Как да превърнете купата си в пленителен декоративен елемент?

Публикувано на 19/02/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 04/02/2018 | Видяно 3 868 пъти

Ако сте си мислили, че една купата може да ви послужи само за да я пълните с храна, то много сте се заблуждавали. Поставена във витрината, като украса, също не е единственото ѝ възможно превъплъщение. Развихрете въображението си, помислете нестандартно и креативно. Огледайте се около себе си, съберете всичко дребно и цветно, на което се спре погледът ви, и го изсипете в прозрачния съд. Ефектът е поразяващо добър, нали? Разбира се, ако сте малко по-целенасочени, резултатът ще бъде още по-смайващо прекрасен. Ето и няколко идеи, които да дадат посока на творческата ви мисъл. А ако тя полети толкова надалече, че да ви потрябва специална поставка или витрина за шедьовъра ви, смело я поръчайте от специалистите, регистрирани в нашия сайт. 


Внесете изискана романтика с фруктиера със свещи!

Ако сте любители на хармонията, уюта, романтиката, то със сигурност харесвате свещите. Ароматизирани или не, те са в състояние да внесат вълшебна атмосфера във всяко едно помещение. А ако свещникът им е изящен, интересен, красив, то това е перфектното допълнение към цялостното усещане. Представете си и колко добре, колко удовлетворени ще се чувствате, ако имате личен принос към всичко това. Изключително лесно можете сами да аранжирате своя собствен свещник като използвате купа, красива свещ, цветя, камъчета, мъниста, миди, пясък, вода и каквото друго се сетите. 

Масата в трапезарията или дневната ви ще се озари с неповторим естетически блясък, ако я обогатите с една фруктиера със свещи. Тя е изработена от стъкло и хром, а с изчистените си линии ще се впише успешно във всеки интериор. За самите свещи са предвидени отделни гнезда по периферията на купата и по този начин вътрешността на последната остава напълно свободна за вашите творчески идеи. 


Създайте изкуство от плодове в прозрачната си купа за салата!

Ако сте свикнали да използвате купите си за храна и желаете да продължите с тази си традиция, не се притеснявайте. Това дори ще ви послужи да сътворите още по-креативни неща. Вземете цели или нарязани цветни плодове като лимони, портокали, лайм, киви и запълнете една прозрачна купа за салата с тях. Резултатът е прекрасен плодов букет, с който да украсите масата си. Вариант е да  съчетаете плодовете и с цветя. А защо не и със зеленчуци? Моркови, червено цвекло и всички други подобия на "цветя", с които разполагате в хладилника си, ще влязат в употреба. Когато се справите и с последната хапка от плодово-зеленчуковата си украса, забъркайте в стъкления си дълбок съд сместа за традиционния семеен кекс или за неделните палачинки. 

Вижте още: Храната като изкуство - по стъпките на карвинга


Гарантирайте си свежо настроение с купа с цветя!

Няма нищо по-свежо и внасящо весело настроение от цветята. Затова и присъствието им в интериора ви е препоръчително. Използването на ваза е чудесен вариант, но си е съвсем в реда на нещата да вложите и малко творчество. Вземете една прозрачна стъклена купа и поставете няколко цветчета в нея. Вече разполагате с прекрасен декоративен елемент за дома си:

  • Можете да използвате сухи или изкуствени цветя, за да ви радват очите по-дълго време.
  • Използвайте свежи цветове, ако искате по-пъстър и жизнен вариант. Първо, сипете вода в купата, а след това подредете растенията. Прибавете и камъчета, за да придадете завършеност на шедьовъра си.

Разбира се, същата купа спокойно влиза във всякакви други роли, които ѝ отредите. Включително и да си нарежете любимата салата в нея. Дали ще има декоративно или практическо приложение, зависи единствено от вашето желание. 


Весело и цветно с купички за сладолед!

Заблуда е, че сладолед може да се яде само през лятото. Не само, че е напълно приемливо да си го похапвате по всяко време на годината, ако ви харесва, но и е отлична идея да го поднасяте в симпатичен комплект от купички. Само по себе си разхладителното лакомство се превръща в колоритна декорация, сервирано в тях. Факт е, че трябва бързо да се справите с украсата, за да не се стопи пред очите ви. След това имате пълната свобода да напълните същите шест броя стъклени чаши с цветни бонбони, желирани мечета, шоколадови яйца или каквито други шарени изненади ви хрумнат. 

Имате още по-добри декораторски идеи за своите купи, но ви липсва подходяща мебел, където да ги поставите? Разрешете бързо и лесно този казус, като се обърнете към препоръчани специалисти в MaistorPlus. Заявете своя проект, напълно безплатно и без обвързване, още сега и до 24 часа ще получите конкурентни оферти от мебелисти близо до вас. Сравнете кандидатурите, разгледайте бизнес профилите и преценете желаете ли да поканите някого на оглед. Ако откриете своя майстор сред отзовалите се, наемете го, а след извършената ремонтна дейност, споделете отзива си в сайта. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта