Необходимите стъпки за проектиране на кухня от вас самите

Публикувано на 22/06/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/06/2017 | Видяно 21 067 пъти

Тази стъпка може и да ви се струва прибързана, но това не е така, а сега ще научите защо. Изборът на външността е най-важен при проектирането на кухнята, тъй като с него полагате основата, върху която на по-късен етап да направите необходимите изчисления, измервания и преценки. Нужно е да имате основополагащ план, който да ви направлява при взимането на решения. Ще ви дадем пример, за да разберете точно какво имаме предвид. Ако желаете да изградите минималистична кухня, това означава, че ще ви е необходимо повече пространство и минимално количество мебели, изчистени цветове и т.н. При наличието на изключително тясно кухненско помещение, осъществяването на подобна идея би било доста трудоемко, да не кажем почти невъзможно. Затова, като за начало - определете външния вид, т.е. стила, който искате вашата кухня да придобие, за да се съобразите занапред с необходимите изисквания за реализирането му.

Виж още: 7 различни начина за оформление на кухня


Необходимите стъпки за проектиране на кухня

Извършването на ремонт е сложен процес и изисква съобразяването с множество фактори. Изключително важно е да планирате всяко действие, за да се радвате на дълготраен комфорт и спокойствие у дома. Днес ще ви представим няколко от най-важните стъпки за проектиране на кухня, с които ще имате възможността да сте подготвени при настъпването на момента за ремонт. Разгледайте ги внимателно и обсъдете взетите решения със своето семейство или близки, с които живеете. След това се обърнете към специалистите в тази област - те ще осъществят всяка от идеите ви по най-добрия възможен начин.


Съобразете се с практическите необходимости

Преди да изберете мебели и кое, къде и как да разположите, първо е необходимо да се съобразите с практическите необходимости. Това включва всичките ви ежедневни дейности в кухнята, за които ще са ви необходими пространство, места за сядане, плотове и пр. Тук трябва да предвидите включително и от колко човека ще се използва помещението, както и с каква интензивност. Сега е моментът да помислите и за "социалния аспект", съответно - дали предпочитате отворена кухня, обединена с хол, дали трапезарията да е в същото помещение или отделно и т.н. В модерните домове все по-често се срещат кухни от отворен тип, които са обединени с едно или три помещения, позволявайки да сте заедно с близките си, докато домакинствате. Тази стъпка върви ръка за ръка с предишната и е необходимо да се съобразите с пространството, с което разполагате.


Направете необходимите измервания

Дойде моментът и на същинското проектиране на кухня. За тази цел обаче се изискват умения и правилна преценка, затова консултацията със специалист е необходима и изключително важна, ако не сте способни сами да се справите. Въпреки това обаче, взимането на основни мерки е лесно, затова се запасете с лист хартия, молив и рулетка, а останалото е детска игра. Проектирането на шкафове, врати, прозорци, разстояния от плота до печката, от масата до кухненския бар и т.н., лесно можете да измерите сами. Това би улеснило дори евентуална консултация със специалист, тъй като ако няма възможността да дойде веднага на място, той ще има добра обща представа. 

Виж още: 7 кухни, извадени от мечтите на най-организираните домакини


Финализирайте дизайна и наемете изпълнител

Положете последните стъпки по проектирането на кухнята си като изброите основните идеи, които искате да изпълните като дизайн и ги запишете. Съветвайте се с близките си по време на този процес и изберете заедно любимите си цветове, стилове, комбинации от аксесоари и детайли. Не забравяйте да вложите идентичност в кухнята си, направете я вашето местенце. Това ще ви осигури истинска любов към помещението, ще насити атмосферата с позитивност и спокойствие и ще ви накара да се чувствате у дома. А накрая е време да намерите изпълнител, който най-сетне да превъплъти всичките ви идеи в реалност спрямо вашите конкретни, прецизно съобразени и предвидени изисквания! Ще ви изработи проект, 3Д визуализация и ще можете нагледно да видите какво се е получило от плана ви. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на проекта ви и ще получите конкурентни оферти от водещи компании. Разгледайте ги, сравнете предложенията им, а след това преценете кое от тях е най-доброто за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта