5 идеи за малки промени в декора, които променят дома

Публикувано на 17/11/2021 от Василена Панова | Последна редакция на 17/11/2021 | Видяно 1 045 пъти

Може да ви се стори странно, но много хора ги забравят или игнорират! Цветята са декорация, която е краткотрайна, но наистина може да създаде уютна и свежа атмосфера. И най-семплата ваза с цветя на холната маса отваря обстановката. Независимо дали ще използваме живи, уханни или сухи цветя, помнете че резултатът е сигурен – така внасяте цвят и живот в пространството.

Стайните цветя в саксии са най-добрата декорация за апартамента. Добре поддържани, те могат да променят коренно обстановката и настроението в дома.

С внасяне на малки промени в декорацията, домът ви може да придобие нов облик. Ако предпочитате да ги направите с професионална помощ, можете да се обърнете към интериорните дизайнери, регистрирани на сайта.


Снимки

Подберете и наредете с вкус любими снимки на вас и на цялото семейство - на стената или на рафтовете. Нуждаете се единствено от стилни рамки, като основното правило тук е те да са в един стил или поне в един цвят. Какво по-хубаво от това любимите ви хора винаги да са пред погледа ви! Ако решите да поставите снимките на стената, може да ги разположите в различни форми – във формата на правоъгълник или по диагонал.


Мидички и камъчета

Когато сте на морето, не забравяйте да си вземете малко пясък от плажа и да си съберете мидички и камъчета. Така или иначе това занимание винаги носи удоволствие. За да ги превърнете в сувенир, вземете красив стъклен буркан с капак или просто чаша. На дъното   изсипене пясъка, а върху него – бели, черни или цветни -  по ваш избор камъчета. Отгоре разположете красиви мидички - и вашият сувенир е готов. Поставете го на рафт - близо до книги – и ето ви една чудесна декорация, сътворена от вас самите, а и свързана със спомени.


Табелки за стените и вратите

Ако имате едноцветни стени или са твърде празни - украсете ги с табелки. Те са чудесен вариант за украса, тъй като изключително лесно се слагат, махат или подменят с нови. Можете да изберете любими цитати и мисли, които ви вдъхновяват, както и снимки. Табелките може да са дървени, пластмасови или стъклени - изборът е богат. Подходящи са за декорация на всички стаи, така че решението къде да ги поставите зависи изцяло от вашия вкус и предпочитания!


Атрактивно осветление

Интересното осветление може да послужи и като хубава декорация за дома. Не е задължително да е само на тавана - може да се постави и на стената, под формата на прожектор, а в зависимост от вкуса ви - може да заложите и на по-нестандартни модели. Ако изберете последния вариант, не е необходимо да добавяте други декорации - необичайното осветление ще привлече вниманието на гостите ви.

Ако се заемете с промяна на декорацията в дома си и се нуждаете от интериорен дизайнер, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани на сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта