Как да превключим от коледен на зимен декор след празничния декември?

Публикувано на 31/12/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 31/12/2021 | Видяно 1 552 пъти

 

По време на празничния декември ние често преобразяваме домовете си, като украсяваме всички стаи и коридори с така приказните коледни декорации. Отрупаните с красиви елементи елхи, коледните венци, ароматните свещи и магично блещукащите лампички правят жилищните ни пространства свежи, празнични и много уютни.

Колкото и прекрасно да е всичко това обаче, коледната украса често изисква огромна инвестиция на време и средства. На повечето от нас ни отнема време да подберем подходяща декорация, която да пасва на стила на дома ни, да закупим елементите и да направим така, че приказката да “оживее” в дома ни. След около месец обаче приказката приключва и се налага да свалим украсата, да я приберем в кашони и да ги приберем в килера до следващата Коледа. Защо обаче да слагаме край на магията, след като тя може да продължи през целия зимен сезон? Отговора на въпроса ви даваме, като ви показваме как да удължите най-прекрасното време от годината. 

А ако търсите професионална помощ в преобразяването на дома ви, не се колебайте и се консултирайте със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Повече зима, по-малко Коледа

 

Току-що падналият сняг, снежните човеци и хората, които карат ски, често се свързват с празниците и коледната ваканция. Те обаче са и символи на красивия зимен сезон, на неговата приказност, уют и красота. 

Декоративни елементи които по мек и нежен начин казват “зима” са снежни кълба, зимни снимки или картини, пухени възглавници и покривала за дивани и легла, меки и топли одеяла, ароматни свещи и др. Да покажем красивата страна на зимата и любовта ни към сезона е простичка и постижима задача, независимо дали е краят на ноември или началото на февруари.


Заложете на неутрални нюанси

 

Чрервеното и зеленото са цветове, които всеки свързва с Коледа и празничния сезон. Затова е добре бързо да ги премахнете от декорацията на дома. И вместо тях да заложите на меки зимни нюанси като синьо и сребърно. Тези два цвята успокояват сетивата, като същевременно загатват за магията на зимата. Металическите нюанси, като сребро и злато, са идеални и за новогодишната нощ. 

Ако пък не сте сред феновете на блясъка, можете да заложите на декорации в бяло и бежово. Това са цветове, чиито свежест и чистота излъчват неподправен зимен чар. 

Вижте още: 5 идеи за малки промени в декора, които променят дома


Обърнете внимание на текстурите

Оживете неутралната палитра, като изберете уютни и съюевременно по-луксозни текстури. Вълнените одеяла не само ще бъдат перфектният декоративен елемент, но и ще ви стоплят през по-хладните зимни нощи. А и плетива предизвикват усещане за повече топлина и уют. За повече контраст и динамика, можете да комбинирате и с други текстури от висок клас, като възглавници с копринени покрития. По този начин ще добавите и нотка изтънченост към по-представителните пространства на дома като всекидневната.


Не забравяйте за светлините

 

Малките блещукащи светлинки и грандиозните светлинни тържества често са синоним на празничния сезон. Въпреки това добавянето на допълнително осветление в дома през зимните месеци е и изключително практично. Причина за това е, че светлите часове на деня са по-малко, залезите са по-ранни, а нощите по-дълги. И ни се иска да има малко повече светлина в този малко по-мрачен сезон. Закачането на бели блещукащи светлини в различни части на дома като прозорците, може да бъде интересен начин да осветите пространството през зимата с мека, релаксираща светлина. Ако не сте фенове на изкуственото осветление, винаги можете да ползвате свещи.

Премахването на целата празнична украса през януари често може да ни накара да се почувстваме потиснати, особено ако сме вложили много време и средства, за да направим дома си наистина магичен. А и дори и да не е така, коледната украса просто носи по-весело и свежо усещане. За да живеете още известно време в зимната страна на чудесата, може да приложите някой от съветите ни. Ако пък планирате по-грандиозно преобразяване на дома, се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани при нас, като подадете заявка за безплатен проект

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта