5 кухни в пастелни цветове за слънчеви и гостоприемни жилища

Публикувано на 07/07/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 07/07/2017 | Видяно 14 999 пъти

Изборът на цветове за кухненското обзавеждане е трудна задача, особено ако разполагате с твърде малко и тъмно помещение. Необходимо е да съобразите не само нюансите за стените и вида подова настилка, но и да подберете подходящи елементи за изграждане на кухненския модул, които ще се допълват взаимно и ще създават впечатление за една стилна и функционална конструкция. Идеално решение, с което ще разчупите облика на семплата кухня, без обаче да инвестирате в модул с твърде екстравагантен дизайн, е да заложите на приятни пастелни нюанси за шкафовете! Те ще внесат свежест и настроение в интериора, като превърнат кухнята в притегателен център за цялото семейство. Качественото изпълнение на този интериорен проект пък поверете на опитните професионалисти!


Слънчева кухня в меките нюанси на жълтото

Ако търсите начин да направите кухнята по-просторна и слънчева, то заложете на приятните нюанси на жълтото, които ще вдъхнат свежест и настроение дори в най-тъмното и схлупено помещение. Можете да комбинирате този пастелен цвят с малки акценти в зелено или оранжево, чрез които да разчупите семплата обстановка. Друга идея е да заложите на изчистена основа от бяло или бежово, така че жълтите кухненски шкафове да се превърнат в основен акцент от интериора на дома. Изберете модел кухненски модул с гланцирано покритие, така че допълнително да уголемите помещението, като му придадете и необходимата доза блясък и елегантност. Независимо дали приложите жълтото като основен нюанс за кухненските шкафове или пък просто под формата на ефектен кухненски гръб, едно е сигурно – този цвят ще направи жилището ви по-хармонично и гостоприемно!

Виж още: Кухненският остров - от избора на материали до финалния дизайн


Свежа ментова кухня с модерно излъчване

Пастелните нюанси на зеленото и синьото са на почит в съвременната кухня. Те придават артистичност на помещението, като спомагат за това то да изглежда по-чисто и светло. Важно е обаче да подберете внимателно елементите, които ще допълват зеления кухненски модул, така че стаята да не изглежда твърде шарена или негостоприемна. За целта специалистите препоръчват да заложите на материали като мрамор или дърво, които ще сближат кухнята с естествената природна красота и ще ѝ придадат необходимата доза уют. Елегантното излъчване на тези ментови нюанси пък позволяват да експериментирате с дизайна на кухненските шкафове – можете да заложите на интригуващ кухненски остров, разположен в центъра на помещението или пък да разчупите горните кухненски шкафове, като на места ги замените с функционални отворени рафтове.


Хладна елегантност с пастелна кухня в синьо

Почитателите на скандинавския стил в интериора без съмнение ще се влюбят в тази прекрасна синя кухня! Тя съчетава ненатрапчив дизайн и завидна функционалност в една изключително практична конструкция, приложима както в просторните и светли кухни, така и в малките и схлупени помещения. Приятните сини нюанси на модула обаче крият риск от това стаята да изглежда твърде хладна и негостоприемна. За да избегнете подобен ефект, дизайнерите съветват да комбинирате синия цвят с елементи в бяло, розово или жълто, които ще придадат топлина и уют на светлата кухня. Друга идея е да проявите креативност с дизайна на модула – можете да замените част от шкафовете с практични клетки за подреждане на сервизи и декорации, или пък да заложите на впечатляващ кухненски гръб от стъкло!

Виж още: Необходимите стъпки за проектиране на кухня от вас самите


Кокетната розова кухня грабва вниманието още от прага на дома

Изграждането на наситено розова кухня не е особено удачен вариант за компактни жилища, тъй като този смел нюанс ще направи обстановката по-напрягаща и негостоприемна. Ако обаче разполагате с просторна и светла стая, то спокойно можете да изберете този пастелен цвят, който ще превърне кухненския модул в основен акцент от интериора на дома. Специалистите обаче напомнят, че тук трябва да бъдете особено внимателни при избора на аксесоари и декорации. Избягвайте натрапчиви контрасти, масивни украшения и тези, обсипани с богати орнаменти. Вместо това, заложете на изчистени допълващи елементи, като елегантен кухненски гръб от стъкло или пък кухненски плот от инокс, който ще се слива с вградените електроуреди в кухнята. По този начин ще създадете една стилна и балансирана атмосфера, така че кухнята да се превърне във вашата любима стая у дома!

Виж още: Кухнята мечта


Превърнете червените елементи в стилен акцент от кухненското обзавеждане

До скоро изграждането на кухненски модул в червено бе често срещано решение, което придаваше индивидуалност на всяко жилище. Днес обаче наситените тонове на този цвят са запазена марка по-скоро за малките декорации и аксесоари в кухнята, които лесно можем да заменим на по-късен етап. Причината за това е, че червеният цвят ограничава силно възможностите за избор на тип и цвят за подовата настилка, стените и останалите елементи от кухненския модул, като плота или кухненския гръб. Този цвят може да се възприеме дори като твърде агресивен, за да доминира в кухнята, затова сега дизайнерите го вплитат по-деликатно в интериора. Ако все пак сте решени да разчупите облика на изчистената си кухня с елемент в червено, то най-удачният вариант е да заложите на симпатичен червен хладилник с ретро излъчване. Той неминуемо ще придаде артистичност на кухнята, без обаче да я прави твърде тъмна или негостоприемна.

Коя от тези кухни ви допада най-много? Споделете с нас своите впечатления от тези креативни помещения, а за цялостния ремонт на кухнята във вашия дом се доверете на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете профили и оферти на доказани майстори в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта