Актуални акценти в модерната кухня

Публикувано на 02/07/2020 от Сузана | Последна редакция на 02/07/2020 | Видяно 3 716 пъти

Кухнята в масовия случай се променя само няколко пъти в живота, така че, когато решим да я обзаведем и организираме по собствен вкус, трябва добре да обмислим няколко неща: разположение и стил; ниво на комфорт; цвят.

И още нещо - трябва да сме 100% уверени в това, което правим, тъй като поправянето на грешки в кухнята на по-късен етап е скъпо начинание. Изборът не е лесен, тъй като има много възможности, а всеки ден ни заливат нови дизайнерски решения за кухни с уникална визия.

Днес ще ви предложим няколко важни опорни точки, по които може да се ръководите, за да имате една актуална кухня. Ако решите да се консултирате със специалист, можете да се обърнете към дизайнерите, регистрирани на сайта.


Комбинирайте новите тенденции със собствения си вкус

Ясно е, че когато избирате материалът, от който ще бъде изработена вашата кухня, както и цветовете, които ще преобладават, ще бъдете повлияни от това, което е модерно в момента. Нормално е да намерите вдъхновение в най-новите тенденции, но все пак дайте свобода и на своето усещане, нужди, вкус и как искате да хармонизирате кухненските мебели с останалата част от дома ви.

  • Кухните все повече стават част от хола и в този случай ще трябва да помислите за създаването на една голяма многофункционална стая, в която ще прекарвате основната част от времето си у дома.
  • Удобството и комфорта трябва да бъдат решаващи при избора ви.
  • Най-универсалната формула е да се съобразите с моментните тенденции, но и да не се влияете изцяло от тях. Разбира се, ако нямате огромното желание през 4-5 години да променате дизайна на кухнята. 

Вижте още: ТОП тенденциите при кухните за 2020 г.


Заложете на естествените материали и техните имитации

Каква трябва да бъде съвременната кухня?

  • В последно време топ тенденцията е естественият стил.
  • Естествените материали - дърво, камък, мрамор, както и техните верни имитации печелят доверието на ремонтиращия човек.
  • Цветовете са предимно сиви и по-тъмни тонове, комбинирани с по-топлите нюанси на дървото.
  • Популярността на свързването на кухнята с трапезарията или хола и обособяването им в големи отворени пространства, очевидно ще продължава още дълго време, предвид удобството, което осигурява тази концепция.
  • В дизайнерските решения за това пространство често се използва модерната комбинация на декор от дърво и тъмен материал със силен блясък.


Малката кухня също може да бъде модерна

Ако сте в период на търсене на възможности и идеи, обърнете внимание, че съвременни тенденции се прилагат с лекота в малки, големи, класически и модерни интериори. Това е доказателство, че кухнята може да бъде модерна, дори ако нямате достатъчно място и не можете да инвестирате много средства в нея.

За да внесете стил в обзавеждането на малкото пространство, добре е да обърнете внимание на следния принцип:  Дори ако кухнята е частично отделена от хола, двете стаи трябва да са в тон. Това може лесно да бъде постигнато, като използваме определен цвят мебели в кухнята и елементи с този цвят в трапезарията или хола.


Модерна кухня? Прилича на хол и няма горни шкафове

Замисляли ли сте се за кухня, която изобщо не прилича на кухня? Може би ще ви хареса това изключително решение и то ще бъде вдъхновение за вас.

  • Концепцията шкафове отдолу с шкафове отгоре, вече на се котира много в дизайнерските среди.
  • Тенденцията е все повече да бъдат тези, които се отказват изцяло от горните шкафове в кухнята и заменят това основно място за съхранение с големи отворени рафтове на страничните стени... Или просто с цели високи шкафове.
  • Перфектно решение са металните и дървените рафтове, които внасят колорит.
  • Много използвана е комбинацията от бяло дърво и зеленина, като тук масово се използват стайните растения и билки.

Ако още се чудите по отношение на тоновете и материалите, не забравяйте, че декорът и цветовете на дървото са модерни и популярността им продължава да нараства. При изборът на тази линия, няма да допуснете грешка. Ако решите да се консултирате с професионалист, можете да се обърнете към дизейнерите, регистрирани на сайта ни. Така най-бързо ще намерите решение по отношение на материали, цветове, оформления, уреди и осветление. Още сега можете да изпратите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта