5 кухненски тенденции за 2015

Публикувано на 05/12/2015 от Ани Атанасова | Видяно 16 790 пъти

С вече идващия край на годината няма как да не отбележим, че тенденциите в интериорния дизайн са били отличителни. В следващите редове ще обобщим кои са били новите пет тенденции за кухня през 2015г. и с какво са били те вдъхновяващи за много интериорни дизайнери. Ако се нуждаете от помощ за предстоящ ремонт, не се колебайте да се доверете на професионалисти!


Социална кухня

Популярна тенденция за 2015-та е т. нар. "социална" кухня. Идеята зад въпросната приумица е да придадете на мястото си комуникативна атмосфера, която предразполага семейството и гостите ви да останат до вас по време на приготовленията и да обмените някоя и друга приказка. За да постигнете този ефект, добре е да заложите на дълъг и удобен бар, който би могъл да побере всички, желаещи да се социализират в кухнята ви. Направете така, че всичко да вдъхва комфорт и уют, проявете креативност. Изберете по-удобни столове, декорирайте с цветя и други лични детайли, които биха предали собствения ви стил.

Вижте също: Тенденции за обзавеждане на кухни през 2015


Открити рафтове вместо кухненски шкафове

Заменете тежките, заемащи пространство кухненски шкафове с открити рафтове. Семплите линии, които предлага едно такова решение, кара малката кухня да изглежда просторна и свежа. Не само това, но и откритите рафтове ви дават възможност да изложите всичките си хубави чаши и други закачливи кухненски принадлежности, които досега не сте имали шанса да извадите на показ.

Ако пък този съвет не ви е по вкуса, винаги можете да оставите някои от шкафовете си, в които да складирате старите, грозни тенджери и прочие, като едновременно с това разчупите скучната атмосфера с няколко открити рафта.


Френски прозорци

Приемете, че обикновените прозорците са новият ви враг и се сбогувайте с тях. Инвестирайте във френски такива, които ще ви предложат повече естествена светлина, което от своя страна значи по-свежа и просторно изглеждаща стая.


Класическо и модерно в едно

Обикновено, когато решаваме какво ще бъде обзавеждането и цялостният стил на кухнята ни, ни се налага да решаваме между класическото и модерното. През тази година обаче двата стила станаха едно - класически модернизъм.

Появяването на тази нова мода обаче не означава, че ще трябва да бръкнете в спестяванията си. С няколко лесни стъпки и евтини обновления можете да превърнете досегашната си кухня в разностилно съвършенство.

Вижте също: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


Колкото по-малко, толкова по-добре

За съжаление през 2015-та размерът на кухните все повече се смалява. На мода е минималистичният дизайн, който пленява притежателите на малки жилища с изчистените си линии. Избегнете претрупаната от джунджурии кухня, колкото и да е малка тя, това ще създаде усещане за простор.


От модерно към класически модерно

Неръждаемата стомана и мраморът може и да придават модерен вид на кухнята ви, но често се случва да прекалите и атмосферата да се превърне в меко казано стерилна. За да омекотите този ефект, добра идея е да инкорпорирате дърво, което би придало доста по-приятен и уютен вид на кухнята ви.

И обратно, ако искате да накарате класически обзаведената си кухня да изглежда малко по-модерна, трябва само да добавите малко металически блясък. Независимо дали ви се струва добра идея сега, в последствие ще се убедите, че студенината на метала изглежда страхотно в комбинация със земните тонове на традиционната кухня.

Дали ще реновирате старата си кухня или не, решението е изцяло ваше. Съветваме ви добре да подбирате тенденциите, които смятате да последвате, за да сте сигурни, че на следващата година няма да съжалявате за направените промени.

Ако нещо от видяното тук ви се е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на доказали се дизайнери. Те ще ви срещнат с последните тенденции в интериора и ще ви предложат конкурентни оферти. Пуснете заявка за ремонт на кухня, сравнете предложените цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта