Няколко интересни трика как да направите градината си райски кът

Публикувано на 16/06/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 5 231 пъти

Несъмнено оформянето на градината е огромно предизвикателство. Първо и най-важно обаче, което трябва да знаете, е какъв тип градина искате да имате и за какво да я използвате. Отдавна мина времето, в което тя служеше само и единствено за отглеждането на плодове и зеленчуци. Повярвайте ни, градината ви може да се превърне във ваше собствено райско кътче, което да ви носи наслада, спокойствие и позитивна енергия. За да ви го докажем сме ви приготвили няколко страхотни идеи за освежаване и преобразяване на вашия двор.

Не се притеснявайте да се обърнете за помощ или професионален съвет към утвърдените специалисти по озеленяването, регистрирани в платформата MaistorPlus.


Уютен външен хол за прохладните летни вечери!

Удобни дивани, меки възглавнички, стилна маса, нежни светлинки, пъстра комбинация от цветя, шумна компания и много веселие – не ви ли звучи като перфектната лятна вечер?

  • Уютният външен хол е прекрасен начин да направите атмосферата във вашата градина различна и много по-приятна. Имайки една такава завършена стая на открито, вие си гарантирате чудесни вечери под звездите.
  • Обособеното пространство не е задължително да бъде огромно и с много мебели. Но не позволявайте евентуалната липса на място да ви спре да сътворите красиво местенце под открито небе.
  • Ако нямате голяма градина, в която да разположите цял градиснки комплект, приемете варианта за малки кокетни фотьойли, табуретки или дори столове, които да я заместят. Начини винаги има!

Вижте още: Градински столове с неподражаем характер


Басейн, басейн, басейн!

Слънце, горещи дни и лято ще има всяка година, но какво ще кажете за идеята да си осигурите прохлада и свежест, и то в задния двор? Да, сигурни сме, че и вие като нас смятате, че басейнът е не само невероятна придобивка, но и зашеметяваща декорация за вашата градина.

  • Има различни видове басейни, които могат да паснат идеално на вашия двор. Едни от основните типове са: стандартен бетонен басейн, басейн от стъклопласт, сглобяем басейн за вграждане, сглобяем надземен басейн и други.
  • Важно е и как ще декорирате мястото около вашия басейн. Някои от най-популярните и красиви варианти са поставянето на дървени конструкции като стълбички, камъчета или отрупването с цветя.

Вижте още: Да си направим кухня на открито? Прекрасна идея за топлите месеци!


Порта, отрупана с цветя!

Несъмнено, портата на градината се възприема като вход не само към външната част на дома, но и към цялата къща. Именно затова е много важно тя да отразява стила на цялото помещение и индивидуалността на стопаните.

  • Една идея, която винаги ще бъде на мода е декорирането с цветя. Цветята са красиви, ароматни и шарени. Те имат способността да придават една по-приветлива и приятелска атмосфера.
  • Няма значение къде ще изберете да ги позиционирате. Несъмнено те ще разнесат позитивна енергия и хармонията навсякъде около вас.


Кажете „да“ на площадката за игра и сбъднете мечтата на детето ви!

Какво ще кажете за идеята да построите малка детска къщичка или площадка за игра в задния двор? Притежаването на детски кът у дома дава толкова много предимства на децата ви.

  • Както знаем, физическата активност е много важна за здравето и растежа на малчуганите. А подобна къщичка/площадка със сигурност ще ги накара да оставят скучния таблет и да се размърдат.
  • С всичко това, което ще могат да правят в градината – бягане, катерене, пълзене, пързаляне, вие им осигурявате една безгрижна игра в защитеното домашно пространство.
  • Децата също като възрастните се нуждаят от място, където да се чувстват свободни и независими. Детският кът е перфектната възможност за това.


Фонтанът ви гарантира спокойствие и хармония!

Течащата вода е страхотна декорация за градината ви. Ако инсталирате съоръжение с нея, като фонтан, поток или водопад, може да ви е необходим резервоар, така че имайте предвид това, когато избирате мястото за разположение.

  • Хубаво е да знаете, че фонтаните и потоците също се нуждаят и от електричество, за да работят с помпата, освен ако не са на слънчева енергия.
  • Подобен тип декорация е нещо уникално, защото е не само красива, но и ви предразполага да почувствате хармонията, уединението и спокойствието.
  • Можете да добавите различни видове цветя, камъчета и светлинки, които да придадат завършен вид на малкото ви райско местенце.  

Много хора възприемат градината единствено като място за отглеждане на зеленчуци и плодове, а тя е толкова повече. Правилно оформена и декорирана, тя може да се превърне в едно райско кътче, от което да се разнася хармония, свежест, позитивна енергия.

Започнете смело процеса по превръщането й в невероятно място за отдих и забавления. Подарете си това райско място! Ако имате нужда от професионално съдействие, доказаните специалисти, регистрирани при нас са на един клик разстояние. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да се спрете на тази, която най-много ви допада.


Тагове:

Двор

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта