Превърнете старите ключове в ефектна декорация

Публикувано на 03/06/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 14/06/2019 | Видяно 3 336 пъти

Всеки предмет може да има по няколко живота. Дори старите гардероби, шкафове, врати вече да са за изхвърляне, има една частичка от тях, за която ще ви покажем няколко много интересни начина да използвате отново. Да, ще си говорим за ...ключове! Когато главната им роля да отключват и заключват, остане вече зад гърба им, все още можете да им намерите приложение. Това, за което вероятно не сте се досетили е, че те са прекрасен извор на вдъхновение за декорация на вашия дом. Следват няколко предложениям които можете да реализирате още този уикенд, а ако имате нужда от допълнителни съвети за интериора на жилището си, можете да се доверите на професионалистите, регистрирани в нашия сайт. 


Циферблат с ключове

Стенните часовници отдавна са преминали границата на обичаен предмет от дома, който безлично отброява часовете, прекарани в него. Същите, сами по себе си могат да бъде прекрасен декоративен елемент в дневната, спалнята, а дори и антрето. Ефектът ще бъде още по-добър, ако добавите и скритата декоративна сила на старите си ключове. Идеята да се заменят римските или арабските цифри на часовника с интересни предмети не е нова, но си остава наистина впечатляваща. Добра идея е да използвате различни по размер ключове, като по този начин акцентирате на кръглите часове от денонощието. 


Ултра-екстравагантни абажури

Да създадете ефектни абажури е друга опция за употреба на ключове, като подходящи изглеждат по-новите такива. На пръв поглед да си направите сами подобно произведение е сложно, но резултатът е изключително ефектен и със сигурност ще привлече погледите. Вариант е да си измайсторите и нощна лампа. Каквото и да изберете, в общия случай ще ви бъдат нужни основа с вертикална опорна колона, към която да прикрепите няколко обръча с различен диаметър. Последните ще ви послужат, за да закачите декорацията си от ключове. Можете да ги поставите на разична височина, за да се получи по-раздвижен ефект. 

Виж още: Удивителни декорации за дома, направени от стари крушки


Украсете свещниците у дома с антични ключове

Любителите на романтиката няма да останат разочаровани. За тях също е измислен чудесен начин да превърнат старите ключове в оригинална декорация за дома. На помощ в тази приятна мисия идват любимите за всяка романтична душа свещници. Добре е да знаете, че дори да нямате предмет с такова име в дома си, можете да "назначите" стъклените бутилки, купи или буркани на тази отговорна длъжност. Достатъчно е да им добавите по една свещ, а ключовете, които вече не използвате, нека бъдат финалния декоративен щрих, който им придава специалното очарование, от което се нуждаят. А и да не забравяме, че в ключът може да се крие символиката на обвързани в любов сърца на двама влюбени.  


Ключове вместо закачалки

Дори и да не подозирате за тази им скрита роля, ключовете всъщност могат да се превърнат отлична закачалка. Поставете ги върху палети в коридора, или огънете края им, за да окачите други ключове, а дори и дрехите си на тях:

  • Ако изберете варианта да си направите закачалка с палети и ключове, това ще придаде специфичен рустик вид на антрето ви;
  • Разполагате ли с модели, залагащи на повече орнаментики по себе си, то тогава имате нужната винтидж декорация, която перфектно би допълнила един старинен шкаф за обувки с извити крачета. 
  • Можете да ги използвате и за красиви места за окачване на картини или да ги превърнете в поставка за бижута.

Виж още: 16 лесни и очарователни декорации за стена


Едно красиво приложение - хванете пердетата с тях

Пердетата в дома ви също могат да обединят сили със старите ви ключове и заедно да се превърнат в красива декорация. Тя успешно ще ви радва всеки път, когато прекрачите прага на спалнята или дневната си. В моментите, когато предпочитате естествената светлина безпрепятствено да облива дадено помещение, можете да приберете завесите му в двата външни края на прозореца. Закачете ключове на панделки или метални верижки, за да ги използвате за придържане. Разумен и красив начин да подчертаете този елемент от декора. Още по-хубавото е, че е изключително лесен за изпълнение, така че не отлагайте!


Вятърни камбанки с ключове

Едно от най-приятните приложения на старите ви ключове е така наречената вятърна камбанка. Удоволствие ще ви денесе както самото ѝ изработване, така и приятният звън от готовото произведение. Достатъчни са ви само няколко елемента - кръгла основа, здрави конци или канап, старите ключове и... въображение. След това тихото звънтене ще носи със себе си много позитивни емоции. 

Ако имате нужда от съвети или по-сериозна намеса, за да стане домът ви още по-комфортен, пълна гама от интериорни специалисти са на ваше разположение. Ще ги откриете в списъците с регистрирани изпълнители в платформата на MaistorPlus и можете директно да ги поканите за ваш проект. Или изпратите безплатна заявка, която ви дава възможност да сравните няколко оферти и да се спрете на най-подходящата.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта