Кухнята мечта

Публикувано на 21/06/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 21/06/2017 | Видяно 5 647 пъти

Двете най-жизненоважни пространства в дома са спалнята и кухнята. В едното възстановяваме енергията си чрез сън, а в другото с вкусните си гозби. За да сме заредени с достатъчно сили за всички приключения и предизвикателства, пред които животът ежедневно ни поставя, е необходимо да се чувстваме комфортно в тези две стаи. Атмосферата, която мебелите и декорацията в кухнята ни носят, е от ключово значение за апетита, за желанието ни да готвим, да прекарваме време със семейството си на масата. "Гладна мечка хоро не играе" е казал народът, а и "приказна кухня в готвачи ни превръща" добавяме ние!


Кухня като от приказките

Представете си да гледате колоритен филм, да прочетете приказка за горска фея или за добра вещица? Замислете се за пъстрите цветове, с които е описана къщата им. За безбройните цветя, за малките орнаменти, за старовремските детайли. Представете си сега кухнята - мястото, където се създават вълшебните отвари, а вероятно и неповторими гозби. А сега я пренесете в съвремието ни, в дома си. Съчетайте картината за тази кухня от приказките с удобството на електрическата печка, хладилника и миялната си машина. Резултатът е чудо на чудесата. И не е никак трудно да го превърнете в реалност и своята крепост.


Зеленото придава свежест не само на ястията, но и на цялата кухня.

Мнозина избират жълтото за цвят на своята кухня. То е слънчево, топло, приветливо. Но тук ви представяме един по-оригинален вариант, който ще допринесе и за свежестта на помещението, в което се храните. Светлото, но ярко зелено, в което ясно личи жълтеникавият оттенък, е чудесен начин да превърнете кухнята си в любима своя част от дома. Без значение от сезона, щом пристъпите в тази стая ще се чувствате свежи и жизнени, както ако сте сред природата, а слънцето ви огрява. За да постигнете подобен ефект не ви е нужно кой знае какво. Ако не желаете да сменяте мебелите си, бихте могли само да ги облепите с фолио в желания цвят и сънят ще бъде реалност. 


Дървени мебели за повече топлота в кухнята.

Предишните два варианта за кухненски интериор допринасяха основно за свежестта и на второ място за топлотата на помещението. Но ето и вариант за почитателите на традиционните, топли дървени мебели от дните на детството ни. Тогава лъскавите стъклени плотове още ги нямаше, а пластмасата, PVC-то и теракотът не намираха място на и около масата. Но това, разбира се, не означава да се лишите от модерните си абсорбатор, миялна машина, печка и т.н. На снимката виждате два варианта за дървени кухни. Първият е не само с дървени мебели, но и с такива стени и паркет. Вторият е по-лесен за изпълнение - стените са боядисани в бяло, а теракотът е кафяв, за да имитира природния материал.


Характерното за кухнята в бяло може да се направи в интересни съчетания

Всички знаем, че бялото винаги е на мода. Особено що се отнася до кухнята. Бели стени, пердета, шкафове, плотове, плочки. Но все пак не си говорим за болници, а за кухни от сънищата. На снимката виждате оригинални, но бели решения за интериора на това така важно помещение в дома. Разнообразие внасят стените и подът. И в двата варианта стените са с бели плочки, но в такава форма и така подредени, че имитират тухли. Специално внимание трябва да се обърне и на пода - единият светло бежов, но с кафеникави шарки, а другият - пъстър, като основният цвят е синьозеленият. Това може да се постигне както с теракот, така и с балатум - в зависимост от предпочитанието ви.  

Ако и вие си мечтаете за изящни кухни, пренасяте ги в сънищата си, а сутрин се озовавате в скучна и лишена от вдъхновение стая, то обърнете се към професионалисти, които да ремонтират реалността и да я превърнат в чисто вълшебство. Заявете проект в сайта напълно безплатно и се сдобийте с чисто нова кухня.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта