ТОП тенденциите при кухните за 2020 г.

Публикувано на 30/01/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 24/04/2020 | Видяно 5 461 пъти

Новата година е най-добре да започнем с освежаване на дома. И няма по-добър начин за това от промяна в кухнята. Всяка година редица дизайнери и специалисти в областта сортират най-актуалните тенденции в интериора. Ако се чудите как да ремонтирате кухнята си и на какво да заложите, то няма да сгрешите, ако се доверите на модерното за тази година. Хубавата новина е, че тенденциите са толкова гъвкави, стилни и красиви, че ще бъдат актуални за дълъг период от време.

Направили сме компилация на топ кухните, които заслужават да бъдат част и от вашия дом. В случай че се нуждаете от професионална помощ, винаги може да се допитате до доказаните майстори, регистрирани при нас. Те ще ви дадат правилни насоки, за да имате страхотен интериор в дома си.


Цвят нейви

Нейви цветът навлиза все по-ударно в нашето ежедневие. Той е продпочитан нюанс за дрехи, обувки, сватбени тържества. Е, вече смело може да го поканим и в нашите домове. Кажете „Чао“ на типичните бели кухни, които са трудно за поддържане. Посрещнете с отворени обятия дръзкият тон, комбинация от лилаво и тъмно синьо. Една кухня в този цвят наистина ще се откроява.

  • Цветът нейви идеално се комбинира със сонова кост или пудра. Уникалното съчетание няма как да не направи впечатление на гостите ви и да ви накара да се влюбите в него.
  • Пастелните тонове са за предпочитане. Най-вече от гледна точка на удобство и поддържане. Нека бъдем честни – в пъти по-трудно може да запазите кухнята си без петна, ако използвате гланцово покритие за шкафовете.

Вижте още: 5 кухни в пастелни цветове за слънчеви и гостоприемни жилища


Цветен гръб на кухнята

През тази година съвсем спокойно може да дадете шанс на вашите най-смели интериорни желания. И ако не сте сред почитателите на изчистени, едноцветни и скучни плотове и гърбове на кухня, то точно за вас е една от тенденциите за 2020 г.

  • Бъдете дръзки и рисувайте, като добавите наситен нюанс във вашата кухня. Още по-добре ще бъде, ако комбинирате няколко цветове по подходящ начин и ги използвате на плот и гръб на кухнята.
  • Най-хубавата новина е, че може да експериментирате, като изберете семпъл цвят за плота и наситен акцент за гърба на кухнята.
  • За да може максимално добре да се откроява гърба на кухнята, изберете едноцсветни шкафове в светлата гама на кафяво, бежово, розово или жълто.


Двоен кухненски остров

Истински късметлии сте, ако имате възможност да поставите кухненски остров в дома си. Двоен късметлия сте обаче, ако може да сложите цели два. Да, правилно прочетохте. Вече няма какво да ви спре да имате цели два кухненски острова, които да събират всички съдове, уреди и вещи.

  • Съвсем до скоро масово хората залагаха на един, по-голям кухненски остров, който по-скоро прилича на голям барплот. Е, сега вече е напълно възможно да имате два отделно обособени кухненски кътчета, които да изглеждат много стилно и да ви осигуряват достатъчно пространство. И то без да се притеснявате, че така не се прави! През 2020 г. точно така се прави!
  • От гледна точка на разположение може да заложите в единия кухненски остров да имате мивка. Другият може да бъде само за печка и съответно и абсорбатор. По този начин сигурността в дома ви ще бъде една идея по-голяма, тъй като системите им ще бъдат на сравнително далечно разстояние една от друга.
  • Добър вариант е и да позиционирате мивка и печка в единия кухненски остров, а другият изцяло да използвате за съхранение на вещи.

Вижте още: 10 идеи за кухненски остров


Елементи от метал

Металните елементи са сред отличителните белези на индустриалния стил. Хубавото при тях е, че много добре се комбинират с всеки друг стил – от рустик, през традиционен, до модерен. А когато са и сред топ тенденциите на годината, то тогава определено се превръщат в първенци в интериорния дизайн. Как може да интегрирате метални елементи в кухнята си?

  • Един от начините е да заложите на кухненски уреди с метално покритие. Фурна, абсорбатор, хладилник – изберете да бъдат в този тренд.
  • Осветителни тела. През последните години все по-актуални стават лампи в индустриален стил. Ако от дълго време се двоумите дали да заложите на тях в дома си, то точно тази година е моментът да го направите.
  • Декоративни елементи. Най-лесният начин да вдъхнете доза нов живот в кухнята е да смените аксесоарите. Дори и най-малките неща могат да ви дарят със свежест. Солници, оливерници, чинии с метален кант, малки декоративни аксесоари – всичко е позволено, щом е метално!


Кухненски шкафове с ефект дърво

Отдавна сред актуалните тенденции не присъства гланцът, въпреки желанието на мнозина да имат точно такава кухня. Освен че трудно се поддържа отлично чиста, тя е и значително по-скъпа, заради цената на гланцовите облицовки. Един много по-бюджетен, а и модерен тренд са шкафовете с дървен ефект.

  • По отношение на цветовата гама за препоръчване са по-светлите материали, като дъб, бук, орех. Тъмните им нюанси, както и венгето изобщо не са добра алтернатива.
  • Шкафове с дървен ефект винаги ще бъдат предпочитани от модни дизайнери в бранша. Шансът те някога да бъдат тотално демоде е точно нулев.
  • Уютът, комфортът и визията, които може да постигнете с тях е неподражаема. Нито един друг материал не може да ви даде това, което ще ви даде дървото или дървената облицовка.

Тенденциите при кухните за 2020 г. предлагат много голямо разнообразие за интериорния дизайн. Имате безброй варианти без значение дали ще заложите на цялостна промяна или малък освежаващ ремонт. Най-важното правило е да не се страхувате да експериментирате и смело да добавите в дома си нотка свежест. Ако не сте сигурни, че сами може да се справите с тази задача, винаги може да се консултирате със специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта