16 лесни и очарователни декорации за стена

Публикувано на 03/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/06/2017 | Видяно 69 328 пъти
16 лесни и очарователни декорации за стена

Всички събития в един дом се случват между неговите стени. А ако стените са красиви, привличащи погледа, радващи душата, тогава е по-голяма вероятността и спомените, които те запечатват, да са същите. Още по-голямо е удовлетворението, когато причините за привлекателния вид на стените в дневната, спалнята, детската стая се крият в собствените ни въображение и майсторство. Тук ви предлагаме 16 лесни и очарователни декорации за стена, от които можете да изберете тези, които ви харесват, и да ги приложите в своя дом.

Грабвайте метлата!

Грабвайте метлата!

Нищо не намекваме, не се е и съмняваме, че у вас цари безупречна чистота. В случая малката метличка ще ви е необходима, за да постигнете рипс ефект върху прясно боядисаната ви стена.

Вижте още: Ефектна декорация с цветя в 3 стъпки

Вълшебният валяк

Вълшебният валяк

Мисията ви тук се състои в това да се сдобите с вълшебния валяк, по-известен като релефен валяк. Нататък е лесно–боя плюс ентусиазъм!

Трик с фолио

Трик с фолио

Очертавате с шаблон и молив желаните от вас фигури върху едноцветната си стена.  После залепвате фолио, като следвате начертаните линии. Готови сте! Ефектът е все едно имате тапети.

Луд на шарено се радва

Луд на шарено се радва

Чудите се какво да правите с толкова много картонени чинийки? Изрежете кръгчета от тях и ги командировайте върху стената, в служба на доброто ви настроение!

Залепете спомените си от коктейлните партита на стената!

Залепете спомените си от коктейлните партита на стената!

Едни хора колекционират мидички и рапани от морето, други-календарчета, трети–симпатичните малки коктейлни чадърчета. Ако сте от последните и не сте решили какво да правите с колекцията си, само си я представете върху някоя от стените си. Шарено и весело!

Любовта е на стената

Любовта е на стената

Според едно поплулярна песен, любовта всъщност е във въздуха. Според нас, тя е навсякъде и стои отлично и върху стената, като сърце, оформено от снимките на любимите хора.

Креативно приложение на цветните моливи

Креативно приложение на цветните моливи

Какво ще правите с всички тези моливи? Ще рисувате, разбира се! А докато моливите си почиват, могат да красят някоя от стените ви, подредени в цветови гами по ваш вкус.

Чаят е сервиран!

Чаят е сервиран!

Или, кафето е сервирано, ако предпочитате. Досататъчно е само да погледнете към стената с нарисувани или залепени цветни чашки, за да се ободрите.

Акварелен ефект

Акварелен ефект

За този акварелен ефект акварелни бои няма да ви трябват. Ще го постигнете с цветни самозалепващи се ленти. Ефектно и абстрактно!

Цветове с платове!

Цветове с платове!

Обичате ли сами да си шиете дрехите? Ако е така, вероятно често ви остават парченца от платовете. Превърнете ги в пъстра декорация за стената си!

Оберете точките!

Оберете точките!

Оберете точките с тази ефектна стена на точки! Използвайте шаблон с кръгли отвори, боядисайте, махнете шаблона. Вашата стена на точки е готова.

Практично и ефектно с корк

Практично и ефектно с корк

Сложете коркови форми на стената в кухнята. Оттук нататък украсата е във ваши ръце – различни фигурки, лентички, снимки, които можете да закрепите с пинчета. А при нужда винаги можете да свалите корковите форми и да ги използвате, за да предпазите кухненския плот от горещи съдове.

Ефектни етажерки от... кутии?

Ефектни етажерки от... кутии?

Вместо да изхвърляте старите, забравени кутии, можете да направите ефектни етажерки от тях. Боядисайте ги по ваш вкус и сложете в тях малки вазички, леки порцеланови фигурки или каквото друго пожелаете.

Квилинг мания!

Квилинг мания!

Квилинг манията е стигнала и до вас? Дайте най-доброто от себе си и нека стените във вашия дом бъдат място за изложба!

Вкъщи с къщи!

Вкъщи с къщи!

В това забавление можете да въвлечете цялото семейство. Направете си картонени къщички, залепете ги на стената и обогатете пейзажа с нежни клончета. Все едно сте сред природата!

Харесали сте си някоя от тези 16 лесни и очарователни декорации за стена, но имате нужда от допълнителен съвет от професионалист? Потърсете такъв сред специалистите по боядисване и декорация, регистрирани в MaistorPlus, и ще получите необходимата ви помощ. Направете безплатна заявка и изберете офертата, която най-много се доближава до вашите идеи и изисквания.

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник