7 различни начина за оформление на кухня

Публикувано на 03/02/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 03/02/2017 | Видяно 55 210 пъти

Комфортната и красива кухня винаги попада в графа "задължителни придобивки" за всеки един дом. Понякога обаче е трудно да се спрем на конкретно оформление, а то е изключително важно, тъй като ще ни служи години наред. Ще ви представим 7 от най-основните варианти на кухненски композиции, както и предимствата на всеки от тях. Когато решите кой е най-добър за вас, потърсете специалист, който да ви помогне с всяка стъпка от ремонта, за да реализирате успешно своя мечтан проект.


Оформление тип "стена"

Този вариант е типичен за домове с по-малка квадратура. Той позволява кухнята да бъде скрита зад плъзгащи врати, а по-смелите подходи предлагат дори "кухня в шкаф" за този тип дизайн. Реално по този начин кухнята не заема от наличното пространство и бихте могли да разположите до нея трапезарията. Удобството е неоспоримо, но ако все пак разполагате с повече пространство, някой от следващите варианти вероятно ще е по-подходящ.

Виж още: 7 кухни, извадени от мечтите на най-организираните домакини


Оформление тип "галерия"

"Галерия" означава, че всички кухненски компоненти са позиционирани на две срещуположни стени. Този метод на обзавеждане е един от най-ефективните по отношение на домакинските дейности, затова е и сред най-често срещаните в професионалните ресторанти. Осигурява незабавен достъп до всеки уред, мивка или плот, тъй като всички елементи са разположени близо до вас. 


П-образно оформление

Това оформление изисква по-просторна площ, но именно поради тази причина заема и голяма част от свободното пространство. Идеален за осигуряване на повече място за съхранение на куненските електроуреди и организирано боравене с тях, както и плавно преминаване из различните зони.


П-образно оформление с остров

Още по-голяма от посочената по-горе квадратура, определено може да ви зарадва с възможността за изграждане на П-образна кухня с остров. Тя е много интерактивна, социална и комфортна. Островът може да се изгради с мивка, котлон или плот, а ако решите, винаги можете да го замените с маса, мека мебел или друг елемент по ваш избор. Най-добрият вариант е да е на колелца, което ви осигурява пълна свобода на действие и промяна на интериора.


П-образно оформление с бар

Тази идея е подходяща за хората, които мечтаят за голяма кухня с остров, но не разполагат с достатъчно пространство за осигуряване на свободна площ около него. Отново един много социален начин на обзавеждане, тъй като барът може да служи и като маса за хранене, а освен всичко е и много стилен.

Виж още: 5 кухненски тенденции за 2015


Ъглова (Г-образна) кухня

Много приятно оформление, което предоставя възможност да се изградят кухня и трапезария в едно и също помещение. А ако сложите маса, то тя може да бъде оползотворена, като влезе и в ролята на допълнителен плот, освен място за хранене.


Ъглова (Г-образна) кухня с остров

Освен че тази идея предоставя голямо удобство, тя отново предлага възможност за изграждането на една социална и приветлива кухня. За разлика от П-образната кухня с остров обаче, този вариант отнема по-малка част от свободното пространство. Ако изберете остров на две нива, както посочения на снимката, ще се сдобиете едновременно с маса за хранене и плот за работа. И за да постигнете най-добрите резултати, спрямо индивидуалните характеристики на вашето помещение, намерете специалист, който да извърши ремонта. Пуснете безплатна заявка и ще получите най-подходящите за вас оферти от водещи компании в областта. Прегледайте предложенията, дейностите и клиентските им оценки и ще можете лесно да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта