Декорация за дома с дъх на лято

Публикувано на 03/07/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 03/07/2020 | Видяно 1 269 пъти

Мислите ни все по-често са отправени към някой слънчев плаж. И докато трепетно чакаме лятната ваканция да дойде, може сами да внесем този дух в дома си, само в няколко лесни стъпки.

Рустик стилът е фаворит за този сезон. Изключително актуален, красив и привлекателен, той може да внесе много свежест и комфорт. Затова не се чудете, а се доверете на въображението си и превърнете жилището си в малък морски оазис. Направете сами най-красивото кътче в пределите на дома си.

Канап, въжета, зебло – всичко може да ви отведе на морето, дори и за няколко кратки минути, където да изпиете чаша кафе, коктейл или любима напитка. И все пак, ако не разполагате с достатъчно време или не сте уверени в способностите си, може да се допитате до доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Те винаги са готови да ви подадат ръка и имат страхотни идеи за вашия дом.


Чаши, буркани и вази с канап

Канапът има способността само с малко майсторлък да обнови интериора в дома ви. Изработката на подобни аксесоари е много лесна, а и не отнема много време. Освен това е подходяща както за кухнята, така и за хола, дори и за банята и спалнята. Единственото, което се изисква е да сте склонни да експериментирате. Чудесен вариант е да съхраните домашно сладко в такъв буркан, да сложите живи цветя във ваза с канап или да се наслаждавате на всяка глътка студено вино в чаша с тематично столче.

За изработката на подобни аксесоари ще са ви нужни: канап (който може да купите от местната железария или големите хипермаркети), топъл силикон или моментно лепило (за всеки случай), сръчност и търпение. Имате два варианта за изработката на тази декорация:

 • Вариант 1: Определено това е по-лесният начин. Най-трудното нещо в задачата ще бъде умението ви да правите здрави възли.
 • Омотайте няколко пъти канапа около предмета, които сте решили да декорирате. Не се старайте да има идеални форми. Колкото по-неподреден, толкова по-красив ще бъде крайният резултат.
 • В момента, в който ви допадне визията, завържете на здрав възел. Ако успеете да направите и панделка за финал, ще бъде чудесно.
 • Вариант 2: Ще ви отнеме повече време, но пък декорацията ще бъде далеч по-впечатляваща. Може с топъл силикон (или моментно лепило) да фиксирате на няколко места, за да бъде по-здраво.
 • В този случай добре ще бъде да спазвате някакви пропорции или линии, по които да се водите.
 • С този вариант несъмнено ще успеете да хванете по-голяма част от вазата, чашата или буркана, които да бъдат декорирани с канап.
 • Накрая може да завършите с възел, но може и да фиксирате с топъл силикон.

Вижте още: Превърнете старите ключове в ефектна декорация


Фруктиера от канап

В летните жеги много често предпочитаме плодове, вместо тежки, шоколадови торти. И сме сигурни, че ви е омръзнало да се чудите коя купа да използвате за сочните праскови или червените ягоди. Е, може да си улесните избора, като сами си направите най-красивата и подходяща фруктиера. За изработката й ще са ви необходими – канап, лепило C-200 (или по-безопасната алтернатива от смес на вода и брашно), няколко по-големи балона.

 • Надуйте балона в желаната големина. Колкото по-голям бъде неговият диаметър, толкова по-голяма фруктиера ще имате.
 • Накиснете предварително канапа в лепилото или сами си направете безвредно такова, като смесите брашно с двойно количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, която да не е много гъста. Важно е да знаете, че ако работите с C-200 вашият съд за плодове ще бъде много по здрав, в сравнение с домашното лепило.
 • Започнете да намотавате напоения канап около балона, като не забравяйте да оставите отвор. Тук е моментът, в който може да дадете воля на въображението си. Може да направите най-различни форми, с всякаква големина на дупките. Или да наслоите канап, така че да стане плътна фруктиера. Във втория случай новата ви придобивка ще бъде и по-здрава.
 • Изчакайте хубаво на изсъхне. Най-добре 24 часа.
 • Спукайте внимателно балона с карфица и сложете любимите си летни плодове в канапената фруктиера.

Вижте още: Как да превърнете купата си в пленителен декоративен елемент?


Свещи с канап

Свещите винаги са добро решение. По неподражаем начин могат да внесат много уют, топлина и нотка романтика. Идеални са както за дома, така и за двора или терасата. И ако от дълго време търсите такива, които да се различават от масово предлаганите по магазините, то най-вероятно е време сами да си ги направите. За свещи в духа на лятото ще са ви нужни: обикновени свещи, канап, лепило (в случай, че декорацията е по-голяма).

 • Изчистени бели свещи в най-различна големина може да намерите почти навсякъде. Един жокер – едни от най-качествените се продават във верига магазини за дома, чието име с е 4 букви, а отличителни цветове са синьо и жълто.
 • Без някаква подредба, хаотично омотайте канапа около свещта. Другият вариант е плътно да обиколите свещта и да внимавате с позиционирането на връвта. И двата варианта са много хубави и ще внесат много стил и свежест в дома ви.
 • Краят може да завържете или да залепите с топъл силикон. По-смелите може да разтопят участъка от восъка със запалка и много внимателно да притиснат края на канапа върху свещта.
 • Не забравяйте обаче да бъдете много внимателни и да не оставяте канапените свещи без надзор. Все пак имате огън, топъл восък и влакно.

Най-хубавата новина е, че всички тези аксесоари за дома ви с канап са универсални и изключително подходящи както за летните месеци, така и за онези в духа на Коледа. Ако имате нужда от съвети за реализиране на красиви интериорни нововъведения се консултирайте в професионалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Боядисване и декорация, София
24 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
42 извършени проекта
Hidro Komfort LTD VIP
ВиК Услуги, София
инж. Людмил Мандичев
ВиК Услуги, София
208 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
24 извършени проекта
Метал Дизайн М
Железарски услуги, София
42 извършени проекта