Как да внесете лятото в дома си - 5 лесни идеи

Публикувано на 14/07/2020 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 14/07/2020 | Видяно 1 818 пъти

Лятото е за отдих и весело настроение. От пъстри цветове до интересни морски декорации - начините да пренесете слънчевия сезон и в дома си са лесни и разнообразни. Имате къща на плажа, в планината или желаете да внесете подобна атмосфера в градския си апартамент? Разполагате ли с външно пространство (двор, веранда, тераса), на което да се наслаждавате на сутрешните слънчеви лъчи и на вечерния лек ветрец, то със сигурност ще почувствате лятото в дома си.

А ето и 5 конкретни идеи как да внесете веселото и релаксиращо настроение на най-слънчевия сезон вкъщи. Ако искате друг да ги изпълни вместо вас, интериорните дизайнерим, регистрирани при нас, са насреща.


1. Лятото е цветове

Тъмните и бледи тонове са универсални и непретенциозни. Но те внасят студ и мрак в дома ви. Подхождат на зимата, есента, но не и на лятото. Сега е време да се веселите и да черпите добро настроение от всичко около себе си. Затова и се обградете с пъстри, весели цветове.

  • Ако не желаете дневната ви целогодишно да свети в жълто, да искри в оранжево, да ви пренася в зелени планини или сини морски дълбини, то просто използвайте сменяеми калъфи. Те могат да бъдат само за декоративните възглавници или за цялата ви холна гарнитура. Подобен ефект бихте получили и с цветно покривало/ шалте за дивана си.
  • Прибавете и други пъстри декоративни елементи като вази, саксии, картини, рамки, лампи и лятната картина ще бъде напълно завършена.

Вижте още: Декорация за дома с дъх на лято


2. Леки завеси за повече слънчева светлина

Лято е. Жаркото слънце напича и носи със себе си ведрост и позитивизъм. Защо да го скривате с тежки пердета или непробиваеми щори? Пуснете го в дома си и то ще ви подари част от веселото си настроение.

  • Използвайте леки завеси в пъстри цветове. Тези от прозрачна материя са най-подоящи. Покривайте прозорците си с тях само вечер. Оставете дневната светлина да се пренесе и у вас. Ако гледката навън е към планински върхове, към река, море или дори просто към небето, то защо да си пречите да й се наслаждавате?
  • И все пак, ако държите на плътните пердета, за да не се събуждате от сутрешното слънце, то не забравяйте да ги махнете, щом сте отворили очи и сте готови за безброй летни усмивки.


3. Доближете се до природата

Лятото е свързано с прекарването на дълги следобеди в парка, часове припек на слънце, обхождане на гори и планини. Цветя, дървета, свежи плодове и аромати - всичко това прави този сезон така незабравим и свеж. Затова и ако пренесете поне частица вътре в дома си, мигновено ще усетите разликата.

  • Вземете няколко саксии и вази с цветя, мебели от естествени материали като бамбук и коноп и се насладете на лятното си безгрижие.
  • Без значение дали терасата ви е няколко квадрата или разполагате с голям двор, лятото е навсякъде. Потопете се в него още от сутринта, като изпиете кафето си на терасата, а защо не и просто подали глава през прозореца. Вдишайте и почувствайте лятото, позволете му да ви зареди с безграничните си енергията и позитивизъм.

Вижте още: 5 идеи за градския балкон


4. Заобиколете се с красиви гледки

Погледнете към лятото. Затворете очи и си представете безкрая, който бихте видели от върха на някоя планина или в морския хоризонт... Безкрая на лятното щастие и добро настроение. А сега ги модифицирайте и пренесете под някаква форма и в дома си.

  • Ако разполагате с красива гледка като гора, градинка, планина, море, река, езеро, басейн или чистото небе, то поставете колкото можете повече от мебелите си да гледат натам. Това се отнася най-вече и за тези на терасата или двора ви.
  • А ако не разполагате с хубава гледка, то си я създайте. Начин да го направите е като поставите фототапет с природно изображение или просто цветна картина на стената си. 


5. И малко ръчен труд

Може би сте събрали куп мидички от морето, а сега нямате идея какво да ги правите? Или имате деца, които събират всевъзможни съкровища - миди, рапани, шишарки, камъчета, листа? Обединете уменията и креативността си с малчуганите и се заловете за работа. Релаксиращ и носещ добро настроение ръчен труд.

  • Направете формички от тесто - вода, сол и брашно, наредете на тях миди, мъниста, камъчета, изсушете ги, а след това украсете дома си с тях.
  • Изработете си свещници, венци, цветни буркани - всичко, за което се сетите. Важното е да внася усещането за лято и радост.

Поканете лятото в дома си! Тази мисия не е никак трудна. И все пак, ако имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се обърнете към професионалистите, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите няколко оферти, които да сравните и да направите най-добрия избор за вашия дом! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта