Освежете се през летните дни с душ на открито

Публикувано на 22/06/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 1 507 пъти

Идеята за душ на открито се популяризира все повече, превръщайки го в модерно допълнение към жилищните пространства в задния двор, независимо от размерите им. Можете да избирате между опростени и шикозни варианти, а може и да създадете истинско спа изживяване на открито! Какъвто и вариант да изберете, то това определено ще бъде практично. За измиване на калните домашни любимци или на краката ви след цял ден, прекаран на двора, за разхлаждане в горещ летен ден, непосредствено използване след плуване в басейна. Има няколко важни стъпки, които трябва да обмислите преди да предприемете изграждането на външен летен душ.

Преди да се заемете с допълнителни интериорни и екстериорни решения, бъдете сигурни, че всички основни неща в дома ви са завършени. Със съдействието на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, можете да бъдете убедени, че изпълнението на необходимите проекти, е висококачествено.


Избор според вашите нужди

Първото нещо, което трябва да решите е това – какъв душ искате? Има множество опции и точно поради тази причина е важно да помислите какво искате от новото удобство на открито.

  • Най-обикновеният вид е свободностоящият душ. Може да се направи с помощта на тръба и душ, като може да закупите и готов. Те са мобилни и лесни за монтаж, като директно може да ги закачите и към градински маркуч. Това означава, че може да се възползвате само от студена вода. Ако се интересувате от бюджетен вариант за градината, за да се разхладите набързо, тогава това е добър вариант.
  • Душ-кула – може да бъде поставен навсякъде. Този вид са свързани с водопроводната система, така че предлагат и топла вода.
  • Прикрепен за стената душ – най-често са прикрепени за стената на къщата ви. Препоръчвани от специалисти, тези душове осигуряват лесен достъп до вече наличните тръби за топла и студена вода. В този случай трябва да се убедени, че оттичащата се вода ще бъде отклонена в посока различна от къщата.


Правилен подбор на материали

За всяка идея, свързана с външна баня, трябва да бъдете убедени, че материалите, които избирате, са подходящи и ще устоят във времето. В допълнение на визията, трябва да помислите и колко е практично. Изборът на материалите е от ключово значение за определянето на тяхната дълготрайност и издръжливост. При външни душове препоръчваме издръжлива неръждаема стомана или месинг, за да устоят на атмосферни влияния и корозия. Ако е възможно, изберете морска неръждаема стомана. Какъв материал ще използвате за основата на душа, зависи само от личните предпочитания. Бетонните и каменни плочки предлагат дълготрайност. Дървените ламели също са популярен вариант, тъй като могат да бъдат третирани и са устойчиви на атмосферните влияния. Каквото и да изберете, уверете се, че осигурява естествен дренаж. Ако монтирате душа на повдигната платформа, нека има достатъчно пространство отдолу, за да може въздухът да циркулира и да се избегне наличието на плесен и мухъл.


Не забравяйте дренажа

Независимо дали планирате да вземете дълги, релаксиращи душове на открито или просто бързи изплаквания от време на време, ще трябва да помислите малко за дренажа. Важно е да поддържате дренажната система ефективна, за да предотвратите натрупване на вода, така че опитайте да инсталирате душа на наклон, за да намалите остатъчната вода и локвите до минимум. Внимавайте също с това къде се оттича водата, тъй като може да навреди на растенията ви, ако използвате различни продукти. Друг вариант е да използвате слой чакъл, който да играе ролята на буфер и тя постепенно да попие в почвата, така както става с дъждовната вода.


Изберете местоположение

Определянето на най-доброто място за външен душ зависи от това как ще го използвате. Някои собственици ги поставят близо до вратата. Други пък избират душ край басейна за изплакване след плуване и слънчеви бани, или в близост до задния вход. В най-добрия случай външните душове са комплиментирани от заобикалящата среда и естествената красота. ВиК системите също отчасти диктуват правилата. Ако душът се намира в близост до кухнята или банята, означава, че може да използвате вече съществуващите тръби за топла и студена вода, както и за канализацията. Душ между дърветата, макар и интересна и привлекателна идея, изисква да наравите окоп и да пуснете тръби, които да насочват къде да изтича водата.


Лично пространство

Когато избирате дизайна за душ на открито, помислете колко сте склонни да покажете, както и това дали ще се използва от гости. В този случай специалистите съветват да мислите като най-консервативния човек. Най-лесният подход е да използвате сгъваем параван. Друг вариант, който може да интегрирате е жив плет или вече съществуваща стена от дървета. Персонализирана дървена душ кабина предлага уединение плюс гъвкавост за добавяне на вградени и други удобства. За да предотвратите мухъл и плесен, уверете се, че пространството е добре вентилирано, така че да изсъхне напълно след всяка употреба. Стените трябва да бъдат закрепени към ъглови стълбове и издигнати на около метър от земята, за да се насърчи циркулацията на въздуха. И ако решите да добавите солиден покрив, прикрепете го само към стълбовете, оставяйки открито пространство над стените. Слънчево място също ще помогне за изсушаване на заграждението.

За да се освежите през горещите летни дни без да чакате следващото лято, свържете се със специалистите, които ще изпълнят вашия проект. Заявете идеята си още днес и изберете най-подходящото предложение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта