в нея още повече свежест и хармония, тук ви показваме как да интегрирате жълтото в най-кулинарното кътче на дома. За още куп идеи за вашето домашно пространство, не се колебайте да потърсите интериорните дизайнери в сайта ни.


Жълтото - перфектният цвят за шкафовете

Един от начините за създаване на жълта кухня е, като го пренесете чрез шкафовете. Жълтото може да изглежда добре както върху традиционни модели, така и върху по-модерни шкафове. Ако решите да заложите на тях в кухнята, не забравяйте, че избраният от вас нюанс ще доминира в стаята. 

  • Ако използвате много ярък цвят, помислете за използването на боя с матов завършек, а не такава с лъскав. Това ще омекоти жълтите шкафове и ще допринесе за стила на помещението. 
  • Ако решите да не залагате на жълти шкафове, изберете такъв цвят, който се допълва с жълтото, което ще използвате другаде. Някои цветове, които хармонират добре с жълтото са бяло, бежово, сиво и черно.

Вижте още: Дръзка кухня в тъмни цветове? 7 съвета как да я създадете!


Жълт плот - защо не?

Ако идеята за жълти шкафове в кухнята не ви допада, помислете да внесете свежия цвят в помещението, като го пренесете върху плота. 

  • Кухненският плот от гранит ще ви свърши чудесна работа, тъй като се предлага в най-различни жълти и златни тонове. 
  • За да балансирате цветовете в кухнята, за шкафовете изберете неутрален цвят като бяло, черно или сиво. Жълтото можете да пренесете както върху плота, така и като лек акцент по стените или кухненския гръб. 
  • Ако използвате жълти цветове за шкафовете в кухнята, изберете фин плот в плътен цвят, който ще ви помогне да ги подчертаете. Цветове като тъмно кафяво, сиво, бяло и кремаво се допълват добре с жълто.


Жълти стени - смелият избор

Някои жълти кухни могат да бъдат създадени само с помощта на цветна боя по стените им.

  • Ако искате да проектирате жълта кухня, която не е прекалено натрапчива или дръзка, помислете дали да не боядисате стените си в свежия цвят. Това решение ще ви позволи да изберете за шкафовете и плотовете по-неутрален и класически нюанси. 
  • Изберете такъв оттенък на жълтото, който е достатъчно дързък, че да се откроява от шкафовете и плота. По този начин концепцията за жълта кухня ще се наложи много бързо и лесно в помещението и наистина ще изглежда чудесно. 

Вижте още: Хитро решение за компактни жилища - обединете хола и кухнята в едно


Кухненският гръб - най-красивият акцент

Кухненският гръб е още един компонент в кухнята, където жълтото би стояло зашеметяващо. По правило гърбът служи за обединяване и сплотяване на всички елементи в кухнята. Но е и перфектният акцент, с който да се добави повечко цвят в помещението. 

  • Плотовете са с неутрален цвят? Но шкафовете съдържат малко жълто? Съвсем спокойно можете да пренесете жълтия цвят и върху гърба. 
  • Жълтият цвят в кухненския гръб можете да използвате или като създадете плътна монохромна линия, или като използвате плочки с интересна шарка с жълт акцент.
  • Много ефектно ще стане и ако заложите на плот, който има флорални мотиви в жълт цвят. По начин се лишавате от наситеността да жълтото, но пък ще заложите на много стил и нежност.


Подът - свързващият елемент

Подовата настилка в една жълта кухня трябва да бъде едно от нещата, на които да обърнете по-специално внимание. Подът трябва да допълва цветовете, които вече присъстват в стаята, без да добавя допълнителен цвят, който да се бие с останалите. 

  • Ако решите да използвате шкаф от естествено дърво в жълтата кухня, като череша, дъб или клен, помислете дали да не използвате и същия цвят подова настилка от твърда дървесина, за да хармонизирате останалите тонове. 
  • Ако не, изберете материал на пода, който ще подчертае жълтото, като теракота, естествен камък или някой в тъмносивата гама.

И така, проектирането на една кухня е една нелека задача. Изисква се както творчески усет, така и практически умения. И както знаете, често се налага да потърсим помощ от професионалисти за ремонтните дейности у дома. Доказаните специалисти, регистрирани при нас могат да ви помогнат. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта