Да си направим кухня на открито? Прекрасна идея за топлите месеци!

Публикувано на 05/11/2018 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 6 421 пъти

Интересен факт е, че по нашите географски ширини, времето е изключително благоприятно, за да е напълно осъществима идеята за кухня на открито. Съгласни ли сте, че от всичките четири сезона, ние може да се възползваме от три от тях, за да се наслаждаваме на готвенето на чист въздух и хранене в двора или градината. Преди да стартираме с проекта е важно да се реши точната локация, където да се разположи кухненско обзавеждане. Пространството трябва да е достатъчно, по възможност със северно изложение – за да не бъде нагрявано от горещото слънце през лятото, и естествено – свързано с ток и вода.

Не пропускайте и факта, че в непосредствена близост трябва да се разположи и мястото за хранене – дали ще изберете уютна беседка с дървени пейки и масивна дълга маса или метален дизайн, за по-малка масичка със столове в индустриален интериорен стил – мястото за хранене и кухненското пространство трябва да бъдат едно до друго. Потърсете специалист, който да ви даде още куп идеи, а след това да ги изпълни по най-добрият възможен начин.


Какви материали да използвате и как да позиционирате всички елементи?

Когато се изправяте пред въпроса за материалите на вашата бъдеща лятна кухня е важно да имате предвид, че те трябва да са устойчиви на климатичните условия. В този случай полираният метал или ковано желязо са хубав избор, но задължително трябва да бъдат позиционирани под малък покрив или устойчив навес. Стоманата също е уместен избор, като чисто визуално подобрява естетиката и интериорния дизайн на кухненското пространство. Дървото си остава стандартният материал, от който може да сътворите истински уютно и красиво местенце за готвене и хранене на двора или в градината. Но от всички варианти – каменните елементи са най-устойчивата възможност за изграждане на лятна кухня.

След като разрешите този въпрос – заемете се с размислите по дизайна на кухненския гръб – дали да е масивен или не? С каква големина и как да е позициониран? А също и кухненски остров – харесва ли ви като идея, която да включите в проекта си? Оставете място за хладилник, а също и неизменната част от лятната кухня – барбекюто.

Вижте още: Колекция от 11 очарователни външни кухни, които ще повдигнат летния ви дух


Барбекюто – за незабравими летни преживявания

Едно от многобройните предимства на лятната кухня е това, че в интериора й съвсем безпрепятствено може да участва и барбекю, а опциите за дизайнна му са безбройни. То от своя страна събира семейството около масата и е предпоставка за създаване на приятни спомени с близки и приятели.

Изправени пред дилемата – какъв да бъде дизайнът на вашето барбекю, възможностите ви са изключително много и разнообразни. Първо – изберете материалите и мястото на разположение. Трябва да решите дали да бъде с масивна основа. Ако нямате достатъчно средства да извикате професионалист, който да ви го построи, лесно може да импровизирате – направете си барбекюто сами. Във видеото можете да видите идеи, включващи употребата на подръчни средства и доста креативност.


И финалният щрих – декорацията

Всяко кътче у дома трябва да бъде, освен прецизно обзаведено, спретнато и чисто, също и завършено с финалния щрих в интериора – декорацията. За целта изобщо не е неоходимо да влагате прекалено много средства или да правите големи промени. Малките акценти в интериора всъщност създават красивата и уютна атмосфера, а също и усещането за завършеност. Ето и няколко малки идеи за очаквано добри резултати – сами може да изработите изключително красиви елементи, които да разположите на правилното място в чисто новата ви лятна кухня. Използвайте стари купи или тави за готвене – напълнете ги с пясък, оцветете ги отстрани или облицовайте с подходящи материали и вашата нова саксия за прекрасно цвете е готова. Остава само да го посадите и да намерите правилното място на новата ви придобивка. Ако пък смятате, че „помощ от приятел“ няма да ви е излишна, то свържете се с нас – в платформата на Maistorplus ще откриете висококвалифицирани специалисти, които ще дадат тласък на вашите идеи. Възползвайте се от възможността за безплатна заявка на проект, за да достигнете до крайния и така желан резултат бързо и лесно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта